Ykkönen: Jaro - KPV

Su 17.09.2023 | 18:00 | Ykkönen | JARO - KPV

Kohde sulkeutuu: 17.09.2023 18:00Ykkösen alemman jatkosarjan eli Karsintalohkon avauskierroksella kohtaavat Pohjanmaan derbyssä toisensa Jaro ja KPV Pietarsaaren Keskuskentällä sunnuntaina kello 18:00.

Jarolla vain yksi voitto yhdeksään peliin


Stephen Wardin luotsaama Jaro sijoittui Ykkösen runkosarjassa yhdeksänneksi kerättyään 22 ottelusta 21 pistettä maalisuhteella 22-35.

Loppukausi runkosarjasta ei sujunut pietarsaarelaisilta aivan kuten Strömsössä, sillä kaupungin jalkapallon lippulaiva voitti yhdeksästä viimeisestä pelistään ainoastaan yhden kamppailun, pelaten viidesti tasan sekä häviten kolmesti. Pitkin kautta loukkaantumisten kanssa paininut Jaro onkin viidessä alemman jatkosarjan pelissään totisen paikan edessä, kun kolmen häntäpään joukkueen seuraan sijoittuminen tietäisi sille sarjaportaan vaihtoa mikä olisi seuralle ennenkuulumatonta.
Jaron terveystilanne on tällä hetkellä varsin kohtuullinen, sillä sivussa ovat varmuudella vain harjoituksissa kyynärpäästä iskun nenänvarteensa saanut Marcel Wargh, joka joutui käymään tikattavana sattuneen johdosta sekä täysipainoisen harjoittelun aivotärähdyksen jälkeen jo aloittanut Johan Brunell, jolle lähikontaktien ottaminen on vielä kiellettyä. Mahdollisesti flunssasta viikon aikana kärsinyt Jasper Uwaegbulam joutuu jättämään myös pelin välistä. Pelikunto vasta derbyn alla puolestaan selviää Keanu Marsh-Brownin kohdalla. Nivusvammasta kärsinyt Guillermo Sotelo sen sijaan palaa isäntien rosteriin yhdessä Samba Sillahin ja Omar Holnessin kanssa, jotka ovat myös palanneet treeneihin ja ovat taas valmennusjohdon käytettävissä tarvittaessa. Maajoukkuekomennukselta palannut puolustaja Kareem Moses on taas mukana edustettuaan Trinidad & Tobagoa Pohjois- ja Keski-Amerikan Kansojen liigassa Curacaota ja El Salvadoria vastaan, joista ensimmäisen pelin istui vaihdossa ja jälkimmäisessä kamppailussa pelasi 18 minuuttia.
KPV tulisilla hiilillä sarjapaikkansa suhteen


Christian Sundin luotsaama KPV sijoittui Ykkösen runkosarjassa viimeistä edelliseksi eli 11.nneksi kerättyään 22 ottelusta vaatimattomat 15 pistettä maalisuhteella 20-34. Sarjapaikka on konkreettisesti uhattuna, sillä viimeiseen suoraan säilyjään eli Jaroon on matkaa hulppeat kuusi pistettä eikä alemmassa jatkosarjassa ole siis pelejä viittä kamppailua enempää ja niistäkin KPV pelaa kotonaan vain kahdesti sarjanousijoita KäPaa ja JJK:ta vastaan, kun taas vieraissa Jaron lisäksi vastaan tulevat vielä SalPa ja JäPS. Käytännössä yksikin tappio suistaa Pallo-Veikot väistämättä sarjaporrasta alemmaksi.

KPV:n koko kausi on ollut melkoista nuorallatanssia, sillä sekin on kärsinyt melkoisista poissaoloista pitkin kautta eikä nuoresta joukkueesta ole löytynyt kuin satunnaisia tähtihetkiä lukuunottamatta riittävästi tehoja voittojen ottamiseen. Pallo-Veikot voitti runkosarjassa vain kaksi kertaa (SalPa kaatui kotona 1-0 Haris Chantzopoulosin pilkkumaalilla sekä JäPS 3-0 Järvenpäässä kahden Niilo Kujasalon sekä yhden Juuso Liukkosen pilkkumaalin siivittäminä). Tasapelejä kertyi haaviin kaikkiaan yhdeksän sekä tappioita murheelliset 11 kappaletta.

Kuvaavaa KPV:n otteille nähtiin mm. päätöskierroksella, jolloin se johti kovin satsauksin siirtoikkunan takarajalla joukkuettaan vahvistanutta kärkijoukkue EIF:iä vastaan lisäajalla peliä vielä 2-1 taipuen kuitenkin 2-3 kotitappioon.

KPV on toki vahvistanut joukkuettaan pitkin kautta ja lähestulkoon jokainen hankinta on osoittautunut selväksi vahvistukseksi, mutta sekään ei ole riittänyt tuomaan kaivattuja voittoja riittävästi. Yksi tuoreimmista vahvistuksista oli Oke Akpoveta, joka jakaa Pallo-Veikkojen maalipörssin kärjen kolmella osumallaan yhdessä Kujasalon ja Liukkosen kanssa. Tällä hetkellä joukkueen loukkaantumistilanne on varsin hyvä ja Sundin pitäisi saada jalkeille varsin kilpailukykyinen rosteri.
Tähän derbyyn ei lisälatausta tarvita - maaleja tulossa runsaasti


Pohjanmaan arkkiviholliset ovat kohdanneet Ykkösessä tällä kaudella kahdesti Jaron voitettua kotonaan 1-0 toukokuussa, kun taas Kokkolassa tasattiin pisteet 1-1 tuloksella heinäkuussa.

Seitsemästä viime pelistään yhden pelin voittanut, viisi tasuria pelannut ja kahdesti hävinnyt KPV tulee taatusti laittamaan kaikkensa likoon Pietarsaaressa voittonsa eteen. Jaro voi ottaa vähän rauhallisemmin, sillä se ei ole aivan pakkovoiton edessä. KPV:n pelitapa on varmasti hyökkäysvoittoinen ja se taas avaa hyvänä vastaiskujoukkueena kotipeleissään tunnetulle Jarolle tekopaikkoja. Todennäköisesti tässä pelissä tullaan näkemään runsaasti maaleja.


Betstron uusille pelaajille 30€ kierrätysvapaa ilmaisveto vain meiltä!


2022 avattu Betstro täräyttää mukavan bonuksen uusille pelaajille kauttamme yksinoikeudella: 30€ ilmaisveto ilman kierrätystä! Talleta vähintään 30€, niin saat käyttöösi ilmaisen betsin, jonka voit käyttää jalkapallossa, jääkiekossa, koripallossa ja lentopallossa. Tutustu sivustoon arvostelussa tai siirry suoraan alta lunastamaan tarjous!
Betstro: Nappaa oma ilmaisvetosi! >>


Pelivalintamme:

Ottelussa tehdään yli 3 maalia @2.2

Osuma
XLBet - Lue arvostelu

2.2

XLBet – Uutuussivustolle 5x20€ kierrätysvapaa ilmaisveto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
TonyBet - Lue arvostelu

2.13

TonyBetiltä jopa 100€ ilmaisveto helpolla kierrätyksellä!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
22Bet - Lue arvostelu

2.11

22Bet - Hyödynnä 100% bonus aina 122€ saakka!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Fastbet - Lue arvostelu

2.07

Lunasta Fastbetiltä 100€ vedonlyöntibonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Rolle-setä