Superpesis: Manse PP - Vimpeli

Pe 16.6 | klo 18:00 | Superpesis | MANSE PP - VIMPELI

Kohde sulkeutuu: 16.06.2023 18:00Missä menee Manse?


Vasta kahdeksannella sijalla olevan Mansen alkukausi on kaiken kaikkiaan ollut pettymys, ei siitä mihinkään pääse. Peli ei ole oikein missään vaiheessa saanut jatkumoa ainakaan positiivisessa mielessä, ja paljon on vielä tekemistä. Viimeiseltä kolmelta kierrokselta on Manse kairannut kuusi pistettä, mikä sinänsä on hyvä suoritus, mutta voitot on otettu kotikentällä häntäpään jengeistä Koskenkorvasta & Imatrasta, ja kun väliin mahtuu täysin luokaton esitys Hyvinkäällä Tahkon vieraana, ei liikaa johtopäätöksiä voida tehdä. IPV:tä (2-0) vastaan keskiviikkona nähtiin joka tapauksessa ehjin esitys pitkään aikaan Manselta, ja täysin ansaittua voitto pääsi kotiyleisö juhlimaan, eikä IPV oikein missään vaiheessa voitosta taistelemaan. Avausjakso meni Manselle 4-0, toinen jakso 12-1, 3-tilanteet Manselle 19-8.Ajoittain Mansen pelissä on ollut hyviä piirteitä, mutta vielä ei olla nähty oikein kokonaista ehjää hyvää esitystä pelin sisällä, vaan hieman joudutaan hakemaan. Sisäpelihän ei ole oikein muuten vakuuttanut, kuin Perttu Ruuskan lyöntikunnon puolesta, ja pienimuotoista rakenteen puutosta tuossa on ollut. Myös ulkona on Mansen peli paikoitellen lähtenyt totaalisen väärille raiteille, ja jopa selvästi ennakkoon heikommat joukkueet ovat tehneet selvää jälkeä Mansen ulkokentästä.


Vedon isku ollut kovaa


Neljän avauskierroksen aikana kolme pistemenetystä sekä yhden tappion kärsinyt Veto on viiden ottelun voittoputkessa ennen perjantaina Manse-ottelua, ja täydet pisteet on Vimpeli kairannut jokaisesta voittokamppailusta. Näin ollen kärkiseura Sotkamo onkin enää kahden pisteen päässä, ja Vedolla on yksi ottelu vähemmän pelattuna. Voittoputki käynnistyikin juuri Mansesta, joka kaatui Saarikentällä kesäkuun alussa juoksujuhlien jälkeen 2-0 (9-5,6-4). Tuon jälkeen on Veto kaatanut Alajärven, Kiteen, Koskenkorvan sekä viimeksi PattU:n tiistaina hieman nihkeiden vaiheiden jälkeen. PattU kaatui enemmänkin vahvan ulkopelin myötä, eikä sisällä pieniä välähdyksiä lukuun ottamatta suuria ihmeitä nähty.

Vimpelistä puhuttaessa huomio kohdistuu lähes automaattisesti joukkueen lähes mykistävään sisäpeliin. Veto on jälleen kerran ollut sisällä Superpesiksen vahvin joukkue. 3-tilanteita on syntynyt karvan päälle 21 ottelua kohden, ja juoksuja puolestaan 13, kun seuraavaksi eniten juoksuja on tehnyt Kopla (9). Kapellimestareina häärivät totta kai Jukka-Pekka Vainionpää (2+31) sekä Janne Mäkelä (1+29), mutta ilman tilanteitahan eivät lukemat näin komeita olisi kaksikolla, joten rakenne on kunnossa. Tämän lisäksi on todettava se, ettei Vedon kohdalla ole haitannut edes avainpelaajien poissaolot, vaan pelinjohtaja Tomi Niskanen osaa paikata nämäkin mainiosti uusilla vastuunkantajilla. Rallattelevan sisäpelin ohella on kuitenkin syytä huomioida tosiseikka Vedon myös vähintään hyvästä ulkopelistä, sillä tämä jää helposti sisäpelin varjoon, ja arvoa nostaa entisestään se, että Veto selvästi enimmäkseen rakentaa pelinsä nimenomaan vahvaan sisäpeliin.

Manselle annettava kotietua - Kertoimiaan tasaisemmat lähtökohdat


Sarjataulukon perusteella ei voida puhua kärkikamppailusta, mutta potentiaalia Mansella on paljon paljon parempaan, eikä sitä voi lähteä tässä viima kauden finalistien kohtaamisessa aliarvioimaan. Kotietua on Manselle annettava, sillä Kaupissa on joukkueen peli kuitenkin kulkenut paremmin. Allekirjoittanut saa ottelun voimasuhteet huomattavastikin markkinoita tasaisemmiksi, eikä ainakaan Vedon suunnalla valueta ole tarjolla. Lämmin keli voi hyvinkin juoksujen määrää nostaa, mikä tekisi hyvää pelin luonteelle ehdottomasti, sillä molemmilta löytyy sisäpeliin laatua. Vetoa voidaan pitää suosikkina, mutta suuret ei marginaalien pitäisi olla. Voiton hakeminen supervuoroparista tai kotiutuslyöntikilpailusta ei isosti yllättäisi, vaikka Manse hieman alkukaudesta onkin kontannut. Motivaatio joka tapauksessa kotijoukkueellakin tulee olemaan tapissa.

30€ ilmaisveto ilman kierrätystä XLBetiltä!


Uusi huippusivusto XLBet tarjoaa uusille pelaajille makoisan ilmaisvedon ilman kierrätystä. Talleta ja panosta 30€, saat 30€ ilmaisvedon!
XLBet: Lunasta 100% talletusbonus

Pelivalintamme:

1X2 Tasapeli @2.85

XLBet - Lue arvostelu

2.85

XLBet – Uutuussivustolle 5x20€ kierrätysvapaa ilmaisveto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
TonyBet - Lue arvostelu

2.83

TonyBetiltä jopa 100€ ilmaisveto helpolla kierrätyksellä!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Fezbet - Lue arvostelu

2.83

FEZbet tarjoaa 200€ bonusta vedonlyöntiin!Lue arvosteluSiirry pelaamaan