Miesten EM-kilpailut: Ukraina - Suomi

Miesten EM-kilpailut | Ukraina - Suomi | 4.9.2023 | 17:30

Kohde sulkeutuu: 04.09.2023 17:30


Suomen tilanne muuttui sunnuntain Espanja-tappion jälkeen melkoisesti karummaksi EM-kilpailuissa. Jatkopaikka ei jäisi maanantain voitollakaan omiin käsiin vaan vaatisi hieman apuja muualta.

Olennaista on myös se, että yltämiseen lohkossa neljättä sijaa paremmaksi vaadittaisiin entistä enemmän Suomelle suotuisia tuloksia muista otteluista. Ranskan pystyisi väistämään neljännesvälierävastustajana mitä todennäköisimmin vain olemalla lohkossa kolmen parhaan joukossa.

Suomen jatkopaikan toteutumiseen edellytetään ensinnäkin joukkueen kolmen pisteen eli 3-0- tai 3-1-numeroin tulevaa voittoa. 3-2-tuloksellakin sarjapistesaldo jäisi liian pieneksi.Lisäksi tarvitaan sitä, että Espanja ja/tai Bulgaria jää pisteittä viimeisessä ottelussaan. Espanjalla on vastassa Ukraina, joka tässä skenaariossa olisi menettänyt jo jatkopaikkansa. Bulgarialla taas on kohdattavana Slovakia, joka saattaa olla varmistanut lohkovoittonsa ennen päätöskierrosta.

Yksittäisiä pisteitä on kyllä tullut tarpeeksi


Tilanne ei siis ole kadehdittava, kun kahdella voitollakaan ei missään nimessä voisi olla varma pudotuspeleistä. Suomi on osoittanut pitkät pätkät pystyvänsä kilvoittelemaan Sloveniaa lukuun ottamatta kaikkia lohkon joukkueita vastaan. Siitä kertovat hyvin kaikki pelatut yksittäiset pisteet, joista Suomi on voittanut 319 ja hävinnyt 324.

Slovenia poislaskien Suomen saldo on siis pisteissä jopa melko selvästi plusmerkkinen. Silti "Veljekset" on saavuttanut neljästä ottelusta vain kolme sarjapistettä. Kaikki kahden pisteen erolla ratkenneet kolme erää ovat päättyneet joukkueen tappioon. Mikäli yksikin niistä olisi kääntynyt voitoksi, olisi asiat ehkä liiaksikin yksinkertaistamalla taulukossa vähintään yksi piste enemmän. Jos ja jos.

Espanjaa vastaan onnistujiin lukeutuivat jälleen Alexei Zhbankov sekä hyökkäyspäässä huikean ottelun pelannut yleispelaaja Luka Marttila. Kontrastit alkavatkin nousta melko suuriksi: toisen yleispelaajan paikalle ei ole löytynyt onnistujaa, ja myöskään hakkuri Joonas Jokela ei sunnuntaina ollut missään nimessä parhaimmillaan.Suomen hyökkäysprosentti 56 oli vähintään kelvollinen, samoin vastaanottolukemat. Ässien ja syöttövirheiden ero oli Espanjalla vastustajaa parempi, ja myös torjuntoja kertyi enemmän.

Ukraina on ollut yksi kisojen tähän asti ehdottomasti suurimmista pettymyksistä. Toki se on ainoana joukkueena voittanut Slovenialta erän, mutta tappiot sekä Kroatialle että Bulgarialle olivat pettymyksiä.

Suomi ei ole vailla mahdollisuuksia


Asian voi toisaalta nähdä niinkin, että juuri Suomen ja Espanjan piti olla lohkon kaksi heikointa joukkuetta. Siinä mielessä Ukrainalla on vielä mahdollisuus kirkastaa tilannettaan, ja Kroatia-pelistä saatu yksi piste tuo jatkopaikan sentään vielä mahdolliseksi sekä Suomen että Espanjan päihittämällä.

Tilastoissa Ukraina on ollut Suomea huonompi selkeällä erolla vastaanotossa ja osin sitä kauttakin myös hyökkäyksessä. Syöttötilastossa ero on puolestaan melko merkittävä Ukrainan eduksi.


Kuten todettua, tilastot eivät tee täysin oikeutta eri ottelumäärän ja sitä kautta osin eri vastustajien takia. Eivät ne myöskään siinä määrin valehtele, etteikö Suomella voisi olla tässä ottelussa mahdollisuudet.

Tuplaa ensitalletuksesi 200€ asti!


Bankonbet avasi ovensa vedonlyöjille 2022 ja tarjoaa pelien aloittamiseen muhkua tervetulobonusta.
Bankonbet: 100% talletusbonus 200€ asti

Pelivalintamme:

Suomen voitto +1,5 erän tasoituksella @2.2

Osuma
Bethard - Lue arvostelu

2.2

Bethard - Lunasta jälleen 100€ vedonlyöntibonusLue arvosteluSiirry pelaamaan
Betinia - Lue arvostelu

2.2

Betinia - Lunasta 220€ pelirahaa + 20€ ilmaisveto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mobilebet - Lue arvostelu

2.13

Mobilebet - Tuplaa ensitalletuksellesi 100€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä