Hiihdon maailmancup, Canmore: naisten 20km massalähtö (p)

Hiihdon maailmancup, Canmore| naisten 20km massalähtö (p) | 10.2.2024 | 19:00

Kohde sulkeutuu: 11.02.2024 19:00


Hiihdon maailmancup jatkuu sunnutaina perinteisen 20 kilometrin massalähdöllä. Lauantaina Canmoressa hiihdettiin vapaan sprintti, joka päättyi Norjan Kristine Stavås Skistad juhliin. Skistad hiihti kaikki jatkoerät samalla tavalla eli kiihdytti lähdöstä kärkeen, jonka jälkeen nainen antoi muiden mennä ohitse. Skistad luotti omaan huippunopeuteen ja se kannatta. Viimeisessä pitkässä laskussa norjalainen nousi muiden rinnalle ja viimeisellä 100 metrillä nousi Maja Dahlqvistin ohitse. Kisan kolmas oli Ruotsin Linn Svahn, jonka neljän sprinttivoiton putki päättyi tähän kisaan.Latuprofiili


Huomisessa kisassa kierrätään 3.3 kilometrin latu kuuteen kertaan. Yhdelle kierrokselle kokonaisnousua kertyy 112 metriä ja kisan aikana 672 metriä. Vaikka nousut eivät ole kovin kulmikkaita, niin korkea ilmanala ja pitkä matka takaavat sen, että huominen kisa tulee olemaan todella raskas.

Hiihdon maailmancup, Canmore: naisten 20km massalähtö (p)

Neljä suosikkia ylitse muiden


Huomisesta kisan voitosta tulee kova mittelö, sillä ennakkoon neljä nimeä nousee ylitse muiden. Frida Karlsson, Ebba Andersson, Kerttu Niskanen ja Katharina Hennig ovat huomisen kisan suurimmat voittajasuosikit. Kisan latuprofiili sopii erinomaisesti Niskaselle, joka pääsee hyödyntämään hyvää pertsan vuorohiihtoaan. Suomalainen viihtyy myös hyvin korkealla, joten uskon, että Niskanen pyrkii hajottamaan pääjoukkoa jo ensimmäisillä kierroksilla. Norjalaiset Astrid Öyre Slind ja Heidi Weng voivat olla myös korkealla ja yltää jopa podiumille, mikäli joku ennakkosuosikeista epäonnistuu. Johanna Matintalo on osoittanut myös hyvää nousukuntoa ja taistelee varmasti TOP15-sijoituksesta huomisessa kisassa. Matintalo saavutti Canmoren avauskisassa uransa parhaan maailmancup-sijoituksen vapaan kisassa sijoittumalla 22:nneksi. Matintalo jätti lauantain sprintin väliin, jotta suomalainen pääsisi mahdollisemman levänneenä sunnuntain kisaan.


Peli-idea


Pelisuositus kohteeseen on Heidi Wengin ja Jessie Digginsin välinen H2H-kohde. Allekirjoittanut luotaa tässä parissa norjalaiseen Wengiin, joka hiihti hienosti palkintopallille perjantain vapaan 15 kilometrin massalähdössä sijoittumalla kolmanneksi. Diggins hiihti eilen sprintissä finaaliin ja veti alkuerät todella kovaa, joten väsymys saattaa näkyä tämän päivän kisassa. Rata on rankka ja kokonaisnousua kertyy, eikä Diggins ole parhaimillaan perinteisellä. Mielestäni Wengin kuuluisi olla tässä parissa 60-prosenttinen suosikki, joten 2.12 on todella maistuva pelikohde.

Kierrätysvapaa ilmaisveto arvoltaan jopa 50€!


ComeOn! tuli takaisin! Modernisoitu klassikkobooker tarjoaa edelleen loistopuitteet peleihin ja uusille pelaajille 50€ ilmaisvedon.
ComeOn: Nappaa jopa 50€ ilmaisveto

Pelivalintamme:

Heidi Weng - Jessie Diggins: 1 @2.12

Osuma
Bethard - Lue arvostelu

2.12

Bethard - Lunasta jälleen 100€ vedonlyöntibonus Lue arvostelu Siirry pelaamaan
Kirjoittanut: Jykke-setä