Ampumahiihdon MM-kilpailut: Miesten takaa-ajo

Ampumahiihdon MM-kilpailut | Miesten takaa-ajo | 11.2.2024 | 18:05

Kohde sulkeutuu: 11.02.2024 18:05


Norjalla ei sentään ole syytä huoleen ampumahiihdon MM-kilpailuissa. Marssijärjestys palautui miesten pikakilpailussa, kun tuloksena oli vuonomaan urheilijoiden kolmoisvoitto. Maailmancupin kauden perusteella kyseessä oli jopa pieni pettymys...

Takaa-ajoon lähdetään seuraavin aikaeroin:

1) Sturla Holm Lägreid
2) Johannes Thingnes Bö +4 sekuntia
3) Vetle Christiansen +19
4) Eric Perrot +29
5) Sebastian Samuelsson +37
6) Tarjei Bö +38
7) Johannes Dale +38
8) Quentin Fillon-Maillet +41
9) Emilien Jacquelin +55
10) Martin Ponsiluoma +1.03
31) Tero Seppälä +2.29.

Kun kymppikärkeä katsoo, voi todeta että kisa vietiin läpi jopa varsin poikkeuksellisesti ilman minkäänlaisia yllätyksiä. Kilpailijajoukko on täynnä aiempienkin vuosien menestyjiä, ja koko kymmenikkö löytyy tämänkin kauden maailmancupin kokonaistilanteessa 17 parhaan joukosta.

Myöskään hiihtoajoissa ei enää nähty ranskalaisilta poikkeuksellisen vauhdikasta menoa. Viisi ensimmäistä olivat - totta kai - norjalaisia. Johannes Bö voitti tässä katsannossa Dalen kuudella, Christiansenin 15:llä, isoveljensä Tarjein 21:llä ja Lägreidin 26 sekunnilla.Lähin muun maailman urheilija eli jälleen näissä kisoissa onnistunut Perrot jäi kymmenellä kilometrillä Johannes Thingnesistä 33 sekuntia. Se oli Perrot'n normaalitasoon nähden erinomainen suoritus.

J. Bö on tietysti suosikki


Kauden tähän asti nopeimmista hiihtäjistä ruotsalaiset Ponsiluoma ja Samuelsson eivät olleet aivan vauhdikkaimpien joukossa, joskin etenkin Ponsiluoma ei siitä kovin kauaskaan jäänyt.

Takaa-ajostakin on siten turhaa odottaa mitään yllättäjien riemumarssia. Katsellaan sitä sitten mahdollisesti normaalimatkalla.

Johannes Bön ykkössuosikin asemaa ei ole syytä kyseenalaistaa sunnuntainakaan. Pikakilpailun loppuvaiheissa Lägreid pystyi lopulta pitämään maanmiehensä takanaan, mutta Lägreidin kausi ei tähän asti ole muuten ollut aivan niin vahva kuin jokunen aiempi.Ampumaprosentti 88,64 on toki edelleen laadukas. Silti pudotusta esimerkiksi viime kauteen on tullut jopa viisi prosenttiyksikköä. Kun hiihtovauhti on kilpailijajoukon 16:nneksi nopeinta, löytyvät näistä syyt kokonaiskisan "vasta" kuudenteen sijaan ja joidenkin satojen pisteiden takamatkaan verrattuna kahteen Böhön ja Daleen.

Christiansen on selvästi nopeampi hiihtäjä


Christiansen on puolestaan tälläkin kaudella aiemmista vuosista tutuissa lukemissa. Ampumatarkkuus on ollut itse asiassa lähes prikulleen sama kuin Lägreidillä.

Hiihtäjänä Christiansen on ollut vuodesta toiseen parempi. Esimerkiksi viidessä viimeisimmässä kilpailussa hän on ollut toistuvasti hiihtoaikojen top-kympissä, melko usein jopa top-vitosessakin.


Neljän ammunnan ja lyhyen hiihtomatkan kilpailu on toki kuin tehty Lägreidille. Kuitenkin Christiansen pystyy pelkästään hiihdossa kuromaan lähtiessä olevan 19 sekunnin eron kiinni. Kun tämän kauden ampumatyöskentely on ollut miehillä samankaltaista, haiskahtaa Bethardin tarjouksessa ylikerroin.

Pelivalintamme:

Vetle Christiansen-Sturla Holm Lägreid 1 (Christiansenin parempi loppusijoitus) @2.65

Huti
Bethard - Lue arvostelu

2.65

Bethard - Lunasta jälleen 100€ vedonlyöntibonus Lue arvostelu Siirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä