Julkaisijamainostajan tiedonanto Tämä sivusto sisältää viittauksia yhden tai useamman mainostajamme tai kumppanimme palveluihin tai tuotteisiin. Voimme saada korvauksia, kun katsot mainoksia tai siirryt sivun linkeistä näihin palveluihin tai tuotteisiin.

EM-yleisurheilu: naisten seiväshyppy

Eki
Kirjoittanut:
Eki
Yleisurheilun vedonlyönti
Tapahtuma päättynyt: Ma 10.06 klo 22.15
Peli ohi
Wilma Murto voittaa kilpailun
4.75Ei bonusta Lue arvostelu Pelaa
4.5100% bonus 200€ asti Lue arvostelu Pelaa

Suomalaisessa yleisurheilussa tai ylipäänsä yksilöurheilussa ollaan harvoin tilanteessa, jossa oman rutiinitason suoritus riittäisi EM-mitaliin. Wilma Murron asema on Roomassa naisten seiväshypyn EM-finaalissa tämä. 

Murto on kahden vuoden takainen Euroopan mestari ulkoradalla sekä viimevuotinen Euroopan mestari hallissa ja MM-pronssimitalisti ulkona. Mitalisuora alkaa olla melkoinen, vaikka se toki katkesikin loukkaantumiseen maaliskuun MM-hallissa.

Juuri tuo akillesjännevamma on käytännössä ainoa epävarmuustekijä maanantaita ajatellen. Suomalainen teki ensimmäiset täyden vauhdin suorituksensa kolmen kuukauden tauon jälkeen vasta EM-karsinnassa.

Nyt Caudery on yksin suurin voittajasuosikki

Hyppyjä tuli kaksi, eivätkä ne jättäneet epävarmuustekijöitä tämänhetkisestäkään vireestä. Toki korkeudet olivat Murrolle maltilliset 440 ja 450. 

Paluukisa kaksi ja puoli viikkoa sitten Lahdessa toi tuloksen 460. Se tapahtui tavallista lyhyemmällä vauhdilla, joten tuo numerosarja oli tavallista lupaavampi, vaikka 474 ei sillä kertaa ylittynytkään.

Täysikuntoisen Murron ohella suurin voittajasuosikki olisi britti Molly Caudery. Nyt hän on sitä yksin. 

Caudery on ollut korkean tasonsa lisäksi erittäin varma suorittaja viime kesän lopulta lähtien. Jos nyt hypättäisi Euroopan mestaruuden sijaan MM-tittelistä, olisi Cauderyllä kaikki mahdollisuudet siihenkin.

Angelica Moser päihitti Wilma Murron aikanaan nuorten arvokisoissa. Sen jälkeen sveitsiläinen on jäänyt vuosikausiksi suomalaisen varjoon, mutta nyt hieman varttuneemmalla iällä tulostasoa on saatu ylöspäin. 

Moser on ollut Cauderyn tavoin suhteellisen varmassa vireessä, vaikkakin toki matalammissa senttimäärissä. Alkuvuoden tasolla suorittaessaan Moser on lähellä himmeää mitalia. 

Nouseeko joku yllätysmitalille?

Näiden kolmen urheilijan jälkeen odotusarvot laskevat. Kertoimissa neljänneksi parhaaksi on nostettu Aikaterini Stefanidi. Kreikkalainen on kuitenkin vääjäämättä "iltaruskon urheilija", jonka viimeisimmät vähintään 470:n tulokset ovat lähes kahden vuoden takaa.

Italialainen Elisa Molinarolo on tehtaillut 30-vuotiaana ennätyksiään. Kisojen järjestäjämaan edustajat ovat tehneet upeaa jälkeä, eikä mitali täysin mahdottomalta näytä myöskään Molinarololle. Toki hän on lähtökohtaisesti suosikkikolmikon takana. 

Suunnilleen samat sanat pätevät italialaiseen Roberta Bruniin ja kotimaa vaihtamalla Tshekin Amalie Svabikovaan. Murron ikätoveri Elina Lampela taas on kahden viikon takaisen ennätyksensä perusteella elämänsä kunnossa, joka voi aivan huippuiltana kamppailla jopa mitalista, jos muut suosikit eivät pysty aivan parhaimmilleen. 

Kun Wilma Murron terveys näyttää olevan kohdallaan, ei edes Molly Cauderyn läsnäolo estä lähes viiden voittokertoimen olevan Murrolle liian suuri.

Wilma Murto voittaa kilpailun
4.75Ei bonusta Lue arvostelu Pelaa
4.5100% bonus 200€ asti Lue arvostelu Pelaa
4.5100% bonus 220€ asti + 20€ ilmaisveto Lue arvostelu Pelaa
4.5100% bonus 50€ asti Lue arvostelu Pelaa

Tuoreimmat vihjeet

jalkapallon em kisat
Kohteen alkamisajankohta: 18.6.2024 klo 22.00
nba
Kohteen alkamisajankohta: 18.6.2024 klo 3.30
jalkapallon em kisat
Kohteen alkamisajankohta: 17.6.2024 klo 22.00
#
Peliyhtiö
Tervetulobonus
Arvostelu
1
100% bonus 200€ asti
2
Uusi
100% bonus 100€ asti
3
100% bonus 200€ asti
4
100% bonus 100€ asti
5
Pop
100% bonus 250€ asti
6
Uusi
100% bonus 100€ asti
7
Kolme vaihtoehtoa
8
100% bonus 100€ asti
9
2x10€ ilmaisveto
Eki
Kirjoittanut: Eki
Sports Expert
Penkkiurheilijana löytyy vuosikymmenten kokemus eri urheilulajeista, ja ruokavalio on sillä saralla erittäin laaja. Sekä lajin kiinnostavuuden että vedonlyönnin kannalta inspiroivaksi on noussut tennis, mutta pallon pyöriminen kiehtoo monessa muodossa. Unohtamatta murtsikkasuksien sivakointia ja yleisurheilukenttien antia.