Robert Helenius - Anthony Joshua, kertoimet eivät kerro koko totuutta!

Robert Helenius - Anthony Joshua, kertoimet eivät kerro koko totuutta!
Robert Helenius hälytettiin pikavauhdilla huippuotteluun Lontooseen. Vastassa Robbella on varhain sunnuntaina 13. elokuuta nyrkkeilyn supertähti Anthony Joshua! Matsi on luonnollisesti Lontoon O2 Arenan illan pääottelu. Kuva: Alamy Stock Photo
Robert Helenius - Anthony Joshua, kertoimet eivät kerro koko totuutta!

Helenius ei ole peliyhtiöiden suosikki


Heinäkuussa julkistettu nyrkkeilyn raskaansarjan ottelu britti-iskijöiden Anthony Joshuan ja Dillian Whyten välillä oli etukäteen yksi vuoden kohokohtia nyrkkeilymaailmassa. Whyten dopingtestissä ilmaantui kuitenkin "epäselvyyksiä" (lue kärähtäminen), joten huippumatsi jouduttiin perumaan.

Toisen epäonni oli jälleen toisen onni. Pikahälytyksellä kutsun Lontoon pääotteluun sai Suomen ylpeys Robert "The Nordic Nightmare" Helenius. Viime vuoden lokakuussa koettu tyrmäystappio Deontay Wilderia vastaan ei siten jäänytkään ainakaan viimeiseksi superotteluksi 39-vuotiaan Heleniuksen uralla.

Robert Helenius - Anthony Joshua, kertoimet eivät kerro koko totuutta!

Ensimmäinen varavaihtoehto Helenius ei matsiin ollut. Useampikin raskaansarjan kova tekijä hinnoitteli kuitenkin itsensä ulos superottelusta kovalla palkkapyynnöllä. Heleniuksen leirin kanssa kohupromoottori Eddie Hearn pääsi kuitenkin sopuun pikatahtia.

Megaottelu päättää otteluillan ja on suunniteltu alkamaan Suomen aikaa hieman keskiyön jälkeen 13. elokuuta. Puitteet Heleniuksen edelliseen matsiin verrattuna ovat O2 Arenassa melkolailla erilaiaset. Alta voit katsoa tunnelmia Savonlinnasta viikonlopulta.


Heleniuksen hiki vasta kuivunut


Heleniukselle matsi tulee todella nopeasti, sillä mies oli edellisen kerran tulessa paluuottelussaan Savonlinnassa lauantaina. Toki tuo kohtaaminen ei mahdottoman paljon ainakaan fyysisellä puolella Robben kapasiteettia verottanut. Tekninen tyrmäys Mika Mielosta vastaan kolmannessa erässä oli lähinnä muodollisuus.

Vielä kerran paluuta takaisin huipulle hakeva Helenius leireineen ei luonnollisesti ollut suunnitellut näin kovaa matsia näin pian. Tavoitteena oli rakentaa uran joutsenlaulu muutaman ottelun pituiseksi, mutta ilmeisesti taloudelliset seikat painoivat vaakakupissa enemmän. Ja tokihan huippuonnistumisella lauantaina Lontoossa Helenius nousisi jälleen mukaan keskusteluihin raskaansarjan huippumatseja suunniteltaessa.

Etukäteen Heleniukselle ei nyrkkeilyvedonlyönnissä juuri toivoa anneta. Joshuan voittokertoimet liikkuvat vain hieman yhden päällä, Heleniuksen yllätysvoitosta sen sijaan on tarjolla komeita kertoimia.

Heleniuksen edellinen megaottelu Wilderia vastaan oli nopeasti taputeltu. Miten käy lauantaina Lontoossa?


Joshua hakee paluuta huipulle


Entinen raskaansarjan maailmanmestari Joshua oli oikeastaan koko uransa suhteen jo köysissä Oleksandr Usykille kärsittyjen tuplatappioden myötä. Nihkeä voitto Jermaine Franklinista huhtikuussa antoi kuitenkin vähintään jatkoaikaa haaveille nousta takaisin huipulle. Eikä 33-vuotias AJ sinänsä kaukana siitä edelleenkään ole.

Huhujen mukaan Joshuan seuraava haaste voi olla edessä jo loppuvuodesta, kun Saudi-Arabiassa vastaan asettuisi supermatsissa Deontay Wilder. Tämä vaatii tietysti ensin Heleniuksen kukistamista.

Vaikka entinen mestari ei ole ollut viime aikoina lähelläkään huippuaikojensa kuntoa on kyseessä edelleen kova tekijä. Uuden valmentajansa Derrick Jamesin kanssa Joshua on myös pyrkinyt palaamaan "juurilleen" räjähtävään voimanyrkkeilyyn, josta mies tuli aikaan tunnetuksi.

Joshua - Helenius - Live Stream ja Televisiointi


Joshuan ja Heleniuksen välisen matsin näyttävät briteissä yksinoikeudella tv:ssä SKY sekä suoratoistopalvelu DAZN. Jälkimmäinen on tarjolla maailmanlaajuisesti netin kautta, joten DAZN avaa portit matsin katsomiseen myös Suomessa.

Alunperin Joshua - Whyte oli tarkoitettu erikseen hinnoiteltavaksi pay per view-lähetykseksi. Ottelun muutoksen vuoksi matsi on kuitenkin nyt tarjolla kaikille DAZN-kanavan tilaajille. Kanava ei ole hinnalla pilattu, sillä kuukausitilaus maksaa 9.99€ ja sisältää paljon kaikenlaista urheilua.

DAZN-kanavaan voit tutustua ja avata uuden tilin tämän linkin takaa >>