Julkaisijamainostajan tiedonanto Tämä sivusto sisältää viittauksia yhden tai useamman mainostajamme tai kumppanimme palveluihin tai tuotteisiin. Voimme saada korvauksia, kun katsot mainoksia tai siirryt sivun linkeistä näihin palveluihin tai tuotteisiin.

Liiga: Tappara - Pelicans

Rolle
Kirjoittanut:
Rolle
0
kommenttia
Jääkiekon vedonlyönti netissä - Ohjeet voittavaan peliin
Tapahtuma päättynyt: Su 28.04 klo 19.30
Osuma
Tappara yli 2,5 maalia
1.9Jopa 100€:llä ilmaisvetoja Lue arvostelu Pelaa
1.9100% bonus 100€ asti + 20€ ilmaisveto Lue arvostelu Pelaa

Liigassa finaalisarjan viidennessä kamppailussa kohtaavat Tappara ja Pelicans toisensa Nokia Arenassa sunnuntaina kello 17:00. Kirvesrinnat johtaa finaalisarjaa voitoin 3-1 ja sillä on siis tialsuus ratkaista mestaruus jälleen kerran viimekautiseen tapaan viidennessä pelissä.

Tappara nousi kahden maalin takaa voittoon

Tappara onnistui nousemaan päätöserässä kahden maalin takaa johtoon, minkä kuitenkin Pelicans vielä kuittasi tasoihin ja lopulta ratkaisu nähtiin jatkoerässä Rikard Grönborgin suojattien korjattua voiton hedelmät lukemin 3-2je (0-2, 0-0, 3-1, 1-0) Isku Areenassa perjantaina.

Pelicans tuli ryminällä neljänteen finaaliin, missä peräti 30 ottelun pituisen maalittoman putkensa katkaissut kärkiketjujen laitureista Aleks Haatanen sivalsi parhaalta maalintekosektorilta lätyn Christian  Heljankon selän taakse heti pelin ensimmäisestä hyökkäyksestä Filip Kralin ja Juhamatti Aaltosen syötöistä ajassa 00:49.

Toisella minuutilla paloi punalamppu jo toistamiseen Heljankon selän takana. Tällä kertaa kuitenkin Pelsujen pakin Michal Jordanin lievä kosketus maalinvahdinalueella riitti Grönborgille haastamaanu osuman ja tuomariston mentyä tarkistamaan uusintana maalia monitorista päätettiin hylätä Nate Schnarrin tekemä maali 79 sekunnin pelin jälkeen. Tilanteen olisi voinut toki tulkita toisinkin, mutta yhtälailla hylkäysperuste täyttyi ja päätettiin käyttää sitä.

Avauserän jälkimmäisellä puoliskolla Pelsujen puolustajista kokkolalaislähtöinen Toni Utunen pääsi lataamaan liikkuvat taakse Kralin ja Schnarrin syötöistä ja lätyn kohti Heljankon maalia reilut nelisen minuuttia ennen ensimmäistä erätaukoa. Toisen kerran hyväksytysti syntynyt maali oli Utuselle finaalisarjan toinen edellisen synnyttyä edellisessä Lahden pelissä.

Toinen erä jäi maalittomaksi, vaikka Pelicans jatkoi vielä vahvaa peliään eikä Tappara tuntunut pääsevän millään omalle tasolleen isäntien prässipelin eliminoidessa vieraiden pelirakentelun lähestulkoon kokonaan. Kirvesrinnat onnistuivat sentään tappamaan molemmat alivoimansa Pelsujen onnistuessa tekemään saman ainoalle alivoimalleen.

Päätöserään tuli sen sijaan aivan uusi Tappara. Kultakypärä Anton Levtchi, joka oli jäänyt tehopisteittä kuudessa aiemmassa pelissään pudotuspeleissä puhkesi kukkaan, kun Kirvesrinnat iskivät vastaiskusta kavennuksen 1-2:een Otto Sompin syötettyä upeasti takaviistoon oikealle taustalta maalille kirmanneelle kultakypärälle eikä Niklas Kokolle jäänyt mitään palaa torjua tuota osumaa. Veli-Matti Savinainen sai erän viidennellä minuutille syntyneeseen kavennusosumaan toisen syöttöpisteen.

Pelsut menivät täysin lukkoon tuosta osumasta ja joutuivat vain purkamaan päälle kuin yleinen syyttäjä tilanteita isäntien hyökkäyspäähän luoneita vieraita. Erän puolivälissä Haatasesta nousi sankarista antisankariksi pelattuaan huolimattomasti Tapparan maalin edestä ohi luistellutta Veli-Matti Vittasmäkeä kampitettuaan aivan turhaan ja joutui kärsimään kakkosta. Levtchi iski ylivoimalla Kristian Tanuksen ja Petri Kontiolan loistavasta esityöstä lukemat 2-2:een ylivoimalla!

Varmasti suurin osa täyteen ahdetussa Isku Areenassa pureskeli kynsiään ja alkoi tuumia pelin etenevän väistämättä jatkoeriin molempien joukkueiden passivoitua tasatilanteessa ylivarovaiseen peliin. Levtchi oli toista mieltä! Tapparan kultakypärä iski kolmannen kerran vajaa viisi minuuttia ennen täyttä aikaa Sompin ja Savinaisen syötöistä vieraat 3-2 johtoon. Hattutemppu oli Levtchille jo tämän kevään pudotuspelien toinen edellisen syntyessä TPS:ää vastaan.

Tommi Niemelä suojatteineen ei suostunut luovuttamaan vaan otti Kokon maaliltaan hakien kuumeisesti tasoitusta ja sen isännät saivatkin ja kukapa muu sen olisi voinut tehdä kuin sankarista antisankariksi alennettu Haatanen pelin toisella maalillaan. Maalinedustalta Kralin ja Lubos Horkyn syötöistä tasoituksen iskeneen Haatasen osumaa tarkistetiin vielä videolta Tapparan pelaajien päristeltyä partojaan tuomareille Heljankon tulleen häirityksi Haatasen mailan oltua osittain veskarin varusteiden alla. Maali kuitenkin hyväksyttiin nähtävästi siitä syystä, että Tapparan puolustajista Vittasmäki esti Haatasta omalla mailallaan saamasta vedettyä omaa keppiään pois Heljankon alta.

Ensimmäinen jatkoerä ehti vanheta ainoastaan 48 sekuntia, kun Nick Halloran iski Kirvesrinnoille voittomaalin Savinaisen ja Valtteri Kemiläisen esitöistä. Tuotakin osumaa edelsi rike, kun Horky tyrkättiin räikeästi selästä Sompin toimesta katolleen tsekin yrittäessä katkaista ilmassa lentänyttä kiekkoa Tapparan vastahyökkäystä edeltäneessä tilanteessa, mutta tuota tilannetta ei tuomaristo noteerannut millään tavalla.

Viekö Tappara taas mestaruuden viidessä pelissä?

Finaalisarjan viidennessä kamppailussa saa siis Tappara jälleen viimekautiseen tapaan tilaisuutensa sinetöidä mestaruutensa kotiluolassaan ja taas kerran nimenomaan sarjan vitospelissä Pelsujen hävittyä molemmat kotipelinsä tänä keväänä Kirvesrinnoille. Jos ja kun Pelsuilla on vielä akuissa virtaa jäljellä lyövät vieraat väistämättä kaikkensa peliin ja erot kaksikon välillä pysyvät taas marginaalisen olemattomina. Vaikka lahtelaiset pelasivatkin todella loistavat kaksi erää viimeksi kotonaan on kylmä fakta se, ettei yksikään joukkue maailmassa ole koskaan pelannut kolmea hyvää erää yhdessä ja samassa kamppailussa väistämättä ainakin yhden erän jäädessä muita heikommaksi.

Yksi välipäivä nelos- ja vitospelien välissä antaa Niemelälle tilaisuuden takoa suojattiensa päähän teesit, millä se voi vielä nousta jatkamaan finaalisarjaa mikä eittämättä ansaitsisi enemmän kuin viiden pelin pituisen sarjan joukkueiden vasta opittua tuntemaan toisensa kunnolla ja yksilöiden puhjettua hiljalleen kukin vuorollaan kukkaan, kuten viimeksi kävi Levtchin ja myös Haatasen kohdalla sitä yhtä aivopierua lukuunottamatta. Juuri näiden herrojen saatua apinat karistettua selästään tuo se melkoisesti lisää maaliodottamaa seuraavaan peliin uhkan kasvaessa molemmissa leireissä. Molempien joukkueiden erinomainen veskaripeli puolestaan kompensoi tuota uhkaa. Jos kannun kohtalo ratkeaa tai sarja venyy vielä jatkoille on Tappara vahvoilla, sillä se on hävinnyt tämän kevään pudotuspeleissä jatkoerissä vain yhden kerran eli juuri viimeksi Nokia Arenassa.

Tappara yli 2,5 maalia
1.9Jopa 100€:llä ilmaisvetoja Lue arvostelu Pelaa
1.9100% bonus 100€ asti + 20€ ilmaisveto Lue arvostelu Pelaa
1.9100% bonus 150€ asti Lue arvostelu Pelaa
1.9100% bonus 100€ asti Lue arvostelu Pelaa
1.9100% bonus 200€ asti Lue arvostelu Pelaa

Tuoreimmat vihjeet

ranskan avoimet
Kohteen alkamisajankohta: 27.5.2024 klo 12.00
Ranskan avoimet eli Roland Garros kisataan omalla paikallaan touko-kesäkuun vaihteessa
Kohteen alkamisajankohta: 27.5.2024 klo 12.00
nba
Kohteen alkamisajankohta: 27.5.2024 klo 3.00
#
Peliyhtiö
Tervetulobonus
Arvostelu
1
100% bonus 200€ asti
2
Uusi
100% bonus 100€ asti
3
100% bonus 200€ asti
4
100% bonus 100€ asti
5
Pop
100% bonus 250€ asti
6
Uusi
100% bonus 100€ asti
7
Kolme vaihtoehtoa
8
100% bonus 100€ asti
9
2x10€ ilmaisveto
Rolle
Kirjoittanut: Rolle
Sports Expert
Penaalin terävin kynä. Bookkereiden viheliäinen painajainen. Pistää kuin paarma kuumana kesäpäivänä kaikkina vuodenaikoina ja rokottaa vedonvälittäjiä, kun sitä vähiten odotetaan. Ulottaa lonkeronsa lajista lajiin ja liigasta toiseen viihtyen siellä, missä haisee jumalainen rahan tuoksu. Lepäämätön ihmiskone futiksessa ja lätkässä. Tienasi ensimmäisen ”miljoonansa” alalta jo viime vuosituhannella. Nykyisin betsaa harrastamisen ilosta saaden henkisen viagransa kyykyttäessään bookkereita ja jakamalla vihjeitä tällä foorumilla.
Pelaajien arvostelut: 0