Julkaisijamainostajan tiedonanto Tämä sivusto sisältää viittauksia yhden tai useamman mainostajamme tai kumppanimme palveluihin tai tuotteisiin. Voimme saada korvauksia, kun katsot mainoksia tai siirryt sivun linkeistä näihin palveluihin tai tuotteisiin.

Veikkausliiga on täällä taas – Katso parhaat kausivedot!

Thor
Kirjoittanut:
Thor
HJK juhli Veikkausliiga-voittoa 2023

HJK juhli edellisen Veikkausliiga-kauden avausottelussa sittemmin konkurssiin mennyttä Honkaa vastaan. Kuva: Juha Tamminen/AFLO/Alamy Live News

Veikkausliiga alkaa uuden kauden 2024 osalta täydellä kierroksella lauantaina 6. huhtikuuta. Vedonlyonti.comin toimituksen jalkapallon ystävät seuraavat jälleen herkeämättä kauden alusta loppuun sympaattista Suomi-futista, joka varsinkin kesäkuukausina piristää urheilukenttää.

Kaudesta tulee jälleen mehukas, eikä vähiten kiinnostavien nousijajoukkueiden Ekenäs IF ja Gnistan ansiosta. Tässä artikkelissa perataan asetelmia kuitenkin hieman enemmän sieltä sarjataulukon (oletettavasta) yläpäästä. Käymme läpi hieman joukkueiden tilanteita alkavaan kauteen ja katsastamme kausivetojen kohteet ja kertoimet, jotka tarjoaa Bethard.

Mestari

Veikkausliiga 2024: Mestari (Kertoimet 6.4.)
HJKKerroin 1,48Bethard
FC InterKerroin 8,00Bethard
KuPSKerroin 8,00Bethard
IlvesKerroin 9,00Bethard
SJKKerroin 32,00Bethard
FC HakaKerroin 62,00Bethard
VPSKerroin 62,00Bethard
FC LahtiKerroin 88,00Bethard
AC OuluKerroin 92,00Bethard
GnistanKerroin 201,00Bethard
IFK MariehamnKerroin 301,00Bethard
EIFKerroin 501,00Bethard

Kiinnostavasti mestaruusvetojen kertoimet ovat eläneet vain viikko ennen kauden alkua siten, että HJK:n suosikkiasema on vahvistunut, siinä missä perässä tulevien joukkueiden kertoimet ovat kasvaneet hieman. Järjestyskin on vaihtunut kirittäjissä niin, että KuPS on palannut omalle paikalleen kakkoseksi (tosin tällä kertaa jaettuna Interin kanssa), kun taas Ilves on pudonnut neloseksi. Mikä lie nämä muutokset aiheuttanut kertoimissa?

HJK:n suosikkiasema jatkuu totutunlaisena. Suomen menestynein jalkapalloseura on vienyt mestaruuden nyt neljä kertaa putkeen, joskin jatkuvasti tiukentuneella marginaalilla – viime kaudellahan enää huonompi maaliero tuli KuPSin mestaruuden tielle, kun se kahdella aiemmalla sesongilla sentään oli ollut yksi sarjapiste. Laatua on sekä lähtijöissä että tulijoissa. Ihan samalla tavalla "varman päälle" HJK ei tunnu kuitenkaan pelaavan joukkueen rakentamisessa kuin aiempina vuosina, sillä paljon esimerkiksi osaavaa maajoukkuetason ukkoa vaihtaa maisemaa, eikä moni korvaaja kiinnostavuudestaan huolimatta ole varma hankinta.

Näkyipä tuulisuus joukkueenrakennukessa hieman jo siinä tavassa, jolla alkuvuodesta seuran tuore urheilujohtaja Vesa Mäki pestasi päävalmentajaksi kokemattoman Ferran Sibilan, vain saadakseen 12 päivää myöhemmin tietää että tällä ei ole tarvittavaa lisenssiä jobiin. Siten Sibila onkin apuvalmentaja, Ossi Virran toistaiseksi kantaessa pääkäskyttäjän soihtua.

Lähtijöistä muutamia merkittävimpiä ovat viime kauden maalipörssin voittaja Bojan Radulovic, Matti Peltola, Jukka Raitala, Pyry Soiri sekä Roope Riski. Sisään tulijoista moni on itse asiassa lainalta palaavia pelaajia, kuten Johannes Yli-Kokko ja Miska Ylitolva. Briteistä saapuu uusina vahvistuksina pari todella kiinnostavaa nimeä, jotka eivät kuitenkaan nähdäksemme mitään varmoja hankintoja kyllä ole, vaikka nimekkäistä organisaatioista tulevatkin: 23-vuotias puolustaja Brooklyn Lyons-Foster Tottenhamista ja 21-vuotias hyökkääjä Luke Plange Crystal Palacesta lainalle. Puolustuspäässä Oulusta saapuvalle Noah Pallakselle on asetettu odotuksia.

Maalikuningas

Veikkausliiga 2024: Paras maalintekijä (Kertoimet 6.4.)
Luke PlangeKerroin 5,50Bethard
Jaime MorenoKerroin 8,50Bethard
Ashley Mark CoffeyKerroin 10,00Bethard
Darren SmithKerroin 12,00Bethard
Santeri HostikkaKerroin 12,00Bethard
Santeri HaaralaKerroin 12,00Bethard
Jean BotuéKerroin 12,00Bethard
Roope RiskiKerroin 16,00Bethard
Rasmus KarjalainenKerroin 16,00Bethard
Michael LopezKerroin 17,00Bethard

Veikkausliigan osalta vain rohkeimmat bookerit tarjoavat maalipörssin voittajasta kertoimia, eikä se kyllä betsaajallekaan mikään helppo puhde ole valita oikeaa heppaa. Tämä johtunee osittain siitäkin, että maalikuninkuus tulee yleensä sangen pienellä maalimäärällä, yleensä noin 15:llä.

Ykköseksi on varsin selkeästi asetettu tässä edellä mainittu Plange. Kovat on odotukset nuorukaiselle täyttämään Radulovicin saappaita. Pari maalia hän ehtikin jo iskeä ystävyysottelussa TPS:ää vastaan. Pitkälti listan kärki on muutenkin ulkomaalaisvahistuksia: SJK:n nicaragualainen Jaime Moreno, joka viime kaudella iski Seinäjoella 11 osumaa; AC Oululle viime kaudella 13 maalia tehnyt Ashley Coffey, joka jatkaa samassa jengissä sekä Darren Smith, joka niin ikään aloittaa toisen kautensa Interissä. Viimeksi mainittu on ollut Liigacup-otteluissa ja muissa valmistavissa höntsissä todella kovassa maalivireessä: tammikuun lopusta alkaen on reilussa kuudessa pelatussa ottelussa syntynyt kuusi häkkiä.

Top-3-joukkueet

Veikkausliiga 2024: Sijoittuu kolmen joukkoon (Kertoimet 6.4.)
FC InterKerroin 1,75Bethard
IlvesKerroin 1,80Bethard
KuPSKerroin 1,90Bethard
SJKKerroin 5,30Bethard

Mielenkiintoisia hinnoitteluja löytyy top-kolmoseen sijoittuvista joukkueista, joissa kovinta kisaa käyvät Inter, Ilves ja KuPS. Klubi nyt ei listalle edes mahdu ilmeisyytensä vuoksi. Näistä KuPS on aseteltu epätodennäköisimmäksi, mutta aivan marginaalisella erolla. Poimitaan varsin suurella erolla perässä tuleva SJK mustana hevosena vielä mukaan.

Interissä ollaan yllättävän hyvässä tilanteessa sekavan viime kauden jälkeen. Leirissä löytynee luottoa uudehkoon valmentajaan Vesa Vasaraan, joka konkurssiin joutuneessa Hongassa toimi pitkään osaavana seppänä, vaikka mielipiteitä jakoikin. Myös valmistunut stadionin uusiminen saa nostetta aikaan Turussa. Pelaajapuolella odotetaan vielä hieman vahvistuksia eritoten keskikentälle, puolustuksen ja maalivahtiosaston ollessa kunnossa. Hyökkäys toimii myös, mutta maalintekoon saattaa olla ruutia hakusessa, tai ainakin Smithin harteilla on paljon.

Ilvekseltä odotetaan kovaa nousua parin huonomman sesongin jälkeen, joukkueen oltua viime kesänä jopa putoamisuhan alla. Hommaa piristi Suomen Cupin vähän puskista tullut voitto sekä varsin isot satsaukset pelaajamarkkinoilla, kun muun muassa Joona Veteli ja Anton Popovitš saapuivat KuPSista, Roope Riski HJK:sta sekä Maksim Stjopin Nordsjællandista. Ai niin, Interin tavoin myös Ilveksellä valmistui mittava stadionremontti, kun perinteinen Tammelan stadion uudistettiin, minkä odotetaan tuovan joukkueella selvää boostia. Ja ai niin, Interin tavoin myös Ilveksellä on uusi valmentaja: Joonas Rantanen, joka naarattiin Gnistanista. Ei kunnon kokemusta päävalmentajana pääsarjassa, mutta meriittejä naisista ja junnuista.

KuPSissa jatketaan aika pitkälti samoilla eväillä kuin aiemminkin: ei ylivoimaisilla resursseilla, vaan pitkälti omilla kundeilla ja yhtenäisellä joukkueella sekä hyvillä taustoilla. Valmentajana jatkaa Jani Honkavaara, joka on luotsannut joukkueen mitaleille jo neljästi, 2017-19 sekä viime kaudella palattuaan ruoriin. Kuopiossahan on napattu seitsemällä kaudella putkeen mitali, mikä on näillä resursseilla aikamoinen veto. Jälleen on vyötä kiristetty, ja pelaajia lähtee sen mukaisesti, mutta toivoton ei tilanne ole. Kiinnostavia tulijoita löytyy muun muassa Petteri Pennasen muodossa. Keskikentälle taitavaa junnuenergiaa tuo U17-Huuhkaja-kapu Matias Siltanen, jolta odotetaan paljon ikäänsä nähden. Entä kukapa tekee maalit? Ehkä viime kaudella viidesti osunut Arttu Heinonen tai keskikenttäpelaaja Axel Vidjeskog, joka on alkuvuodesta ollut iskussa.

H2H

Kiinnostavia vaihtoehtoja löytyy vielä H2H- eli head-to-head-vetojen muodossa. Näissä otetaan siis mittaa kahden joukkueen välillä sarjan loppusijoituksesta, eli jännitettävää tulee pidemmäksi aikaa.

Pelionnea Veikkausliiga-kauteen!

Veikkausliiga 2024: Paras loppusijoitus kahden välillä (Kertoimet 6.4.)
GnistanKerroin 2,60Bethard
AC OuluKerroin 1,42Bethard
Veikkausliiga 2024: Paras loppusijoitus kahden välillä (Kertoimet 6.4.)
KuPSKerroin 1,82Bethard
IlvesKerroin 1,88Bethard
Veikkausliiga 2024: Paras loppusijoitus kahden välillä (Kertoimet 6.4.)
KuPSKerroin 1,93Bethard
FC InterKerroin 1,78Bethard
Veikkausliiga 2024: Paras loppusijoitus kahden välillä (Kertoimet 6.4.)
SJKKerroin 1,33Bethard
FC LahtiKerroin 3,00Bethard
Veikkausliiga 2024: Paras loppusijoitus kahden välillä (Kertoimet 6.4.)
IlvesKerroin 1,96Bethard
FC InterKerroin 1,75Bethard
Veikkausliiga 2024: Paras loppusijoitus kahden välillä (Kertoimet 6.4.)
FC HakaKerroin 1,85Bethard
VPSKerroin 1,85Bethard