Naisten Jääkiekko Olympialaiset 2022

Vuoden 2022 olympiakiekko pelataan Kiinan Pekingissä. Naisten jääkiekko on suomalaissilmin olympialaisten suosituimpia lajeja yhdessä miesten lätkän kanssa. Täältä löydät kaiken tarvittavan tiedon jääkiekon olympialaisista ja Naisleijonista.Naisleijonat Pekingissä - Mitä uutta?


17.2.: Naisleijonien turnaukselle kunniakas päätös mitalin muodossa

Suomen turnaus ei ollut helpoimmasta päästä, ja alku oli suorastaan katastrofaalinen. Maalivahtikohu ja valmentajan lähtö koti-Suomeen toisena kisapäivänä eivät voineet olla vaikuttamatta.

Naisleijonat kokosivat kuitenkin rivinsä hienosti loppua kohden. Kotiinviemisiksi jäi lopulta pronssimitali, jonka Suomi voitti Sveitsiltä suvereenillä, ammattimaisella esityksellä lopulta maalein 4-0.

Finaali käytiin perinteiseksi tulleeseen tapaan Kanadan ja USAn välillä torstaina. Jenkit pystyivät jonkin verran panemaan kampoihin ja kirivät Vaahterapaitojen 3-0-johdon 3-2:ksi, mutta liian myöhään – 13 sekuntia ennen loppua syntynyt kavennus ei enää auttanut ja Kanada juhli olympiakultaa naisten jääkiekossa.
Kuva:GettyImages
Naisten Jääkiekko Olympialaiset 2022

Lue myös: Miesten jääkiekko olympialaisissa 2022

Poimi tarjous: 5€ ilmaisveto olympialaisiin joka päivä koko kisojen ajan!

Peking Naisten Jääkiekko 2022


Katso myös pääsivu ja muut lajikohtaiset sivut:
Naisten jääkiekkoturnaus pelataan Pekingin talviolympialaisissa 10 maan turnauksena, johon Kiinan maajoukkue saa suoran osallistumispaikan. Olympialaisten jääkiekkoturnaus pelataan 3.-17.2.2022. Viimeiset kolme kisapaikkaa ratkaistaan Olympiakarsinnoissa 11. - 13.11 kun muun muassa Saksa, Italia, Tanska Tsehkki ja Ruotsi tavoittelevat jäljellä olevia viimeisiä turnauspaikkoja. Naisten kaikki Olympiaottelut pelataan Wukesong Sports Centressä (kapasiteetti 14 000 katsojaa). Hienolla areenalla on pelattu aiemmin muun muassa KHL ja NHL-otteluita sekä vuoden 2008 Pekingin Olympialaisten koripalloturnaus.

Naisten Jääkiekko Olympialaiset 2022
(Kuva: Getty Images)

Vedonlyönti Peking 2022


Vedonlyönti on olympialaisten aikaan äärimmäisen suosittua. Miesten osalta NHL-pelaajien kyllästämän turnauksen odotetaan nousevan kaikkien aikojen suosituimmaksi vedonlyöntitapahtumaksi jääkiekon osalta. Myös naiskiekkoilun suosio on noussut jatkuvasti vedonlyöjien silmissä ja kesällä 2021 pelatut naisten jääkiekon MM-kisat keräsivät laajalti vedonlyöjien huomiota.

Olympialaisissa kannattaa ehdottomasti hyödyntää myös eri vedonlyöntisivustojen parhaat kertoimet. Vertailemalla parhaat kertoimet useammalta sivustolta parannat vedonlyönti menestystäsi oleellisesti niin ennen kisoja kuin niiden aikanakin. Voit myös lyödä jo ennen turnausta vetoa Olympialaisten voittajajoukkueesta. Päivitämme alle voittajakertoimet heti niiden ilmestyttyä!Vihjeet:


Veikkausbonukset tarjoaa kisoihin veikkausvihjeet jokaiseen Naarasleijonien jääkiekko-otteluun, kun kisat alkavat. Lisäksi poimimme parhaita vetoideoita jo ennen kisoja.


Tarjoukset


Kannattaa käyttää hyväkseen myös vedonlyöntiyhtiöiden tarjoamat vedonlyöntibonukset ja -tarjoukset. Tarjouksia hyödyntämällä voit saada selkeää etua pelaamiseen ja voittaa ylimääräistä rahaa.

Lohkot & sarjajärjestelmä


Naisten Olympiajääkiekossa pelataan ensimmäisen kerran peräti kymmenen joukkueen voimin. Maajoukkueet ovat jaettu kahteen viiden joukkueen lohkoon. Suomi pelaa samassa A-lohkossa yhdessä muiden mitalisuosikkien USA:n, Kanadan. Venäjän Olympiaurheiljoiden (ROC) sekä Sveitsin kanssa.

Kaikki A-lohkon joukkueet pääsevät automattisesti pudotuspeleihin, kun taas B-lohkosta jatkoon etenee kolme parasta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä että kymmenestä joukkueesta jopa kahdeksan pääsee aistimaan naisten Olympiajääkiekon pudotuspelitunnelmia. Puolivälierien voittajat etenevät tutun kaavaan mukaan välieriin, mistä voittajat etenevät finaaliin ja tappion kokeneet pronssiotteluun.

Turnauksen pelitapa tämä tarkoittaa sitä, että vaikka häviäisi kaikki alkulohkon ottelunsa A-lohkossa, on edelleen mahdollisuudet voittaa olympiakultaa. Jyvin todennäköisesti kuitenkin A-lohkon viimeinen ja B-lohkon jatkoon menivät tulevat tippumaan puolivälierävaiheessa, kiitos naisten jääkiekon isojen tasoerojen.Alta voit katsoa vuoden 2018 PyeongChangin naisten olympiajääkiekon TOP 10 maalit!Otteluohjelma & tulokset


Alkusarjat


Torstai 3. helmikuuta 2022
Klo 06:10 Kiina - Q1
Klo 06:10 Sveitsi - Kanada
Klo 10:40 Japani - Q2
Klo 15:10 Suomi - USA

Perjantai 4. helmikuuta 2022
Klo 06:10 Q3 - Kiina
Klo 06:10 ROC - Sveitsi

Lauantai 5. helmikuuta 2022
Klo 06:10 Kanada - Suomi
Klo 10:40 Q3 - Japani
Klo 10:40 Q1 - Q2
Klo 15:10 USA - ROC

Sunnuntai 6. helmikuuta 2022
Klo 10:40 Kiina - Japani
Klo 15:10 Sveitsi - USA

Maanantai 7. helmikuuta 2022
Klo 06:10 Kanada - ROC
Klo 10:40 Q1 - Q3
Klo 15:10 Q2 - Kiina
Klo 15:10 Suomi - Sveitsi

Tiistai 8. helmikuuta 2022
Klo 06:10 USA - Kanada
Klo 10:40 Japani - Q1
Klo 15:10 Q2 - Q3
Klo 15:10 ROC - Suomi

Puolivälierät


Perjantai 11. helmikuuta 2022
Klo 06:10 xx - xx
Klo 15:10 xx - xx

Lauantai 12. helmikuuta 2022
Klo 06:10 xx - xx
Klo 10:40 xx - xx

Välierät


Maanantai 14. helmikuuta 2022
Klo 06:10 xx - xx
Klo 15:10 xx - xx

Pronssiottelu


Keskiviikko 16. helmikuuta 2022
Klo 13:30 xx - xx

Loppuottelu


Torstai 17. helmikuuta 2022
Klo 06:10 xx - xx

Joukkueet & kokoonpanot


Joukkueet Pekingiin julkaistaan joko myöhään vuonna 2021 tai heti alkuvuonna 2022. Lisäämme lopulliset kisajoukkueet sivuillemme sitä mukaa, kun niitä julkistetaan.

Suomen naisten maajoukkue olympialaisissa


Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueen lopullista Olympiakokoonpanoa ei ole vielä julkaistu. Alla kuitenkin lueteltuna Suomen kokoonpano 11. – 14. marraskuuta pelattaviin harjoitusotteluihin hallitsevaa maailmanmestaria Kanadaa vastaan. Harjoituspelien kokoonpano antaa vahvaa osviittaa Pekingin kisojen lopullisista pelaajista.

Yksi kuuma peruna naisleijonien ympärillä on päävalmentaja Pasi Mustosen sekä monivuotisen luottovahdin Noora Rädyn tilanne. Räty kieltäytyi kesällä naisten MM-kisoista ja nyt Mustonen on laittanut Rädyn koirankoppiin - voit lukea aiheesta lisää täältä. Nähdäänkö kaksi olympiapronssia sekä viisi MM-pronssia ja hopean torjunut maalivahti Pekingissä?Televisiointi


YLE on näyttänyt Olympialaiset Suomessa aina vuoden 1960 kisoista lähtien. Discovery osti kuitenkin Euroopan TV-oikeudet Olympialaisiin, joten myös olympialaisten jääkiekko näkyy Discoveryn kanavilla. YLE ja Discovery neuvottelivat pitkään oikeuksista ja lopulta sopu syntyi, mutta jääkiekkoa YLE:n kanavilla ei nähdä.

Suomen miesten ja naisten jääkiekko-ottelut Pekingissä näkyvät ilmaiseksi TV5-kanavalla. Kaikki ottelut ja muutkin kisatapahtumat on mahdollista katsoa maksullisessa Discovery+ suoratoistopalvelussa.

Discovery ei ole vielä julkistanut lopullista televisiointiohjelmaansa, joten lisätietoa Pekingin jääkiekkoturnauksen televisionnista saadaan myöhemmin.

Naisten Olympiakiekon historia