CHL: Luleå - Tappara

La 18.2. | Klo 17:20 | CHL | LULEÅ - TAPPARA

Kohde sulkeutuu: 18.02.2023 17:20


CHL huipentuu lauantain finaaliin


Luleå Hockey ja Tappara kohtaavat lauantaina jääkiekon CHL:n loppuottelussa Coop Norrbotten Arenalla Luulajassa. Tappara on mukana finaaliottelussa toista vuotta peräkkäin, viime kauden päätteeksi kirvesrinnat jäivät kirvelevästi hopealle Rögleä vastaan. Tappara lähtee hienoisena altavastaajana myös tämän vuoden finaaliin, lähinnä Luleån kotiedun vuoksi.

Finaalissa kohtaavat kaksi melko samantyyppistä joukkuetta. Sekä Luleå että Tappara perustavat pelinsä tiiviiseen viisikkopelaamiseen ja kiekonhallintaan. Tappara on tehnyt tämän kauden kahdessatoista CHL-matsissaan vain 35 maalia, mikä ei finalistilta ole paljon. Toisaalta omissa verkko on heilunut vain hämmentävät seitsemäntoista kertaa. Luleån osalta lukemat ovat 41 tehtyä ja 21 päästettyä maalia, eli tiivis on ollut myös pohjoisruotsalaisten paketti.

Tapparalla reitti finaaliin on ollut todella kova. Kirvesrinnat raivasivat pudotuspeleissä tieltään Davosin, Röglen ja EV Zugin. Ainoa tappio näissä ottelupareissa tuli avausosassa Rögleä vastaan. Luleå puolestaan pääsi ainakin paperilla hieman helpommalla, kun jalkoihin jäivät Grizzlys Wolfsburg, Jukurit sekä Frölunda. Välieräpari Frölundaa vastaan oli umpitasainen ja lopulta tarvittiin voittolaukauskilpailu ratkaisemaan otteluparin voittaja.


Joko nyt, Tappara?


Suomalaispelaajat ovat olleet tällä kaudella jättirooleissa Luleån marssiessa finaaliin. Ykkössentteri Juhani Tyrväinen on pelannut huippukauden, kuten myös alakerran kiekollinen johtaja Julius Honka. Myös konkari Leo Komarov on päässyt kauden edetessä hyvään lentoon ja löytyyhän riveistä myös pienemmissä riveissä pelaavat Joonas Rask, Tomi Sallinen sekä Olli Nikupeteri.


Ei Tappara silti materiaalissa juuri jälkeen jää ja kirvesrinnoilla on myös yksi merkittävä etu puolellaan, nimeltään Christian Heljanko. Päästettyjen maalien keskiarvolla 1.27 CHL-kauden pelannut ja huimat neljä nollapeliäkin kirjauttanut Heljanko on etukäteen edellä Luleån virkaveljeään Matteus Wardia.

Etu tärkeimmällä pelipaikalla on tällaisissa matseissa iso asia. Heljangolle plussaksi on laskettava myös kokemus viime kauden CHL:stä aina finaalia myöten. Ward puolestaan esiintyy kilpailussa ensimmäistä vuottaan. Nuori vahti on ollut tähän asti mainio hänkin, mutta finaali on kuitenkin aina finaali. Tuskin tässä matsissa montaa maalia tehdään, joten yksikin lipsahdus voi käydä kalliiksi.

Sanomattakin on selvää, että lähtökohdat kauden tähän asti isoimpaan matsiin ovat todella tasaiset. Kotietu tekee Luleåsta ihan ansaitusti hienoisen suosikin, mutta erot ovat minimaalisia. Vedonlyöntikertoimissa maistuvimmat haut löytyvätkin Tapparan puolelta. Otetaan vihjeeksi ottelun lopullinen voittaja, pitkälle päälle kahden kerroin haastajalle on kelpo valinta.

Bet Dukes - 10€ ilmaisveto yksinkertaisella kierrätyksellä!


Uusi Bet Dukes -vedonlyöntisivusto tarjoaa helpon ilmaisvedon! Uutuusbookerin uudet pelaajat saavat 10€ ilmaisvedon vain yksinkertaisella kierrätyksellä. Talleta 10€ ja poimi ilmainen veto! Lue Bet Dukes arvostelu sivuilta tai siirry pelaamaan.
Bet Dukes: nappaa ilmaisveto ››

Pelivalintamme:

Ottelun lopullinen voittaja: Tappara @2.23

Osuma
William Hill - Lue arvostelu

2.23

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

2.23

Uudelle pelaajalle kierrätysvapaa ilmaisveto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
888sport - Lue arvostelu

2.23

40 €:n edestä bonuksia vain 10€ ensitalletuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Posido - Lue arvostelu

2.07

Posido – Sukella aarrejahtiin 200€ bonuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Pena