Miesten EM-kilpailut: Espanja - Suomi

Miesten EM-kilpailut | Espanja - Suomi | 3.9.2023 | 17:30

Kohde sulkeutuu: 03.09.2023 17:30


Espanjan ja Suomen välisen ottelun merkitys saattaa olla ratkaisevan suuri EM-kisojen alkulohkossa. Samalla tilanne saattaa olla se, ettei mikään ratkea kyseiseen kamppailuun.

Periaatteessa panokset ovat huipussaan. Joukkueet ovat tällä hetkellä yhdessä voitossa sijoilla neljä ja viisi eli juuri siellä, mihin päätyvät viimeinen pudotuspelijoukkue ja ensimmäisenä niistä ulos jäävä ryhmä.Toisaalta Ukraina on edelleen voitoitta, mutta sillä on silti vielä mahdollisuutensa. Lohkon etukäteen ajateltuna kakkos- tai ainakin kolmossuosikki on ollut kaikissa otteluissaan melko hyvin mukana ja vienyt ainoana erävoiton Sloveniasta.

Lähes identtistä


Suomi ja Espanja ovat pelanneet samoja joukkueita vastaan, ja tulokset ovat lähes identtisiä. Tärkeimpänä näyttäytyy tietysti se, että molemmilla on yksi voitto ja kolme sarjapistettä. Erävoittoja Suomella on yksi enemmän - jossain skenaariossa jopa eräsuhde saattaa nousta ratkaisevaksi.

Yhtä lailla olennaista tässä ottelussa on toki myös se, että lohkon neljäs sija olisi syytä välttää. Tuolle paikalle päätyessä tulisi neljännesvälierässä vastaan mitä suurimmalla todennäköisyydellä Ranska eli yksi suurimmista mestarisuosikeista. Kaikki muut vaihtoehdot olisivat Suomelle realistisia voitettavia tai ainakin tasaisen ottelun mahdollistavia joukkueita.

Suomi ja Espanja ovat edenneet äärimmäisen tasaisesti. Jokseenkin kaikki tilastokategoriat näyttävät miltei identtisiltä, ja ne ovat tosiaan vertailukelpoisia, kun vastaan on tullut sama vastustajien trio.Ässäsyöttöjen ja syöttövirheiden suhde on Espanjalla hieman parempi, mutta ratkaisevan suurta eroa ei ole. Vastaavasti torjuntapisteissä Suomi on ollut merkittävästi edellä.

Suoria vastaanottovirheitä molemmat ovat tehneet yhtä monta käytännössä yhtä suurella vastaanottomäärällä. Hyökkäystehoissa Suomi on edellä mutta vain kahden prosenttiyksikön verran. Suoria hyökkäysvirheitä Espanja on tehnyt aavistuksen enemmän.

Toisaalta tilastoissa on se pieni nyanssi, että Espanja pelasi lauantain Slovenia-ottelun miltei kokonaan niin sanotulla kakkoskuusikollaan. Joukkue teki siis sen peliliikkeen, johon Suomi siirtyi oman Slovenia-ottelunsa aikana aloitettuaan kamppailun ykkösryhmällään.

Ei isoja johtopäätöksiäNiinpä Espanjan rökäletappiosta Slovenialle ei ole syytä vetää isompia johtopäätöksiä. Kuten ei myöskään siitä, että sunnuntain peli on sille kolmas kolmeen päivään. Suomella on välipäiväetu, mutta Espanja tasasi siis tuota tilannetta "kierrättämällä" pelaajistoaan merkittävästi.

Suomi on toistaiseksi joutunut taipumaan kaikissa kolmessa tiukimmassa erässä, ja pistesaldo voisi olla paremmalla onnella suurempikin. Tai sitten kyseessä on lopulta myös taidolliset asiat, kun lentopallossa ratkaisut tuppaavat samantasoisten joukkueiden välillä tulemaan varsin usein erien loppuhetkillä.


Taas kerran mennään lähtökohtaisesti kovin pienillä marginaaleilla. Suomi on lievä suosikki, mutta kun ruvetaan puhumaan lähes kahden ja puolen kertoimista, niin kyllä sellaisilla pelipäätös syntyy.

Kalasta uutuussivusto Posidolta iso talletusbonus!


Siirry Posidon laineille! Uutuussivusto tarjoaa isot bonukset, muun muassa ensitalletuksen tuplaus aina 200€ asti!
Posido: Tuplaa ensitalletuksesi 200€ asti!

Pelivalintamme:

Espanjan otteluvoitto @2.4

Osuma
Mobilebet - Lue arvostelu

2.4

Mobilebet - Tuplaa ensitalletuksellesi 100€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
BetVictor - Lue arvostelu

2.2

BetVictor - Hyödynnä 30€ bonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Betinia - Lue arvostelu

2.2

Betinia - Lunasta 220€ pelirahaa + 20€ ilmaisveto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Bethard - Lue arvostelu

2.2

Bethard - Lunasta jälleen 100€ vedonlyöntibonusLue arvosteluSiirry pelaamaan
XLBet - Lue arvostelu

2.18

XLBet – Uutuussivustolle 5x20€ kierrätysvapaa ilmaisveto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä