Vakiovihje: Vakio 1 sunnuntaina 28.05.2023

Vakio 1-kierros pelataan poikkeuksellisesti sunnuntaina. Otteluita veikataan Valioliigasta ja Espanjan La Ligasta, peliaika päättyy sunnuntaina klo 18.28 | 28.5.2023 | 18.28
Kohde sulkeutuu: 28.05.2023 18:28

1. Brentford - Manchester City


Vakio-kierros avataan Brentfordin ja Manchester Cityn kohtaamisella. Brentfordilla on ottelussa vielä panosta, sillä joukkueella on mahdollisuudet kivuta jopa eurokentille. Pep Guardiolan luotsaama City sen sijaan on jo mestaruutensa varmistanut ja käyttääkin loput matsit Mestarien Liigan finaaliin valmistautumiseen. Vaikka Brentfordilla onkin ottelussa motivaatioetu, emme silti usko joukkueen Cityä pystyvän horjuuttamaan. Cityllä on niin valtava materiaalietu puolellaan, että vaikka joukkue kierrätystä harrastaisikin, on se silti pelaamisen arvoinen suosikki!

Tulos: 22. Arsenal - Wolverhampton


Arsenalin kausi oli loppujenlopuksi pettymys, mestaruus jäi tykkimiehiltä haaveeksi ja lopulta tuloksena oli sarjan kakkostila. Myöskään Wolvesilla ei ottelussa suurempaa panosta ole, sarjapaikka on varmaa ja sarjasijoitus tulee olemaan sarjan alemmassa keskikastissa. Arsenal varmasti haluaa antaa kotiyleisölleen kauden viimeisessä ottelussa hurrattavaa ja tuleekin olemaan ottelussa vahvoilla. Emme näe Wolvesilla ottelussa suuria mahdollisuuksia pistekantaan ja pelaammekin Mikel Artetan poppoon varmaksi lapullemme.

Tulos: 13. Chelsea - Newcastle U


Kuluneen kauden suurin alisuorittaja Chelsea saa kauden viimeiseen otteluunsa vieraaksi paikan Mestarien Liigassa varmistaneen Newcastlen. Chelsea tulee jäämään tällä kaudella sarjassa keskikastiin ja se jos jokin on järisyttävän kokoinen pettymys, tässä ottelussa panoksena joukkueella on lähinnä ylpeys. Newcastle sen sijaan taistelee vielä sarjan kolmannesta sijasta, joka toisi mukavan summan rahaa kassaan lisää. Newcastle on koko kauden ajan ollut isäntiä pelillisesti valovuoden edellä, emmekä usko sen muuttuvan tässäkään ottelussa. Pelaamme ottelun vieraiden kautta, mutta varmistelemme kohteen tasapelillä, sillä kauden viimeisessä kotimatsissaan Chelsea laittaa varmasti kaiken peliin ja haluaa osoittaa faneilleen parasta.

Tulos: X24. Manchester United - Fulham


Manchester United saa kauden viimeiseen otteluunsa vieraaksi Fulhamin, joka kovan taistelun jälkeen kuitenkin jäi ilman paikkaa eurokentillä. Tässä ottelussa ei sen suurempia pohdintoja kannata suorittaa, ManU on kotonaan valtava suosikki ja Fulham tulee myös näkemään miksi. ManU haluaa palkita kotiyleisönsä Old Traffordilla vielä kerran ja tulee ottelusta nappaamaan itselleen voiton. ManU on peliprosenteissa lähes 70% suosikki ja myös me allekirjoitamme tämän, pelaammekin "punaiset paholaiset" varmaksi lapullemme.

Tulos: 15. Southampton - Liverpool


Southamptonin tilanne on ollut selvä jo aikapäiviä sitten, joukkue tulee pelaamaan tulevalla kaudella Englannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Championshipissä. Liverpool sen sijaan tulee pelaamaan ensi kaudella Eurooppa Liigassa ja se jos jokin on Poolille pettymys. Tämän kauden ailahtelevaiset otteet kuitenkin tuhosivat haaveet Mestarien Liigasta ja näin Jürgen Kloppin luotsaama joukkue tuleekin palloilemaan tulevalla kaudella myös torstaisin! Tässä ottelussa Liverpool on suosikki, Southampton on ollut alistunut jo useamman viikon ajan, emmekä edes kauden viimeisen kotiottelun usko tuovan piristystä isäntien otteisiin, Liverpool varmaksi lapuille.

Tulos: 26. Aston Villa - Brighton


Aston Villan ja Brightonin välinen ottelu on kierroksen kiharaisin, sillä joukkueet ovat sarjassa perätysten sijoilla kuusi ja seitsemän. Tämä ottelu on äärimmäisen hankala veikattavaksi, sillä niin tasaväkiset joukkueet ovat kyseessä. Aston Villalla on ottelussa kuitenkin vielä panosta, joukkue on pisteen edellä Tottenhamia ja kiinni viimeisessä paikassa eurokentille. Motivaatioetu on siis isännillä, kuten myös kotietu, mutta siltikään emme uskalla isäntiä Brightonia vastaan pelata. Varmistelemme tämänm kohteen isolla kädellä ja pelaammekin kohteen läpi, eli kaikki mahdolliset kohteet lapulle.

Tulos: 1X27. Leeds U - Tottenham


Leedsin ja Tottenhamin välisessä taistossa on panokset tapissa, Leeds taistelee vielä sarjapaikkansa puolesta, kun taas Spurs tarvitsee pisteitä selviytyäkseen eurokentille tulevalla kaudella. Leeds tarvitsee ottelusta voiton, se on kaksi pistettä putoamisviivan paremmalla puolella olevaa Evertonia perässä, joten vain kolme pistettä kelpaa. Samat sanat pätevät vieraisiin, sillä seitsemäntenä oleva Aston Villa on pisteen Tottenhamia edellä. Itse ottelussa ei ennakkosuosikista ole epäselvyyttä, Leeds on pelannut kahdeksan viimeisintä otteluaan ilman voittoa, kun taas Tottenham on samassa ajassa sentään voittanut kahdesti. Spurs on myös materiaaliltaan valovuoden isäntä edellä ja uskommekin painetilan käyvän isännille liian suureksi tässä matsissa. Tottenham lähtee varmaksi meidän lapullemme.

Tulos: 28. Crystal Palace - Nottingham


Crystal Palacen ja Nottinghamin välinen kohtaaminen on panokseton, kummankin sarjapaikka on varma ja sarjataulukossa sijoitus tulee muuttumaan tuloksesta riippuen vain pykälän. Palace onkin meidän kirjoissamme tässä ottelussa suosikki, joukkue pääsee päättämään kautensa kotiyleisönsä edessä ja uskomme isäntien näyttävän faneille parastaan. Panokseton ottelu kuitenkin luo aina riskin pelkälle pallottelulle, joten emme uskalla pelata isäntiä varmaksi, vaan varmistelemme kotivoiton tasapelillä!

Tulos: 1X9. Everton - Bournemouth


Evertonilla on sarjapaikkansa puolesta kaikki avaimet käsissään, joukkueella on kauden viimeinen ottelu kotikentällä Bournemouthia vastaan, jolla ei ottelussa ole panosta. Varmistaakseen sarjapaikkansa Everton tarvitsee ottelusta voiton ja uskomme joukkueen myös sen nappaavan. Kotietu ja motivaatioetu kääntävät kelkan merkittävästi isäntien puolelle, emmekä usko Bournemouthin pystyvän isäntiä haastamaan, pelaammekin rohkeasti Evertonin varmaksi lapullemme.

Tulos: 110. Leicester - West Ham


Leicesterin ja West Hamin välinen ottelu on kiharainen, vieraat tulevat matsiin ilman panosta, kun taas kotijoukkue tarvitsee ottelusta voiton. Mikäli Leicester ei matsia voita, viettää se ainakin tulevan kauden sarjaporrasta alempana Championshipissä. Vaikka Leicesterillä onkin ottelussa motivaatioetu ja kotietu, emme silti täysin luota joukkueeseen. Leicester on pelannut viisi viimeisintä otteluaan ilman voittoa, kun taas West Ham on voittanut viisi viimeisintä otteluaan. Motivaatioetu kuitenkin tasoittaa voimasuhteita merkittävästi, emmekä näe selvää voittajaa tässä ottelussa, siksi varmistelemmekin kohteen isolla kädellä ja pelaamme sen läpi, eli kaikki mahdolliset merkit lapuille.

Tulos: 1X211. Rayo Vallecano - Villarreal


Rayo Vallecano tulee otteluun Villarrealia vastaan ilman suurempaa panosta, joukkueen sarjapaikka on varma, mutta pienet mahdollisuudet jopa eurokentille elävät yhä. Villarrealilla panosta riittää, joukkue on viiden pisteen päässä paikasta Mestarien Liigassa ja kaipaakin tästä ottelusta voittoa. Villarreal on ottelussa selvä suosikki, sillä Vallecanon formi on karmea. Viidestä viimeisimmästä ottelustaan isännät ovat hävinneet neljä, kun taas vieraat hakevat itselleen jo neljättä perättäistä voittoa. Uskomme vieraiden jatkavan loistavaa virettään ja ottavan matsista itselleen voiton, Villarreal varmaksi peleihin.

Tulos: 212. Getafe - Osasuna


Sarjapaikkansa puolesta taisteleva Getafe kaipaa kipeästi pisteitä, joukkue on tasapisteissä putoamisviivan alapuolella olevan Valladolidin kanssa. Osasuna sen sijaan tarvitsee myös pisteitä, sillä joukkue taistelee tiukasti paikasta eurokentille. Osasuna on kuluvalla kaudella ollut selvästi isäntiä pelillisesti edellä, kuten sarjataulukkokin antaa osoittaa. Tähän matsiin vieraat tulevat myös paremmassa vireessä ja uskommekin joukkueen olevan ottelussa vahvoilla, pelaammekin Osasunan varmaksi lapullemme.

Tulos: 213. Girona - Betis


Vakio-kierroksen päättävä Gironan ja Betisin välinen kohtaaminen on kiharainen, kumpikin joukkueista kaipaa pisteitä taistossa europaikoista. Lähtökohdat otteluun ovat siis tasaiset ja uskomme sen näkyvän myös kentällä, ottelusta on odotettavissa äärimmäisen tasaista taistoa. Girona on kolmesta edellisestä ottelustaan pelannu kaksi tasan, kun taas Betis on samassa ajassa päätynyt kertaalleen pistejakoon, joten se myös vahvistaa tunnettamme siitä, että tässä ottelussa on oiva tilaisuus hakea kierroksen ainutta varmaa ristiä!

Tulos: X
Vakio 1 28.5.2023 koko kierros:


1: 2
2: 1
3: X2
4: 1
5: 2
6: 1X2
7: 2
8: 1X
9: 1
10: 1X2
11: 2
12: 2
13: X