Julkaisijamainostajan tiedonanto Tämä sivusto sisältää viittauksia yhden tai useamman mainostajamme tai kumppanimme palveluihin tai tuotteisiin. Voimme saada korvauksia, kun katsot mainoksia tai siirryt sivun linkeistä näihin palveluihin tai tuotteisiin.

MLS alkaa, vieläkö Leo Messi vie Inter Miamin voitosta voittoon?

MLS alkaa, vieläkö Leo Messi vie Inter Miamin voitosta voittoon?

Kuva: © Ricky Fitchett/ZUMA Press Wire (Alamy)

Inter Miami oli viime kauden lopulla yksi maailman seuratuimpia joukkueita, ja Messi teki ihmetekojaan. Miten tällä kaudella, kun Luis Suarezkin tuli Miamiin kaveriksi?

Messi, Suarez, ja Taylor penkillä?

Inter Miami on tämän kauden MLS-liigan ylivoimainen voittajasuosikki. Viime kaudella Leo Messin, Sergio Busquetsin ja Jordi Alban jälkeen Inter oli liigan paras joukkue, vaikka se ei surkean alkukauden vuoksi pudotuspeleihin päässytkään. Nyt Inter Miamin mestaruuskerroin on esimerkiksi Fezbetillä 3.35, kun kakkossuosikki Los Angeles FC:n mestaruuskerroin on 8.80.

Viime kausi oli Inter Miamilta todellista vuoristorataa. Englantilainen manageri Phil Neville sai potkut kesken kauden. Sitten johtoportaan David Beckham kollegoineen sai houkuteltua Messin Miamiin, ja muut tähdet seurasivat. Päävalmentajaksi tuli Gerardo Martino. Messin (ja muiden) kanssa Inter voitti seurahistoriansa ensimmäisen pokaalin Leagues Cupin, ja sitten vielä joukkue jäi niukasti MLS:n pudotuspeleistä sivuun.

Täksi kaudeksi Inter Miami on vielä vahvistunut entisestään. Leo Messin vanavedessä toinen pelaajalegenda, uruguaylainen Luis Suarez on siirtynyt Interin joukkueeseen.
Inter Miamin menestystä ei estä oikeastaan mikään muu kuin avainpelaajien ikääntyminen. Messi on 36-vuotias, Suarez 37-vuotias, Busquets 35-vuotias ja Jordi Alba 34-vuotias.

Inter Miamin harjoituskausi on ollut surkea. Joukkue on pelannut seitsemän treenimatsia ja voittanut vain yhden. Hong Kong All Stars meni nurin 4-1. Messi ja Suarez ovat olleet lähinnä sairastuvalla vammojensa kanssa, ja se saa ajattelemaan, että niinköhän Interin ikämiesporukka pysyy kasassa koko pitkän kauden ajan.

Vieläkö Taylor pääsee parrasvaloihin?

Suomen maajoukkueen laituri Robert Taylor nousi viime kaudella hetkeksi koko futismaailman tietoon. Taylorin yhteispeli Messin kanssa sujui loistavasti, kumpikin passaili toiselle hienoja maalipaikkoja.

Tällä kaudella ei ole ollenkaan varma, että Taylor saa peliminuutteja avauksessa. Harjoituskaudella Taylor on pelannut avauksessa kahdessa viime matsissa, mutta Messi ja Suarez ovat olleet sivussa. Luultavimmin Taylor on Inter Miamin ykkösavauksesta sivussa.

https://twitter.com/Miami84910Fr/status/1757016749398950278?s=20

Inter Miamilla on muitakin kytköksiä Suomeen kuin vain laituri Taylor. Royal Caribbean on Inter Miamin uusin paitasponsori. Tämä johti siihen, että Leo Messi virallisesti kastoi Royal Caribbeanin uuden jättialuksen Icon of The Seasin. Ja tämä maailman suurin risteilijähän on tehty Suomen Turussa.

Inter Miami on vahvistunut Suarezin verran kauden alla, mutta ovat muutkin MLS-joukkueet vahvistuneet. Edelleen Euroopan huippuseurojen veteraanit siirtyvät Amerikkaan pelaamaan uransa viimeisiä vuosia. Ennen tulevaa kautta suurimmat siirtonimet ovat Tottenhamista Los Angeles FC -joukkueeseen siirtynyt Ranskan entinen maajoukkuemaalivahti Hugo Lloris, Ruotsin maajoukkueen keskikenttävelho Emil Forsberg, joka siirtyi Bundesliigan RB Leipzigista New York Red Bullsiin sekä tietenkin Matti Peltola, joka lähti HJK:sta DC Unitedin joukkueeseen.