Julkaisijamainostajan tiedonanto Tämä sivusto sisältää viittauksia yhden tai useamman mainostajamme tai kumppanimme palveluihin tai tuotteisiin. Voimme saada korvauksia, kun katsot mainoksia tai siirryt sivun linkeistä näihin palveluihin tai tuotteisiin.

Sveitsin liigan suomalaiset - ennätysmäärä sinivalkoista väriä

Sveitsin liigan suomalaiset - ennätysmäärä sinivalkoista väriä

Sveitsin jääkiekkoliiga NL on nostanut viime vuosina valtavasti suosiotaan myös suomalaisten huippupelaajien keskuudessa. Tällä kaudella Sveitsin liigassa on viilettänyt jo reilusti yli 30 suomalaispeluria ja määrä tuntuu vain kasvavan. (Kuva: Alamy - Sami Vatanen Genève-Servette)

Sveitsin liiga on nostanut vahvasti päätään viime vuosina. KHL-työpaikkojen kadottua länsipelaajilta on rahakas ja tasokas NL noussut ykkösvaihtoehdoksi myös useille suomalaisille huippupelureille. Tällä kaudella käkikellomaan kaukaloissa on nähty jo lähes neljäkymmentä sinivalkoista pelaajaa, ainakin kun mukaan lasketaan myös kaksoiskansalaiset Santeri Alatalo, Arno Snellman ja Jesper sekä Aleksi Peltonen.

Eikä suomalaisosaaminen Sveitsissä rajoitu pelkästään kaukalon puolelle. Suomalaisista päävalmentajista NL:ssa nähdään tällä kaudella Petri Matikainen (Biel) sekä Jussi Tapola (Bern). Apuvalmentajina sarjassa toimivat tutuista suomalaisnimistä mm. Petteri Nummelin, Juha-Pekka Hytönen, Waltteri Immonen, Markus Ketterer ja Kimmo Rintanen. Sinivalkoinen kädenjälki on siis neljäntoista joukkueen sarjassa vahvasti esillä.

Viimeisimpänä huhuna Luganoon ollaan viemässä JYP:ssä sivuraiteelle ajautunutta puolustaja Sami Nikua. Lugano on jo ennestään Sveitsin liigan "suomalaispörssin" kärjessä peräti seitsemällä pelaajalla, joista Arno Snellman tosin pelaa pääosin seuran U20-joukkueessa. Kuusi aktiivia on myös vastikään Lukon Mestarien liigan CHL:n välierässä pudottaneella Geneve-Servettellä.

Sveitsin liigan suomalaispelaajat joukkueittain (tilanne 22.1.2024):

Lugano: Mikko Koskinen (mv), Santeri Alatalo, Jesper Peltonen, Aleksi Peltonen, Arno Snellman, Arttu Ruotsalainen, Markus Granlund
Servette: Valtteri Filppula, Teemu Hartikainen, Sami Vatanen, Sakari Manninen, Jussi Olkinuora, Julius Honka (lainalla Bernistä)
SCL Tigers: Vili Saarijärvi, Aleksi Saarela, Juuso Riikola, Harri Pesonen, Saku Mäenalanen
Biel: Harri Säteri (mv), Jere Sallinen, Toni Rajala, Aleksi Heponiemi
EHC Kloten: Juha Metsola (mv), Miro Aaltonen, Niko Ojamäki
Lausanne: Antti Suomela, Miikka Salomäki, Henrik Haapala
Zürich Lions: Mikko Lehtonen, Juho Lammikko
Davos: Kristian Näkyvä, Henrik Haapala (lainalla Lausannesta)
Bern: Ville Pokka (lainalla Bielistä), Joona Luoto
Ambrì-Piotta: Janne Juvonen (mv), Jesse Virtanen

Nähdäänkö tänä vuonna suomalaismestareita?

Viime vuonna sarjan voitti Servette ja täten joukkueen silloiset suomalaiset Sami Vatanen, Valtteri Filppula ja Teemu Hartikainen pääsivät nostelemaan kannua kauden päätteeksi. Tällä kaudella Servetten paras sauma mestaruuteen on CHL:n puolella, kotimaan sarjassa joukkue taistelee tällä hetkellä viimeisestä suorasta pudotuspelipaikasta.

Suomalaisittain pullat menestyksen kannalta ovat tällä hetkellä parhaiten uunissa Zürichin kaksikolla Mikko Lehtonen - Juho Lammikko. Joukkue on yhdessä Fribourgin kanssa sarjan keulilla reilut kymmenen peliä ennen runkosarjan loppua. Huippukautta pelaava Antti Suomela on sarjan pistepörssissä neljäntenä ja Suomelan joukkue Lausanne on kärkikolmikon kuumin haastaja.

"Suomalaisjoukkueista" Lugano puolestaan varmistanee suoran pudotuspelipaikan lähiviikkoina ja on varsinkin hyökkäyssuuntaan vaarallinen nippu. Matikaisen Biel puolestaan on pelannut odotuksiin nähden heikohkon runkosarjan ja joutunee hakemaan paikkaa varsinaisiin pudotuspeleihin "säälipleijareiden" kautta. Laatua joukkueessa kuitenkin on, joten kaiken osuessa keväällä kohdalleen voisi Biel olla yksi pudotuspelien mustista hevosista.

Sveitsin liiga 2023-24: Mestari (Kertoimet 22.1.)
ZSC LionsKerroin 3,25
EV ZugKerroin 4,00
Fribourg-GotteronKerroin 5,00
LausanneKerroin 10,00
ServetteKerroin 10,00
BernKerroin 12,00
LuganoKerroin 20,00
DavosKerroin 30,00
BielKerroin 60,00