Julkaisijamainostajan tiedonanto Tämä sivusto sisältää viittauksia yhden tai useamman mainostajamme tai kumppanimme palveluihin tai tuotteisiin. Voimme saada korvauksia, kun katsot mainoksia tai siirryt sivun linkeistä näihin palveluihin tai tuotteisiin.

EM-kisahuuma kasvaa! Katsasta lohkovaiheen kiinnostavimmat ottelut!

Timo
Kirjoittanut:
Timo

(Kuva: Alamy)

Jalkapallon EM-kisat ovat jo vähitellen oven takana, joten mikäs sen mukavampaa kuin mehustella jo hieman etukäteen tulevia huippumatseja, joita jo eittämättä tullaan näkemään lohkovaiheesta lähtien! Seuraavassa otetaan katsaus lohkovaiheen viiteen mielenkiintoisimpaan kamppailuun.

14.6. Saksa – Skotlanti, Allianz Arena, München

Kisat laitetaan käyntiin 14. kesäkuuta Münchenin Allianz Arenalla, kun Julian Nagelsmannin käskyttämä isäntämaa Saksa kohtaa A-lohkon ottelussa karsinnoissa muun muassa Espanjan ja Norjan kellistäneen Skotlannin. Saksa on pelannut ennen kisoja harjoitusotteluissa hyvinkin ailahtelevaisesti, mutta kyllähän kaikki tuntevat vanhan kansanviisauden Saksasta ja tosipeleistä. Die Mannschaftin materiaali on päätähuimaavan kova ja Skotlanti todennäköisesti joutuu urheasta taistelusta huolimatta isännille taipumaan.

20.6. Espanja – Italia, Arena AufSchalke, Gelsenkirchen

Hallitseva Euroopan mestari kohtaa toisella alkulohkokierroksella nuorta verta riveihinsä paljon hiljattain tuoneen Espanjan. Gelsenkirchenin komea areena on otollinen näyttämö tälle futisjättiläisten kohtaamiselle. Espanja on tässä matsissa selkeä suosikki, sillä Azzurri tuntuisi tällä hetkellä läpikäyvän tietynlaista siirtymävaihetta. Joukkueen edellisen EM-turnauksen kantavat voimat ovat jo väistyneet parrasvaloista ja nyt mennään selkeästi nuoremman kaartin voimin.

20.6. Tanska – Englanti, Waldstadion, Frankfurt

Huuhkajien karsintalohkon voittanut Tanska oli Qatarin MM-kisoissa iso pettymys, mutta EM-kisoissa juutit etenivät aina välieriin asti – tässä kohtaa tulikin sitten kylmää kyytiä juuri Englannilta, jota vastaan päästään hakemaan revanssia Frankfurtin kesäkuisessa illassa! Tästä matsista on syytä odottaa kutkuttavaa jännitysnäytelmää, jonka luultavasti Englanti kuitenkin laatueronsa turvin lopulta klaaraa. Jos Tanska saa pelinsä jälleen rullaamaan parahiksi kisoja varten, on Englanti hyvänä päivänä tietysti myös kaadettavissa.

21.6. Hollanti – Ranska, Red Bull Arena, Leipzig

Didier Deschampsin valmennuksessa yhä arvoturnausfinaaleita viime vuosina kolunnut Les Bleus kohtaa Leipzigissä lohkopelissä Hollannin, joka on joutunut vuosi toisensa jälkeen pettymään EM-tasolla. Viimeksi Oranje on päässyt välieriin asti vuonna 2004 ja 2020 EM-turnaus oli lopulta iso pohjanoteeraus, kun neljännesvälierissä tuli lähtö Tshekin käsittelyssä. EM-karsinnoissa Ranska ja Hollanti kohtasivat kahdesti ja Deschampsin suojatit veivät pidemmän korren molemmissa peleissä. Kylian Mbappén tähdittämä Les Bleus on suosikkina myös EM-kisojen lohko-ottelussa.

22.6. Turkki – Portugali, Signal Iduna Park, Dortmund

Paljon hienoja keskinäisiä kohtaamisia vuosien varrella tarjonneet Turkki ja Portugali tuskin jättävät katsojia kylmiksi tälläkään kertaa. Turkki ponnistaa turnaukseen Vincenzo Montellan alaisuudessa ja joukkueen otteet ovat piristyneet valmentajanvaihdoksen jälkeen huomattavasti. Turkillahan on paljonkin mielenkiintoisia nuoria kasvoja, kuten Kenan Yildiz ja Arda Güler, joten Portugalikin joutuu tässä taistossa olla tarkkana. Lusitaanit ovat luonnollisesti kuitenkin tässä lohkossa selkeitä suosikkeja, joten Turkin on ladottava voiton saavuttaakseen tiskiin huikea performanssi.

Timo
Kirjoittanut: Timo
Sports Expert
Jalkapallovedonlyöntihirmu, jolla ”uraa” takana jo yli 10 vuotta ja vähintään saman verran edessä. Tykkää pelata isoja kertoimia, vaikka varianssi puree takamukseen välillä asiaankuuluvalla tavalla. Futiksen lisäksi myös lätkä, tennis ja jenkkifutis ovat lähellä sydäntä ja näihinkin irtoaa kuumimpina päivinä positiivisen odotusarvon vihje jos toinenkin!