Julkaisijamainostajan tiedonanto Tämä sivusto sisältää viittauksia yhden tai useamman mainostajamme tai kumppanimme palveluihin tai tuotteisiin. Voimme saada korvauksia, kun katsot mainoksia tai siirryt sivun linkeistä näihin palveluihin tai tuotteisiin.

Englanti edelleen vetomarkkinoiden ykkönen

Anders
Kirjoittanut:
Anders
UEFA EURO 2024 etenee pudotuspeleihin!

Olisi todellinen yllätys, jos EM-kulta ei päätyisi lopulta yhdelläkään näistä herroista. Kuvat: Alamy

EM-jalkapallo on pudotuspelivaiheessa. Ensisilmäys kaavioon kertoo, että kyllä kävi Englannilla nyt tuuri. Saksa, Espanja, Ranska ja Portugali ovat kaikki kaavion toisella puolella. Jos Englanti ei nyt pelaa itseään finaaliin, niin sitten on syytä katsoa peiliin pitkään ja hartaasti.

Englanti oli alkulohkossa vaisu, mutta kaavion vuoksi se on edelleen tukevasti vetomarkkinoiden ykkössuosikki mestariksi. Englannin mestaruuskertoimet ovat noin 4.50 -tasoa, kun kakkossuosikkina useimmiten olevan Espanjan kerroin on noin 5.50.

Seuraavassa katsaus siihen, miten turnauksen 1. pudotuspelikierros saattaisi hyvinkin mennä.

Espanja – Georgia 30.6. Kölnissä

Georgia lähti turnaukseen olemalla mestaruusveikkausten vihoviimeinen. Se on pikkumaa kartalla ja futiksessa, mutta alkulohkon viimeisen kierroksen yllätysvoitto 2-0 Portugalista nosti joukkueen lohkokolmoseksi ja sitä kautta jatkoon. Matsi Portugalia vastaan oli toki Portugalille jo merkityksetön. Tsekkiäkin vastaan Georgia onnistui nitkuttamaan tasurin, joten kyllä se pelaa parasta futistaan.

Espanja hoiteli oman alkulohkonsa vakuuttavasti kolmella voitolla. Kroatia meni nurin 3-0 ja Italia 1-0, kuten myös 1-0 Albania viimeisessä matsissa. Kaikki on joukkueessa kohdallaan. Ei vielä yhtään omiin, ja jos turnauksen alla huolena oli kärkipään tehottomuus ja paikkojen tuhlailu, niin kyllä viisi kassia kolmeen matsiin suurturnauksessa riittää.

Espanja jatkoon 2-0.

Saksa – Tanska 29.6. Dortmundissa

Saksa aloitti loistavasti pieksemällä Skotlannin 5-1. Unkari meni nurin rutiinimatsissa 2-0 ja lohkon viimeisessä matsissa vasta Fullkrugin yliaikamaali nosti joukkueen Sveitsin kanssa tasuriin. Hieman laskeva käyrä siis, voisi ajatella. Kyllä Saksalla edelleen on hyvä tilanne. Joukkueessa parhaat pelaajat ovat löytäneet oikeat pelipaikan, keskusta on kunnossa, ja kärkipään nuoret Wirtz sekä Musiala ovat pelanneet hyvät kisat.

Tanska sai lohkon kakkospaikan ennen Sloveniaa fair play -pisteillä. Kumpikin pelasi alkulohkossa kolme tasapeliä maalierolla 2-2. Eli kovin vaisua on Tanskankin peli ollut, ei mitään samaa kuin edellisten EM-kisojen hurmos. Maalinteko on vaikeaa. Man Unitedin Hojlund ei ole maailmanluokan kärki eikä keskikentän Eriksen ole sama pelaaja kuin vielä 5-6 vuotta sitten.

Saksa jatkoon 2-0.

Portugali – Slovenia 1.7. Frankfurtissa

Portugalilla on paperillakin vahva nippu, ja Georgia-lipsahdusta lukuun ottamatta se oli alkulohkossa hyvä. Tsekin Portugali voitti vasta Conceicaon yliaikamaalilla, mutta sitten kakkosmatsissa Turkki meni nurin vakuuttavasti 3-0. Ronaldo ei ole vielä tehnyt maalia, mutta ei Ronaldon peli ainakaan vielä ole ollut ongelma.

Slovenia pääsi jatkopeleihin rimaa hipoen viimeisenä lohkokolmosena. Sen alkulohko oli vaisu kolmen nihkeän tasurin turnee. Englantia vastaan Slovenia pääsi pelaamaan maalittoman 0-0, mutta vaikka se pelanneekin Portugalia vastaan samaa peliä puolustuksen kautta, niin Portugali ei ole yhtä aneeminen kuin Englanti.

Portugali voittaa 3-0.

Ranska – Belgia 1.7. Dusseldorfissa

Ensimmäisen pudotuspelikierroksen se kovin matsi. Ranskan kohdalla alkulohkon puheenaiheeksi tuli Kylian Mbappen nenä. Mbappe oli jo yllättäen murtuneen nenän ja maskin kanssa mukana alkulohkon viimeisessä matsissa, ja hän teki maalinkin rankkarista.

Ranska ei ollut vakuuttava alkupeleissä. Se jäi lohkokakkoseksi Itävallan jälkeen, eikä maaleja tullut kuin kaksi. Mutta sellainen Ranska on, tekee vain sen aivan välttämättömän voittaakseen. Toki potentiaali on edelleen mestariksi asti.

Belgian kultainen sukupolvi vetelee viimeisiään. Kevin de Bruyne on edelleen pelipaikallaan yksi parhaista, mutta muuten on hankalampaa. Lukakukin on vielä ilman maalia. Belgian alkulohko alkoi hankalasti häviöllä Slovakialle, eikä se niin kovin paljon vakuuttavampaa ollut missään vaiheessa. 

Ranska voittaa 1-0.

Romania – Hollanti 2.7. Munchenissä

Kaavion alempi puolisko. Hollanti jäi lohkossaan kolmoseksi Itävallan ja Ranskan taakse, mutta samalla se oli lohkokolmosten rankkauksessa paras. Hollanti voitti Puolan 2-1, pelasi Ranskan kanssa maalittoman ja hävisi viimeisellä kierroksella Itävallalle 2-3. Hollannin olisi pitänyt voittaa Ranska, mutta typerä paitsiotuomio hylkäsi komean maalin. Erinomaisesti organisoitua Itävaltaa vastaan oli vaikeaa.

Romania voitti lohkonsa, ja se on ehkä turnauksen suurin yllättäjä tähän mennessä. Ehkä jotain ennakkoa tämän joukkueen menestyksestä olisi voinut löytää siitä, että vuoden 2019 U21 EM-turnauksessa Romania oli semifinaaleissa, ja iso osa tämän joukkueen pelaajista oli mukana tuossa turnauksessa.

Yllätys jää tulematta, Hollanti voittaa jatkoajan jälkeen.

Itävalta – Turkki 2.7. Leipzigissa

Itävalta on pelannut erinomaisesti, mutta sitä saattoi odottaakin. Päävalmentaja Rangnick on tehnyt joukkueen kanssa hyvää työtä. Vaikka muutama avainpelaaja joutui jäämään pois loukkaantumisten vuoksi, niin systeemi on niin vahva, että homma toimii. Ero avauksen pelaajan ja kakkosketjun pelaajan välillä ei ole niin iso. Itävalta on yhtenäinen ja se pelaa kovalla intensiteetillä, joukkue saattaa mennä pitkällekin.

Turkki voitti Georgian ja Tsekin, mutta hävisi tylysti Portugalille. Tämä on turkkilaiselle melkein kotiturnaus, ja kai silläkin on merkitystä. Joukkue oli pahassa paikassa Tsekkiä vastaan tilanteessa 1-1. Maali omiin olisi merkinnyt karsiutumista, mutta Tosunin yliaikamaali vapautti. Itävalta on turkkilaisille kuitenkin liikaa.

Itävalta jatkoon 3-1.

Englanti – Slovakia 30.6. Gelsenkirchenissä

Englanti on ollut se sama Englanti, joka se oli aina ennen arvoturnauksissa. Southgate ei ole enää mestaruuden tuoja ja vaikealta näyttää, että Harry Kane vieläkään voittaisi pokaalia. Ellei sitten helppo kaavio auta.

Ehkä Englannin pelissä voi aistia hiuksen hienoa noususuhdetta. Matsi Sloveniaa vastaan oli alkulohkon pirtein, mutta se ei tässä tapauksessa paljoa merkitse. Jotain isoa pitää tapahtua, että Englanti menisi päätyy asti, edes näin helpon kaavion kautta. 

Slovakia aloitti turnauksen voittamalla Belgian 1-0, mutta ei se sitten jatkanut samalla tasolla. Slovakia kuitenkin pelaa parasta futistaan, ja varsinkin sen keskikenttä Duda, Lobotka ja Kucka on kova pala Englannin passiiviselle ja innottomalle keskikentälle.

Englanti jatkoon, mutta vasta rankkareilla.

Sveitsi – Italia 29.6. Berliinissä

Sveitsi on kova joukkue. Se oli vain muutaman minuutin päässä Saksa-voitosta. Saksa tosin oli matsissa hallitsevampi osapuoli, mutta tehoton. Heikon Skotlannin kanssa Sveitsi jäi 1-1 -tasuriin, mutta avausmatsissa Unkarin se voitti 3-1. 

italian jatkopaikka oli tiukilla. Se on jatkossa, ja Kroatia ei ole aivan viime sekuntien maalin vuoksi. Tasuri Italian ja Kroatian matsista oli ehkä reilu tulos, mutta oli siinä italialaisilla tuuria. Italia ei juurikaan ole vakuuttanut. Albanian se voitti 2-1, mutta Espanjalta tuli neniin 0-1. Italiassa ei ole sitä samaa, mitä oli edellisessä EM-turnauksessa. Puolustus on edelleen kova, mutta pallon kanssa joukkue ei ole häävi. Ei ole keskikentän velhoja, ei kärkipään kovia maalintekijöitä.

Tiukka matsi, Sveitsi vie rankkareilla.

Jalkapallon Euroopan-mestari 2024 (Kertoimet 27.6.)
EnglantiKerroin 4,55Bethard
EspanjaKerroin 5,60Bethard
RanskaKerroin 7,00pinnacle
SaksaKerroin 7,00Bethard
PortugaliKerroin 8,00pinnacle
HollantiKerroin 13,20tonybet
ItaliaKerroin 17,39tonybet
ItävaltaKerroin 20,00Bethard
BelgiaKerroin 35,00Rise of Bets Casino
SveitsiKerroin 36,00tonybet