Julkaisijamainostajan tiedonanto Tämä sivusto sisältää viittauksia yhden tai useamman mainostajamme tai kumppanimme palveluihin tai tuotteisiin. Voimme saada korvauksia, kun katsot mainoksia tai siirryt sivun linkeistä näihin palveluihin tai tuotteisiin.

Oudoimmat urheilulajit!

Oudoimmat urheilulajit

Maailmalta löytyy lukuisia tuntemattomia lajeja, joista moni ei tiedä yhtään mitään. Listasimme kymmenen oudompaa ja jopa järjetöntä lajia! Katso lista alhaalta.

Oudoimmat urheilulajit

10. Eukonkanto

Listalle piti saada ainakin yksi suomalainenkin laji ja mikäs sen oudompi kuin eukonkanto. Hyvinkin tuttu monelle suomalaiselle, mutta onhan tuo nyt melkoisen ihmeellinen laji. SM-kisat järjestetään perinteisesti Sonkajärvellä.

Kannettavan eukon tulee painaa vähintään 49 kiloa. Reilun 250 metrin radalla on metrin syvyinen vesieste sekä kaksi muuta estettä. Voittajapari saa itselleen perinteisesti eukon painon verran kaljaa.

9. Hornussen

Sveitsissä maaseudulla pelattava Hornussen on hieman kuin pesäpallon ja golfin sekoitus, mutta ei kuitenkaan. Pelissä lyödään kumista pyörylää/kiekkoa metallisen kiskoradan päältä mahdollisimman pitkälle pellolle. Sitä ottavat vastaan vastustajajoukkueen pelaajat jotka yrittävät blokata pyörylää. Mailana toimii pitkä ja joustava keppi, minkä päässä on kova ja paksumpi kappale, johon pyörylä osuu. Pisteitä saa lyönnin pituudesta, sekä alastulopaikasta.

8. Shin-kicking

Taas yksi brittiläisiä neronleimauksia, säärillepotkiminen. Tuomarilla on jostain syystä päällänsä valkoinen laboratoriotakki ja kädessään puinen keppi. Ottelijat ottavat toisistansa otteen hartioista eikä se saa irrota. Toista pyritään potkimaan säärille niin, että saa toisen maahan. Lahkeisiin tungetaan ennen ottelua pehmusteeksi hieman heinää. Kerrassaan mahtava laji.

7. Huispaus

Huispaus oli alun perin Harry Potter-fantasiasarjassa esiintynyt urheilulaji, mutta sitäkin päättivät jotkut alkaa pelaamaan oikeasti. Ei muuta kuin luuta haaroväliin ja yrittämään heittämään palloa renkaan läpi. Pelipaikat on määritelty siten, minkä väristä huivia pidät päässäsi. Jokaisesta heitosta, mikä menee korirenkaan läpi, saa 10 pistettä.

6. Yukigassen

Japanilaiset ovat tehneet lumisodastakin kilpa-urheilua. Yukigassenissa soditaan lumisotaa 7vs7. Joukkueella on käytössä 90 lumipalloa. Jos saa osuman, tippuu pelistä pois. Tarkoituksena on varastaa toisen joukkueen lippu heidän alueelta.

5. Ferret in your trousers

Taas yksi brittiläinen älynväläys. Kuka pitää ferrettiä housuissaan kauimmin? Lahkeet sidotaan kiinni, jotta ferretti ei pääse karkaamaan sieltä. Maailmanennätys lajissa on yli viisi tuntia!

4. Buzkashi

Tämä kyseinen outo urheilulaji on itseasiassa hyvinkin suosittua eräässä maassa. Buzkashi on nimittäin Afganistanin kansallispeli. Siinä hevosilla kulkevat pelaajat yrittävät raahata ja kuljettaa kuollutta vuohta toisen joukkueen maalialueelle. Isot ottelutapahtumat ovat viikon kohokohtia yleensä perjantaisin ja viikonloppuisin ja paikalla on lähes poikkeuksetta tuhansia katsojia Afganistanissa. Laji on niin suosittua, että parhaimmat pelaajat ovat saaneet jopa sponsoreita isoista yrityksistä.

3. Kabaddi

Kabaddi on suosittua varsinkin Kaakkois-Aasiassa ja Bangladesh on julistanut lajin kansallispelikseen. Pelialue on 10m x 13m. Pelissä joukkueen ”raideri” lähetetään vastustajan alueelle ja hänen tarkoituksensa on koskettaa mahdollisimman montaa vastustajan pelaajaa ja päästä takaisin omalle alueelle. Kosketuksen jälkeen vastustajat saavat estää pelaajan paluun omalle alueelle. Puolustajat saavat repiä ja taklata pakenevaa pelaajaa.

Nimi Kabaddi tulee siitä, että hyökkäävän ”raiderin” on tehtävä hyökkäysyritys yhdellä hengenvedolla. Raiderin tulee hokea tuomarin kuullen sanaa 'kabaddi' toistuvasti, jotta tuomari huomaa hänen käyttävän vain yhtä hengenvetoa. Ei kun kokeilemaan!

2. Polkupyöräpallo

Pelaajat yrittävä tehdä maalin ajamalla polkypyörällä. Laukaukset tapahtuvat renkailla ja jalkojen tulee pysyä polkimilla kokoajan. Jos jalat koskettavat maata, saa toinen joukkue rangaistuslaukauksen. Tässä lajissa tarvitaan todellista taitoa!

1. Shakki-nyrkkeily

Luit oikein. Shakki-nyrkkeilyssä otellaan vuorotelleen shakinpeluussa ja normaalissa nyrkkeilyssä. Laji on haastava, sillä vuoronperään täytyy osata keskittyä shakinpeluuseen ja välillä pyrkiä mätkimään kaveria turpaan. Ottelun voi päättää joko tyrmäykseen nyrkkeilyssä, tai shakkimattiin pelilaudalla.

Maailmalla on shakki-nyrkkeilyn lajiliittoja noin kymmenessä eri maassa ja lajin perustajajäsenet toivovat saavansa lajin tulevina vuosina jopa olympialaisiin saakka!

Tuoreimmat uutiset

Päivitetty viimeksi: 2. heinäkuuta 2024
Päivitetty viimeksi: 23. kesäkuuta 2024
Utah liittyy NHL:ään
Päivitetty viimeksi: 21. huhtikuuta 2024
vedonlyonti.com-Toimitus
Sports Expert