Julkaisijamainostajan tiedonanto Tämä sivusto sisältää viittauksia yhden tai useamman mainostajamme tai kumppanimme palveluihin tai tuotteisiin. Voimme saada korvauksia, kun katsot mainoksia tai siirryt sivun linkeistä näihin palveluihin tai tuotteisiin.

EM-yleisurheilu: naisten moukarinheitto

Eki
Kirjoittanut:
Eki
Yleisurheilun vedonlyönti
Tapahtuma päättynyt: Ma 10.06 klo 23.16
Peli ohi
Zalina Marghieva voittaa kilpailun
13.75Jopa 150€:llä ilmaisvetoja Lue arvostelu Pelaa
13100% bonus 220€ asti + 20€ ilmaisveto Lue arvostelu Pelaa

Lähtökohdat naisten moukarinheiton EM-finaaliin ovat herkulliset sekä suomalaisittain että puolueettoman katsojan näkökulmasta. Silja Kososella on kaikki mahdollisuudet saavuttaa mitali, mutta potentiaalisia voittajiakin on puolisen tusinaa.

Kosonen ei onnistunut karsinnassa omaan tasoonsa nähden missään nimessä hyvin. Kaksi haittoa jäi alle 70 metriin, ja se on tälle urheilijalle hyvin harvinaista.

Tämän ja viime kauden yleisen trendin mukaan suomalainen olisi erittäinkin mahdollinen mitalisti. Vähintään 72-metriset tulokset ovat olleet hänelle suorastaan rutiininomaisia, joita on tullut lähes kisassa kuin kisassa.

Vastaavasti niitä aivan superheittoja nähdään harvakseltaan. Kosonen on kuin peilikuva Krista Tervoon, joka pitää hallussaan Suomen ennätystä mutta on muuten urallaan jäänyt kovin synkkiin arvokisasaldoihin. Roomassakin tie katkesi karsintaan selvällä erolla, kun paraskin heitto jäi yli kahdeksan metrin päähän omasta SE-tuloksesta.

Kosonen kiskaisi viimeisellä karsintasuorituksellaan 70,94. Hän oli yksi kuudesta 70 metriä puhkaisseesta heittäjästä.

Fantini on kyllä ykkössuosikki, mutta...

Karsinnan ykkönen oli tanskalainen Katrine Koch Jacobsen, joka heitti toisellaan 72,88. Jacobsen on noussut parin viime vuoden aikana hyvälle tasolle, jossa 72 metriä on voitettu kanta useissa kisoissa. Sikäli voidaan puhua Kososen kaltaisesta, joskin tulostasoltaan ainakin vielä ennen sunnuntaina hieman hänen takanaan olevasta urheilijasta.

Italian Sara Fantinia on helppoa pitää kisan ykkössuosikkina. Saapasmaan urheilijat ovat tehneet kotikisoissaan melkoista jälkeä, ja Fantinilla on edellytykset jatkaa tätä triumfia.

Toisaalta hän ei silti ole tällä kaudella ollut mikään ylivoimainen supersuorittaja, vaan itse asiassa muiden kärkiehdokkaiden tasolla. Karsintatulos 72,28 oli kauden kolmanneksi paras ja sinällään toki hyvä osoitus vireen olemisesta kohdillaan.

Azerbaidzhanin Hanna Skydania on hieman yliarvostettu kertoimissa. Hän ylsi alle 69-metrisellä nipin napin finaaliin. Keväällä kulki toki varsin hyvin, mutta sunnuntain edesottamukset eivät luvanneet hyvää.

Finaalin jokerikortin nimen yhteydestä löytyy Tilastopaja-palvelussa dopingmerkintä. Zalina Marghievalle langetettiin vuonna 2013 kahden vuoden kilpailukielto testosteronin käytöstä.

Valtaosa hänen uran parhaista tuloksistaan on kaukaa menneisyydestä. Lisäksi iso osa niistä on tullut kotimaassa Moldovassa ja naapurimaa Romaniassa.

Toisaalta Marghieva on venynyt välillä aivan uran huippulukemiin myös arvokisoissa. Rion olympialaisissa 2016 hän sijoittui viidenneksi ja MM-Dohassa neljänneksi.

Pakkohan tätä vetoa on kokeilla

Jokseenkin kuukausi sitten jysähti. Tapahtumapaikkana oli Bulgarian Balchik, ja siellä 36-vuotiaan naisen ennätys parani yli metrillä. 75,95-metrisen lisäksi tuli vielä neljä senttiä lyhyempikin heitto. Toki kilpailupaikkaan on syytä suhtautua varauksella.

Karsinnassa kulki suhteellisen hyvin. Toisen, 71,33-metrisen heiton jälkeen hän jätti kolmannen käyttämättä, kun finaalipaikka oli selvä.

Eihän Marghievan voitto tietenkään mikään todennäköinen skenaario ole. Mutta kun yksittäistä superheittäjää ei tämänhetkisestä moukari-Euroopasta löydy, niin suorastaan pakkohan tätä skenaariota on kokeilla.

Zalina Marghieva voittaa kilpailun
13.75Jopa 150€:llä ilmaisvetoja Lue arvostelu Pelaa
13100% bonus 220€ asti + 20€ ilmaisveto Lue arvostelu Pelaa
13100% bonus 200€ asti Lue arvostelu Pelaa

Tuoreimmat vihjeet

jalkapallon em kisat
Kohteen alkamisajankohta: 18.6.2024 klo 22.00
nba
Kohteen alkamisajankohta: 18.6.2024 klo 3.30
jalkapallon em kisat
Kohteen alkamisajankohta: 17.6.2024 klo 22.00
#
Peliyhtiö
Tervetulobonus
Arvostelu
1
100% bonus 200€ asti
2
Uusi
100% bonus 100€ asti
3
100% bonus 200€ asti
4
100% bonus 100€ asti
5
Pop
100% bonus 250€ asti
6
Uusi
100% bonus 100€ asti
7
Kolme vaihtoehtoa
8
100% bonus 100€ asti
9
2x10€ ilmaisveto
Eki
Kirjoittanut: Eki
Sports Expert
Penkkiurheilijana löytyy vuosikymmenten kokemus eri urheilulajeista, ja ruokavalio on sillä saralla erittäin laaja. Sekä lajin kiinnostavuuden että vedonlyönnin kannalta inspiroivaksi on noussut tennis, mutta pallon pyöriminen kiehtoo monessa muodossa. Unohtamatta murtsikkasuksien sivakointia ja yleisurheilukenttien antia.