Julkaisijamainostajan tiedonanto Tämä sivusto sisältää viittauksia yhden tai useamman mainostajamme tai kumppanimme palveluihin tai tuotteisiin. Voimme saada korvauksia, kun katsot mainoksia tai siirryt sivun linkeistä näihin palveluihin tai tuotteisiin.

Vaivattomat nettipankit tulossa vedonlyöjien avuksi

Ammattipelaajat eivät ole huolissaan uuden arpajaislain maksublokista. Veikkaukselle pelaaminen on edelleen vedonlyöjälle tappioksi.

Vuoden vaihteessa Suomen uusi arpajaislaki hankaloittaa vedonlyöntiä sen verran, että Suomessa mainostaville vetofirmoille laitetaan blokki rahaliikenteeseen. Kotiutukset bookkerilta Suomeen ovat edelleen sallittuja, mutta rahasiirrot Suomesta pelitileille eivät enää onnistu.
Suomalaisten ammattipelaajien mukaan rahasiirrot eivät ole ongelma.

Vielä on epäselvää, miten maksublokit toimivat. Se lienee varmaa, että suoraan omalta pankkitililtä tai luottokortilta mustalla listalla olevalle vetofirmalle rahojen siirtäminen ei onnistu, mutta entäs muut maksutavat? Toimiiko Skrill edelleen ensi vuoden puolella? Paysafecard varmaankin toimii?
Tilanne selviää vasta ensi vuonna kokeilemalla. Se taitaa ainakin olla varmaa, että nettipankit, kuten Revolut sekä N26 toimivat.

Nettipankkeihin voi avata tilit, eikä tätä rahaliikennettä Suomen viranomaiset pääse kontrolloimaan. Siirto suomalaiselta pankkitililtä nettipankkiin, ja sieltä pelitilille tulee varmasti olemaan ensi vuoden puolella hyvin tavallinen kuvio pelaajien keskuudessa.

Ammattipelaajien suurin huoli on se, että heidän käyttämänsä pelifirmat sulkisivat suomalaisten asiakkuudet kokonaan. Ammattilaisten käyttämiä firmoja ei ole järin montaa, harrastajapelaajille taas varmasti löytyy jatkuvasti useita kelvollisia pelifirmoja.

-Mikään ei estä avaamasta tiliä nettipankkeihin. Rahansiirto ei ole päällimmäinen huoli. Realistinen uhka on se, että suomalaisten asiakkuudet suljetaan kokonaan, että pelifirmat eivät joutuisi mustalle lisalle. Firmat voivat ajatella, että siitä olisi haittaa, jos on arpajaishallinnon kanssa ongelmissa, kun lisenssijärjestelmä tulee Suomeen, sanoi kokenut vedonlyönnin ammattilainen.

Hyvänä ennusteen tilanteen kehityksestä voisi pitää Norjaa. Norjassa maksublokki on ollut voimassa jo reilut kymmenen vuotta, mutta esimerkiksi vuoteen 2019 mennessä pelaaminen ulkomaille on vain lisääntynyt.

Revolut - monipuolinen mobiilipankki

Revolut - monipuolinen mobiilipankki

Uudet mobiilipankit ovat tekemässä tuloa myös vetomaailmaan. Ne ovat helppokäyttöisiä ja joustavia, kun maksublokit ensi vuonna tulevat voimaan. Viime vuosina markkinoille on tullut nettipankkeja, joihin suomalaiset voivat vaivatta muutamassa minuutissa avata pankkitilit.

Revolut on brittiläinen teknologiafirma, joka tarjoaa pankkipalveluita. Firma on perustettu vuonna 2015.
Revolut on yhtä aikaa sekä maksukortti että kännykkäpankki. Ilmaisen Revolut Standard -tilin kanssa voi maksaa ostoksia maksupäätteillä ja netissä sekä hallinnoida tilitapahtumia kännykän kautta. Lisäksi Revolut-sovelluksen avulla voi vaihtaa valuuttoja ilman kuluja tai ostaa kryptoja sekä kultaa.

Revolut Standardin lisäksi tarjolla on myös kaksi maksullista korttia, Revolut Premium sekä Revolut Metal. Maksullisiin palveluihin kuuluu muun muassa matkavakuutus sekä vielä ilmainen pääsy useisiin lentokenttäloungeihin.
Revolutin asiakkaat saavat lisäksi erilaisia tarjouksia ja etuja. Näitä voi seurata omasta kännykkäsovelluksesta.

Revolut-kortin hankkiminen on nopeaa ja vaivatonta, aikaa ei mene kuin muutama minuutti. Tilin saa luotua, kun pystyy vahvistamaan henkilöllisyytensä käypäisellä todistuksella ja selfie-kuvalla. Kortin saa sitten postissa.
Käyttäjäkokemusten mukaan Revolut on turvallinen ja mutkaton.

N26 - pankkitili ja Master Card

N26 - pankkitili ja Master Card

N26 taas on saksalainen ”neopankki”. Se on perustettu vuonna 2013.
N26 on hyvin samanlainen kuin Revolut. Sitä kautta voi avata pankkitilin, jolla on IBAN-tunnus ja tähän tiliin voi liittää Master Card -kortin.
N26 on yksinkertaisimmassa versiossaan ilmainen. Kallein paketti maksaa noin 17 euroa kuukaudessa. N26 ei myönnä luottoa.

N26-korttia ja N26-pankkitiliä voi käyttää kaikkialla maailmassa. Tiliä voi hallinnoida sovelluksen avulla, kuten mitä tahansa mobiilipankkia. Sovellus on ilmainen.
N26-tilillä voi tehdä valuuttavaihtoja ilmaiseksi.
Aivan kuten Revolutkin, N26 on käyttäjien mukaan vaivaton. Varsinkin paljon matkustavat hyötyvät uusista nettipankeista.

Ulkomaalaiset vetofirmat haastavat Veikkauksen paremmilla kertoimillaan

Suomen uuden arpajaislain tarkoitus on ohjata vedonlyönti yksinomaan Veikkaukselle. Tämä heikentää pelaajien asemaa huomattavasti. Veikkauksen kertoimet eivät ole kansainvälisessä markkinassa ollenkaan kilpailukykyisiä. Esimerkiksi NHL:n kuudennen pudotuspelin ML-kertoimet ovat Veikkauksella Tamba Bay Lightning vastaan Colorado Avalanche 1.87-1.89. Kansainvälisiltä markkinoilta Tampa Baysta saa parhaimmillaan kertoimeksi 2.09 ja Coloraco Avalanchesta 1.91.
Veikkaukselle pelaamalla vedonlyöjä pitemmän päälle häviää rahaa.