MM-koripallo: Saksa - Serbia

Su 10.09.2023 | 15:40 | KORIPALLON MM-KISAT | SAKSA - SERBIA

Kohde sulkeutuu: 10.09.2023 15:40


Eurooppalaiset finaalissaKoripallon MM-kisojen finaali ei ole aivan sellainen, mitä ennakkoon ajateltiin. Välierissä suursuosikit USA ja Kanada hävisivät, ja finaali on eurooppalaisten. Saksa ja Serbia eivät ole koskaan aikaisemmin voittaneet maailmanmestaruutta. Serbia oli finaalissa vuonna 2014, jolloin se hävisi USA:lle 27 pisteellä.
Nyt välierissä Serbia voitti ensin Kanadan 95-86 ja perään Saksa jättiyllätti USA:n 113-111. Vaikka Saksa ja Serbia eivät ole paperilla kummoisia ryhmiä, niin koko turnauksen ajan ne ovat olleet parhaat juuri joukkueina.

Saksa arveltiin turnauksen alla kovaksi, mutta Serbian nousu finaalin on iso yllätys. Toki maa on perinteinen koripallokansakunta, entisen Jugoslavian suurin osa, mutta kun juuri NBA:n mestaruuden voittanut ja finaalien MVP-pelaajaksi valittu Nikola Jokic ilmoitti jättävänsä MM-kisat väliin, niin Serbian osakkeet romahtivat. Nyt olisi kylä herkullista nähdä Jokic MM-finaalissa. Hän on todellinen joukkuepelaaja ja todellinen serbialainen, joka varmasti ei sortuisi supertähden diivailuun.

Vaan ei ole nyt Jokicia, ja hyvinhän Serbia on pärjännyt ilmankin. Serbian hyökkäyspään ykkönen on tässä turnauksessa ollut Atlanta Hawksin heittävä takamies Bogdan Bogdanovic. Joukkueen kapteeni Bogdanovic teki välierässä Kanadaa vastaan 23 pistettä ja edellisellä kierroksella Liettuaa vastaan 21 pistettä.
Serbia on hyvin pitkä joukkue, yli 208 cm pitkiä on kaiken kaikkiaan viisi. 213 cm pitkä Olympiakoksen sentteri Nikola Milutinov otti Kanadaa vastaan kymmenen levyriä. Philadelphia 76ersin sentteri Filip Petrusev on 211 cm pitkä, Miami Heatin iso laituri Nikola Jovic on 208 cm pitkä, Teneriffan sentteri Dusan Ristic on 214 cm pitkä ja vielä Zaragozan laituri Borisa Simanic on 211 cm pitkä.

Pituuspuolella puntit tasan


Saksan etu USA:ta vastaan oli pituudessa. Amerikkalaisilla on koko turnauksen ajan ollut ongelmia pitkiä joukkueita vastaan, ja sama oli tilanne välierässäkin. Nyt Saksalla ei ole tätä etua.
Toisaalta Saksa saa hyvinkin vastattua Serbialle korin alle. Mo Wagner ja Johannes Voigtmann ovat kumpikin 211 cm pitkiä.
Saksan joukkueesta voi nostaa esille vielä Bayern Munchenin Andreas Obstin, joka laittoi USA:ta vastaan puolet kolmosistaan sisään ja yhteensä 24 pistettä.

USA:n ja Saksan välierässä puolustaminen oli hieman niin ja näin. Saksa oli tehnyt kolmen jakson jälkeen jo 94 pistettä. Vaikea uskoa, että finaali olisi samanlaista pelaamista. Paremminkin tulee paluu vanhan liiton kansainväliseen koripalloon. Peli hidastuu, ja helppoja heittoja tulee vähemmän.


Finaali on vetomarkkinoilla laitettu melko tasaväkiseksi. Saksa on pieni suosikki. Serbia on hävinnyt turnauksessa kerran, ja se oli kahdella pisteellä Italialle. Saksa ei ole hävinnyt. Turnauksen alla Saksa rankattiin paremmaksi kuin Serbia, eikä sitä nyt tässä tarvitse muuttaa. Kyllä tämän matsin voi laittaa saksalaisille 55-45, eli jos Saksasta saa reilusti yli 1.80-kertoimia, niin panoksen voi asettaa. Ja onhan tässä hieman Suomea mukana, kun Saksan päävalmentajalla Gordon Herbertillä on Suomen ja Kanadan kaksoiskansalaisuus.


Kalasta uutuussivusto Posidolta iso talletusbonus!


Siirry Posidon laineille! Uutuussivusto tarjoaa isot bonukset, muun muassa ensitalletuksen tuplaus aina 200€ asti!
Posido: Tuplaa ensitalletuksesi 200€ asti!

Pelivalintamme:

Saksa @1.84

Zulabet - Lue arvostelu

1.84

Uusi Zulabet tarjoaa 220€ bonuksen sekä 20€ ilmaisvedon!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Fezbet - Lue arvostelu

1.84

FEZbet tarjoaa 200€ bonusta vedonlyöntiin!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Betinia - Lue arvostelu

1.84

Betinia - Lunasta 220€ pelirahaa + 20€ ilmaisveto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
XLBet - Lue arvostelu

1.82

XLBet – Uutuussivustolle 5x20€ kierrätysvapaa ilmaisveto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mobilebet - Lue arvostelu

1.74

Mobilebet - Tuplaa ensitalletuksellesi 100€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan