Ampumahiihdon MM-kilpailut: sekaviesti

Ampumahiihdon MM-kilpailut | sekaviesti | 7.2.2024 | 18:20

Kohde sulkeutuu: 07.02.2024 18:20


Ennakkoasetelmat antavat odottaa hyvin mielenkiintoista sekaviestiä MM-kilpailut aloittavassa tapahtumassa. Varteenotettavia voittajaehdokkaita on katsantokannasta riippuen kolmesta kuuteen.

Mitaliehdokkaat - ja Suomi - lähtevät viestiin seuraavilla kokoonpanoilla:

Norja: Tarjei Bö, Johannes Thingnes Bö, Karoline Knotten, Ingrid Tandrevold.
Ranska: Eric Perrot, Quentin Fillon Maillet, Justine Braisaz-Bouchet, Julia Simon.
Italia: Didier Bionaz, Tommaso Giacomel, Dorothea Wierer, Lisa Vittozzi.
Ruotsi: Sebastian Samuelsson, Martin Ponsiluoma, Hanna Öberg, Elvira Öberg.
Sveitsi: Sebastian Stalder, Niklas Hartweg, Lena Häcki-Gross, Amy Baserga.
Saksa: Justus Strelow, Philipp Nawrath, Franziska Preuss, Vanessa Voigt.
Suomi: Tuomas Harjula, Otto Invenius, Venla Lehtonen, Suvi Minkkinen.

Suomelle sijoitus kahdeksan parhaan joukkoon olisi hyvä suoritus. Eroa tulee etenkin Lehtosen viemällä kolmannella osuudella hiihtäen niin paljon, ettei ennalta kärkikuusikon jälkeisissä suurissa tasoeroissa Suomelle ole aivan huippusijoilla tilaa.

Yksi tapa pohtia ennakkoasetelmia on ynnätä urheilijoiden maailmancup-sijoitukset yhteen. Tässäkin vertailussa Norja porskuttaa, ja on muiden maiden onni, että tähän kilpailuun ei saa asettaa kakkos- tai kolmosjoukkueita.Norjalaisista kisan seuraavat sivusta miesten maailmancupin kakkonen, nelonen, viides ja kuudes. Kun laskee yhteen 1 (Johannes Bö), 1 (Tandrevold), 3 (Tarjei Bö) ja 9 (Knotten), tulee yhteisluvuksi 14.

Haastajat: 38, 39, 41, 62


Kaikki muut ovat tässä katsannossa kaukana. Ruotsi (E. Öberg 5, Ponsiluoma 7, H. Öberg ja Samuelsson 13) päätyy 38:aan ja Ranska (Braisaz-Bouchet 2, Simon 4, Fillon-Maillet 16, Perrot 17) 39:ään. Saksan luku on 41, Italian 62.

Periaattessa näyttää siis vahvasti Norjalta. Mutta vain periaatteessa.

Nove Mestossa jylläsi maanantaina myrsky, joka pätki puita ja ainakin niiden oksia. Vielä tiistainakin tuuli jonkun verran, vaikka urheilijat pääsivätkin jo kisapaikalle.On täysin mahdollista, että pakka sekoittuu kisan aikana tuulen myötä jossain määrin. Norjalla on Ruotsin ohella kisan paras hiihtojoukkue, mutta esimerkiksi Saksa on huomioinut olosuhteet.

Jos suosikit kompuroivat...


Saksalaisten riveissä urheilee esimerkiksi Strelow, jonka ampumaprosentti 92,6 on koko ampumahiihtomaailmassa ehdotonta kermaa. Vaikkapa hiihtopainotteista Benedikt Dollia ei joukkueessa nähdä, vaikka hän on maailmancupissa hieman Strelowia korkeammalla.

Myös Saksan naiset Preuss ja Voigt ovat ampujina aivan superluokkaa. Joukkue jää hiihtovauhdissa sen verran, ettei kyseessä toki mikään mestarisuosikki ole. Mutta jos suosikit kompuroivat...


Norjaa vastaan vihjaaminen ampumahiihtoviestissäkin tuntuu hyvin arveluttavalta. Mutta koska olosuhteetkin saattavat olla arveluttavat ja voittoon tarpeeksi hyviä joukkueita useampia, maistuu kerroinasettelu itse asiassa aika hyvältä.

30€ ilmaisveto ilman kierrätystä XLBetiltä!


Uusi huippusivusto XLBet tarjoaa uusille pelaajille makoisan ilmaisvedon ilman kierrätystä. Talleta ja panosta 30€, saat 30€ ilmaisvedon!
XLBet: Lunasta 100% talletusbonus

Pelivalintamme:

Norja ei voita kilpailua @1.729

Osuma
Pinnacle Sports - Lue arvostelu

1.729

Hyödynnä alan parhaat kertoimet Lue arvostelu Siirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä