Hiihdon maailmancup, Goms: naisten 20km (v)

Hiihdon maailmancup, Goms | naisten 20km massalähtö(v) | 27.1.2024 | 10:30

Kohde sulkeutuu: 28.01.2024 10:30


Hiihdon maailmancup jatkuu sunnutaina vapaan 20 kilometrin massalähdöllä. Lauantaina Gomsissa hiihdettiin vapaan sprintit, joka päättyi ruotsalaisten juhliin. Finaalissa nähtiin peräti viisi ruotsalaista. Voiton vei Linn Svahn, toiseksi tuli Maja Dahlqvist ja kolmanneksi ylsi Jonna Sundling. Frida Karlsson hiihti neljänneksi ja Emma Ribom viidenneksi. Kotiyleisön harmiksi Nadine Fähndrich jätettiin finaalin viimeiseksi. Suomen Jasmin Kähärä ylsi hienosti välieriin ja oli lopputuloksissa 10:s.Latuprofiili


Huomisessa kisassa kierrätään 5 kilometrin latu neljään kertaan. Yhdelle kierrokselle kokonaisnousua kertyy 188 metriä. Viestin perusteella ladut ovat todella raskaat, eivätkä laskut kasaa yhtä paljon mitä muilla laduilla. Peesihyödyn merkitys on siis tavallista pienempi.

Hiihdon maailmancup, Goms: naisten 20km  (v)

Voittotaistelu kahden kauppa?


Ennakkoon huomisen kisa vaikuttaa kahden kaupalta. Ruotsin Frida Karlsson on tällä hetkellä todella kovassa iskussa matkalla kuin matkalla. Karlsson on normimatkoilla tällä hetkellä kovakuntoisin hiihtäjä. Maailmancupin kokonaiskisaa johtava Jessie Diggins tulee varmasti laittamaan ruotsalaiselle kampoihin. Uskonkin, että 3-4 hengen ryhmä tulee karkamaan pääjoukolta kisan aikaisessa vaiheessa. Ebba Andersson ja Victoria Carl ovat mahdollisia hiihtäjiä, jotka lähtevät seuraamaan Karlssonin ja Digginsin irtiottoa. Tosin Andersson ei vaikuta olevan aivan terävimmässä kunnossa, joten uskon, että ruotsalainen tulee notkahtamaan jossain vaiheessa.


Teresa Stadlober, Delphine Claudel ja Flora Dolci ovat huomisen kisan potentiaalisia yllättäjiä ja voivat taistella jopa kolmossijasta kaiken mennessä nappiin. Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski eivät ole vielä täysin sopeutuneet Gomsin korkeuteen, joten TOP6-sijoitus vaikuttaa epätodennäköiseltä.

Peli-idea


Pelisuositus kohteeseen on Tiril Udnes Wengin ja Pärmäkosken välinen H2H-kohde. Wengin alkukausi on ollut vaikea, sillä norjalainen on kärsinyt terveysongelmista. Weng avasi maailmancup-kauden vasta viime viikonloppun Oberhofissa. Tänään haastattelussa norjalainen kertoi, ettei nainen ole vielä kunnossa. Huominen matka raskaalla ladulla on aivan liian pitkä keskenkuntoiselle Wengille. Kristan meno ei ole myöskään aivan terävintä, mutta suomalainen on hyvä taistelemaan ja pystyy roikkumaan pääjoukon mukana. Pärmäkoskesta on tarjolla 1,85:n kerroin, joka on todella kova kerroin. Omissa arvioissani Pärmäkosken kuuluisi olla tässä parissa 65-prosenttinen suosikki. Kaksikon välinen ero maalissa saattaa olla yli minuutin luokkaa.

30€ ilmaisveto ilman kierrätystä XLBetiltä!


Uusi huippusivusto XLBet tarjoaa uusille pelaajille makoisan ilmaisvedon ilman kierrätystä. Talleta ja panosta 30€, saat 30€ ilmaisvedon!
XLBet: Lunasta 100% talletusbonus

Pelivalintamme:

Tiril Udnes Weng - Krista Pärmäkoski: 2 @1.85

Huti
Bethard - Lue arvostelu

1.85

Bethard - Lunasta jälleen 100€ vedonlyöntibonus Lue arvostelu Siirry pelaamaan
Pinnacle Sports - Lue arvostelu

1.75

Hyödynnä alan parhaat kertoimet Lue arvostelu Siirry pelaamaan
Kirjoittanut: Jykke-setä