Julkaisijamainostajan tiedonanto Tämä sivusto sisältää viittauksia yhden tai useamman mainostajamme tai kumppanimme palveluihin tai tuotteisiin. Voimme saada korvauksia, kun katsot mainoksia tai siirryt sivun linkeistä näihin palveluihin tai tuotteisiin.

Markkanen jäi sivuun, kuka on karsintaturnauksen kunkku?

Anders
Kirjoittanut:
Anders

Markkanen ei harmillisesti pelaa Susijengin riveissä Espanjan karsintaturnauksessa heinäkuun alussa. Kuva: Gints Ivuskans / Alamy Stock Photo

Suomen koripallomaajoukkue eli Susijengi pelaa paikasta Pariisin olympialaisiin Espanjan karsintaturnauksessa heinäkuun 2.-7. päivä. Lauri Markkanen olisi kunnossa ollessaan ollut turnauksen paras pelaaja. Tämän voi todistaa oikeastaan jokaisesta NBA:n pelaajarankingista.

Kuka nyt on turnauksen kunkku, kun Markkanen jätti olkapäävamman ja tulevien sopimusneuvotteluiden vuoksi nämä pelit väliin?

Espanjan turnauksessa pelaa kokeneita ja kovia NBA-pelaajia sekä Euroliigan parhaita. Tässä turnauksen top 5.

DeAndre Ayton, Bahama

Bahaman joukkueessa on useampikin NBA-pelaaja, jotka ovat kasvaneet koripalloilijoiksi USAssa, mutta sukujuuria on Karibianmeren pikku saarella Bahamalla. Bahama ei ole kuin kevyen uintimatkan (noin 200 km) päässä Miamista.

Deandre Ayton on vuoden 2018 NBA:n draftin ykkösvaraus. Aivan täysosuma hänen NBA-uransa ei ole ollut. Ykkösvarauksen voisi odottaa olevan tähtipelaaja, mutta Ayton ei oikeastaan ole kuin kelvollinen avauskokoonpanon sentteri. 

Ayton aloitti uransa Phoenix Sunsin joukkueessa, mutta viime kauden hän pelasi Portland Trailblazersissa. Toisella kaudellaan Ayton teki ennätyksekseen 18.2 pistettä per ottelu.

Jeremy Sochan, Puola

Sochanin juuret Puolaan ovat äidin ansiosta. Hänen isänsä on amerikkalainen, äiti puolalainen ja nuoruutensa Oklahomassa syntynyt Sochan asui Englannissa.

Sochan on nyt pelannut San Antonio Spursissa kaksi kautta noin 11 pisteen ottelukeskiarvolla. Hän on parimetrinen laituri, mutta ei vielä mitenkään lähelläkään NBA:n tähtikastia. Spursin uudelleenrakennuksen aikajanaan Sochan sopii hyvin. Hän on 21-vuotias, eli kun Victor Wembanyama on parhaimmillaan, niin Sochan saattaa hyvinkin olla Spursin avauksessa pelaamassa play offseja.

Eric Gordon, Bahama

Gordon on täysin amerikkalainen, Indianapolisissa syntynyt ja Indianan yliopiston kautta NBA-peleihin tullut veteraani. Gordon aloitti NBA:ssa syksyllä 2008 Los Angeles Clippersin joukkueessa, ja sen jälkeen Gordon on pelannut New Orleans Pelicansissa, Houston Rocketsissa ja viimeksi Phoenix Sunsissa.

Gordonin äiti on Bahamalta kotoisin, ja siksi mies on nyt mukana olympiakarsinnoissa. Gordon on luotettava kakkospaikan pelaaja, joka vielä viime kaudella teki 11 pistettä per NBA:n runkosarjan matsi.

Buddy Hield, Bahama

Laitetaan nyt listalle vielä Bahaman kolmaskin NBA-stara. Takavuosien superstaraa Klay Thompsoniakin on yritetty saada Bahaman joukkueeseen, mutta näillä näkymin hän ei pelaa, mutta on ilmeisesti mukana joukkueen treenileirillä.

Hield on 31-vuotias, 193 cm pitkä veteraani, joka on New Orleans Pelicansin, Sacramento Kingsin ja Indiana Pacersin kautta viime kaudeksi päätynyt Philadelphia Sixersiin.

Hield on roolipelaaja, joka parhaimmillaan Kingsin kanssa upotti yli 20 pistettä per matsi.

Santi Aldama, Espanja

Aldama on isäntämaan Espanjan kovin NBA-ammattilainen. 213 cm pitkä sentteri Aldama on pelannut kolme kautta NBA-pelejä Memphis Grizzliesin joukkueessa. Aldama ei missään nimessä ole liigan tähtipelaajia eikä edes avausviisikon tasoinen. Memphisin depth chartissa Aldama on merkattu kakkoseksi nelospaikan pelipaikalle. Luultavasti karsintaturnauksessa Aldamaa ei juurikaan erota Euroliigan ykköspelaajista.

Pariisin olympialaisten koripallon karsintaturnaus 2.-7.7. Espanjan Valenciassa. Suomen ja Espanjan lisäksi mukana ovat Puola, Bahama, Angola sekä Libanon.

Anders
Kirjoittanut: Anders
Sports Expert
Yli 30 vuotta betsaamista, ja siihen mahtuu monta ylä- ja alamäkeä. Ikimuistoisin vetovoitto taitaa olla vuoden 2010 Super Bowl, jossa altavastaana New Orleans Saints voitti yli kolmosen kertoimella Indianapolis Coltsin. Parhaimmat lajit ovat jalkapallo, jenkkifutis ja koripallo.