Julkaisijamainostajan tiedonanto Tämä sivusto sisältää viittauksia yhden tai useamman mainostajamme tai kumppanimme palveluihin tai tuotteisiin. Voimme saada korvauksia, kun katsot mainoksia tai siirryt sivun linkeistä näihin palveluihin tai tuotteisiin.

Liiga: Pelicans - Tappara

Rolle
Kirjoittanut:
Rolle
Jääkiekon vedonlyönti netissä - Ohjeet voittavaan peliin
Tapahtuma päättynyt: Pe 26.04 klo 21.00
Osuma
Tasapeli (60 min)
3.85100% bonus 100€ asti Lue arvostelu Pelaa
3.85100% bonus 100€ asti Lue arvostelu Pelaa

Liigassa finaalisarjan neljännessä kamppailussa kohtaavat Pelicans ja Tappara toisensa Isku Areenassa perjantaina kello 18:30. Tappara johtaa sarjaa voitoin 2-1.

Pelicans tuli sarjaan todenteolla mukaan

Huikeassa kolmannessa finaalipelissä Pelicans oli lopulta Tapparaa parempi 2-1je (1-0, 0-1, 0-0, 0-0, 1-0) Nokia Arenassa. Voittomaalin viimeisteli ajassa 84:40 Patrik Carlsson, joka sai upean passin Ryan Laschilta parhaalle maalintekosektorilta, mistä lähti ruotsalaisen piiskan sivallus kohti uskomatonta peliä pelannutta Tappara-vahtia Christian Heljankoa, joka ei voinut tällä kertaa tarkalle vedolle mitään. Heljanko oli ensimmäisessä jatkoerässä tehnyt ilmiömäisen tuplatorjunnan Carlssonin tuhannen taalan paikkoihin ruotsalaisen päästyä vielä jatkamaan riparista ensimmäistä yritystään välittömästi sen perään.

Varsinaisella peliajalla molemmat osumat syntyivät yksittäisten pelaajien selkeistä virheistä, mistä vastustajat sakottivat armotta. Lubos Horky käytti avauserässä Tapparan puolustusalueella isäntien pakeista Valtteri Kemiläisen hetkellisen horjahtamisen alimpana miehenä omalla b-pisteellä armotta hyväkseen ja sivalsi kolmannen osumansa finaaleissa yhtä monessa pelissä vieden Pelsut 1-0 johtoon 17.minuutilla avauserässä. Tapparan kippari Otto Rauhala haistoi puolestaan heti toisen erän avausminuutilla tilaisuuden karvata kiekkoa itselleen, kun Pelsut-vahti Niklas Kokko meni maalin taakse katkaisemaan rännikiekkoa yrittäen jättää sen Filip Kralille eikä tsekkipakki tullutkaan riittävästi vastaan. Rauhala pisti viileästi lätyn tyhjään maaliin. Kralille sattui pelissä muitakin virheitä mm. tsekki livahti vaihtoon kentän oikealla laidalla olleessaan Hirvosen syötettyä miehelle kiekkoa ja Tappara pääsi oitis vaaralliseen vastahyökkäykseen, mikä olisi ilman Kokon torjuntaa voinut päättyi maaliin.

Halvoista varsinaisen peliajan osumista huolimatta molemmat veskarit olivat liekeissä ja pelissä olisi nähty huomattavasti enemmän osumia, jos nuo veijarit olisivat torjuneet edes perustasollaan. Sen lisäksi maalivahtien parhaina ystävinä tolpat olivat näiden yksinäisten soturien puolella aikalailla tasapuolisesti. Pelin puhuttavin tilanne koettiin päätöserässä, missä Pelsujen pakeista Saku Salminen lahtasi täydessä vauhdissa maalin takana Heljankon katolleen yrittämättä edes väistää tai hidastaa tilaisuuden tullessa kohdalle. Vaikka tuomaristo kävikin tarkistamassa tilannetta videolta oli tuomio lopulta aivan oikea: Salminen ulos ja Tappara viiden minuutin ylivoimalle. Liigan kurinpito päättää vielä jälkikäteen sanktioista, mutta lienee päivänselvää, ettei Salmista nähdä enää näissä finaaleissa askissa. Pelsut selvisivät alivoimastaan ja lahtelaisten hurmos lisääntyi entisestään. Vaikka Pelsut pelasivatkin pelin lopun vain viidellä pakilla ei se näkynyt väsymisenä, päinvastoin.

Pelsujen aiemmasta kolmosvitjasta olivat ketjua johtanut kymmenessä pelissä kolme maalisyöttöä antanut Elias Vilen, 23 sekä laitureista 13 pudotuspelissä kaksi maalia viimeistellyt Aatu Jämsen, 21 heitetty poppariosastolle yhdessä virhealttiin puolustaja Ben Bloodin kanssa, joka oli jäänyt kauas viimekautisesta finaalisarjan tasostaan. Nyt uusittua kolmosta johti aiemmin tuon ketjun toisena laiturina viilettänyt Konsta Hirvonen sekä laidoille olivat siirtyneet ensimmäistä finaalisarjan peliään tällä kaudella pelanneet kippari Miika Roine, 32 sekä Jesse Kiiskinen, 18. Toni Utusen rinnalle kolmospariin luutimaan oli puolestaan nostettu Salminen, 24. Jälkimmäisestä nelikosta kolme ensimmäistä voivat olla iltaansa tyytyväisiä.

Toisessa finaalipelissä yhdessä pelannut Nate Schnarrin johtama ykkönen laidoillaan Aleks Haatanen ja Horky jatkoi entisellään. Vielä ensimmäisessä finaalipelissä Jämsen viiletti tuon ketjun vasemmassa laidassa ja Haatanen pelasi puolestaan Vilenin ja Hirvosen rinnalla kolmosen oikeassa laidassa. Tommi Niemelä säilytti muut kentälliset ennallaan. Rikard Grönborg ei Tapparan rosteria muokannut kolmanteen peliin lainkaan.

Nähdäänkö jälleen ns. yhden maalin peli?

Pelicans hallitsi kenttätapahtumia kolmannessa finaalissa sen oltua pakkoraossa, mutta Tappara ei meinannut taipua millään. Edes tuo ei horjuttanut lahtelaisia, joista löytyi lopulta sittenkin virtaa iskeä ratkaiseva maali Heljankon taakse. Yhtälailla Tappara olisi voinut tuon pelin voittaa ja nyt oltaisiin aivan eri tilanteessa. Totta oli kuitenkin sekin, että Pelicans paransi tasoaan huomattavasti toiseen peliin verrattuna. Tapparan oli taas vaikeampi parantaa sen pelattua loistavaa lätkää tähän asti. Missään nimessä Kirvesrinnat ei pelannut huonosti. Pelicansin parannus aiempaan oli kuitenkin riittävän hyvää voittoon asti. Suoritusvaade nousee nyt entisestään ja kummalta löytyy vielä lisävaihdetta koneistostaan vie neljännen pelin. 

Kumpaakaan maalivahtiin peli tuskin ratkeaa molempien jatkaessa vahvoja otteitaan. Tapparan leveämpi materiaali tehopisteiden suhteen uhkasi jo kallistaa sarjaa ja sitä se tekee edelleenkin, ellei Pelsujen kokeneista tehoniiloista löydy ratkaisijoita. 

Ennen finaaleja Lars Bryggman oli tehokas. Missä viipyy ”Ison Lassen” tehopiikki finaaleissa? Entä Juhamatti Aaltonen, joka olisi tarkemmilla vedoilla voinut onnistua Heljankon viimeksi yllättämään. Nyt vedot suuntautuivat ohi. 

Löytyykö Jämseniin enää Niemelältä luottoa vai oliko laiturin hyllyttämiselle Game 3:ssa syynsä esimerkiksi vammojen takia, joista ei ääneen puhuta kesken sarjan? Ilmiselvästi Jämsen on kuitenkin pelannut käsijarru päällä, mistä on ollut aistittavissa jotain vammaa. 

Entä Tappara sitten? Ennen finaaleja Petri Kontiola oli taivaltanut tämän kevään pudotuspelit varjojen mailla, mutta nyt Konna on näyttänyt vanhankin nuortuneen. Grönborg istutti miehen pelin kliimaksin lähestyessä Tapparan kärkiketjun keskelle ja kultakypärä Anton Levtchi sai vähemmän vastuuta. Myös telakalla tähän asti ollut Kristian Tanus otettiin kesken ottelun mukaan finaalisarjaan tuomaan raikkaita jalkoja. Sekään ei tällä kertaa riittänyt, mutta oli osoitus Grönborgin erinomaisesta pelisilmästä tiukassa paikassa. Neljäs finaali on jälleen maalin peli, missä kamppailu saattaa hyvinkin venyä jälleen jatkoerien puolelle!

Tasapeli (60 min)
3.85100% bonus 100€ asti Lue arvostelu Pelaa
3.85100% bonus 100€ asti Lue arvostelu Pelaa
3.85100% bonus 200€ asti Lue arvostelu Pelaa
3.85100% bonus 150€ asti Lue arvostelu Pelaa
3.6Jopa 100€:llä ilmaisvetoja Lue arvostelu Pelaa

Tuoreimmat vihjeet

ranskan avoimet
Kohteen alkamisajankohta: 27.5.2024 klo 12.00
Ranskan avoimet eli Roland Garros kisataan omalla paikallaan touko-kesäkuun vaihteessa
Kohteen alkamisajankohta: 27.5.2024 klo 12.00
nba
Kohteen alkamisajankohta: 27.5.2024 klo 3.00
#
Peliyhtiö
Tervetulobonus
Arvostelu
1
100% bonus 200€ asti
2
Uusi
100% bonus 100€ asti
3
100% bonus 200€ asti
4
100% bonus 100€ asti
5
Pop
100% bonus 250€ asti
6
Uusi
100% bonus 100€ asti
7
Kolme vaihtoehtoa
8
100% bonus 100€ asti
9
2x10€ ilmaisveto
Rolle
Kirjoittanut: Rolle
Sports Expert
Penaalin terävin kynä. Bookkereiden viheliäinen painajainen. Pistää kuin paarma kuumana kesäpäivänä kaikkina vuodenaikoina ja rokottaa vedonvälittäjiä, kun sitä vähiten odotetaan. Ulottaa lonkeronsa lajista lajiin ja liigasta toiseen viihtyen siellä, missä haisee jumalainen rahan tuoksu. Lepäämätön ihmiskone futiksessa ja lätkässä. Tienasi ensimmäisen ”miljoonansa” alalta jo viime vuosituhannella. Nykyisin betsaa harrastamisen ilosta saaden henkisen viagransa kyykyttäessään bookkereita ja jakamalla vihjeitä tällä foorumilla.