Superpesis: Kouvola - Sotkamo

Pe 16.6 | klo 18:00 | Superpesis | KOUVOLA - SOTKAMO

Kohde sulkeutuu: 16.06.2023 18:00Kopla tehnyt tarvittavan


Sarjanelosena ennen perjantain kierrosta viihtyvä Kopla on napannut kolme voittoa putkeen sitten aneemisen vierailunsa Joensuuhun kesäkuun 4.päivänä, jolloin tuloksena oli selvä tappio JoMalle (1-5,2-5). Tuon jälkeen on pinnoja kasaantunut seitsemän, mutta ei KPL:n peli pisteistä huolimatta täysin ole vakuuttanut, ja on syytä huomioiden vastustajat, joita on kohdattu: Alajärvi, Hyvinkää sekä Imatra. Alajärveä vastaan oli Kopla vaikeuksissa toisella jaksolla, ja kaksi pistettä varmistui vasta supervuoroparin jälkeen. Samoja aihioita oli ilmassa kotiottelussa Tahkoa vastaan, mutta lopulta Kopla esitti huikean nousun aivan toisen jakson lopulla, ja rymisteli melkoisessa flow-tilassa supervuorossa voittoon. IPV:n vieraana tämän viikon maanantaina teki KPL käytännössä vain tarvittavan, ja otti voiton niukalla marginaalilla.Koplan ailahtelevista otteista huolimatta sen pelissä on ollut osa-alueita, joilla on onnistuttu. Sisäpelin osalta KPL on ollut sarjan parhaimmistoa, ja esimerkiksi ykköskärjessä nolla-tilanteen purkajana toimiva Tommi Mäentausta johtaa tuotujen tilastoa, minkä lisäksi kotiuttajaosastoa edustava Patrik Wahlsten (1+28) on löytänyt uuden vaihteen uralleen Kouvolassa. Ulkopelissä Koplalla on vielä riittänyt parannettavaa, sillä 3-tilanteita on annettu melko paljon vastustajille, mutta toisaalta 3-tilanteiden puolustaminen on taas kouvolalaisilla toiminut kaikkiaan hyvin.


Jymylle toinen tappio putkeen


Superpesiksen sarjakärki Jymy kärsi torstaina toisen tappion putkeen, kun Etelä-Suomen reissu käynnistyi vierailulla Hyvinkäälle. Avausjakso (2-6) oli Jymyltä tuttua kauraa, sotkamolaisten hallittua peliä, mutta toisella jaksolla Tahko onnistui hyydyttämään vieraiden sisäpelin, ja kotijoukkue otti jaksovoiton vahvan avausvuoroparin jälkeen. Ensin jätettiin Jymy nollille, ja itse tällättiin neljä juoksua. Juoksuttoman supervuoroparin jälkeen kotiutuslyöntikilpailussa riitti Tahkolle yksi juoksu voittoon, kun Jymy ei juoksutiliään auki saanut. Tappio oli siis ensimmäiset kahdeksan ottelua ilman tappioita pelanneelle Jymylle toinen perättäinen, kun viime sunnuntaina haki KeKi vierasvoiton Kainuusta supervuoroparin jälkeen, ja itseasiassa melko samalla kaavalla tuo ottelu eteni, Jymy pelasi vahvan avausjakson osittain toki KeKin avustuksella, mutta toisella jaksolla vastustaja kiri ohi.Edelleen on Jymyn ulkopeli ollut vahvalla tasolla tappioista huolimatta, eikä juoksuja ole montaakaan päästetty omiin, ja tästä näkökulmasta voitosta on ollut mahdollisuus taistella. Sisäpeli ei kuitenkaan Sotkamolla ole täysin vakuuttanut vielä alkukaudesta. Toki tälläkin osa-alueella ollaan selvästi sarjan parempaa puoliskoa. Pelinjohtaja Mikko Kuosmanen on luottanut vahvasti juoksuvoimaan, ja nythän on nähtykin, että hiljattain Sotkamon riveihin värvätty Jere Vikström on korvannut jokeriosastolla lyöjäpuolen Lauri Rönkön. Juoksuvoimaa Jymyltä löytyy ehdottomasti runsaasti, mutta toistaiseksi kotiuttaminen on ehkä liiaksi ollut Roope Korhosen (1+28) varassa, sillä seuraavaksi eniten lyötyjä on Hannes Pekkisellä, lukemilla 1+8.

Kestääkö Jymyn paketti?


Kahdesta perättäisestä tappiostaan huolimatta Jymy lähtee perjantain kamppailuun suosikkina. Koplalla vahvuudet ovat toistaiseksi enimmäkseen olleet sisäpelissä, mutta mikäli Jymyn ulkopeli kestää molemmat jaksot, tulee vierailija olemaan vahvoilla, vaatien toki sen, että omissa tilanteissa onnistutaan kotiuttamaan riittävän tehokkaasti, ja tämän taannee Roope Korhonen. Koplalta löytyy tosin kotiuttajapuolelta runsaammin laatua, kuin Sotkamolta, mutta Jymyn ulkopelin pitäisi pystyä hyydyttämään kotijoukkueen sisäpeliä siinä määrin, että Sotkamo on riittävän vahvoilla voittajaa ratkottaessa. Pientä vähennystä Jymylle voidaan antaa torstain pelin myötä, mutta oma kerroinrajani on vieraiden voitolla noin 1,70.

30€ ilmaisveto ilman kierrätystä XLBetiltä!


Uusi huippusivusto XLBet tarjoaa uusille pelaajille makoisan ilmaisvedon ilman kierrätystä. Talleta ja panosta 30€, saat 30€ ilmaisvedon!
XLBet: Lunasta 100% talletusbonus

Pelivalintamme:

1X2 Sotkamo @1.77

TonyBet - Lue arvostelu

1.77

TonyBetiltä jopa 100€ ilmaisveto helpolla kierrätyksellä!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Fezbet - Lue arvostelu

1.77

FEZbet tarjoaa 200€ bonusta vedonlyöntiin!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
XLBet - Lue arvostelu

1.77

XLBet – Uutuussivustolle 5x20€ kierrätysvapaa ilmaisveto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan