Jääkiekon MM-kisat 2023: Erikoisveto

Jääkiekon MM-kisat 2023 | pe 12.5. 16.20

Kohde sulkeutuu: 12.05.2023 16:20


Jääkiekon MM-kisat starttaavat perjantaina, jälleen Tampereella. Kotikisathan voisi ottaa jokavuotiseksi tavaksi, tai sitten ei.

Jääkiekon MM tarjoaa reilun parin viikon aikana reippaasti viihdykettä kiekkoniiloille ja luonnollisesti myös vedonlyöjille. Tavallisten otteluvetojen lisäksi löydämme kiinnostavia erikoiskohteita bookereiden valikoimista, joista pariin tartutaan tässä vihjeessä.

Suomi piti viime vuonna maalinsa ennätyspuhtaana


Kohteet löytyy muun muassa alkusarjassa vähiten maaleja päästävälle joukkueelle.Suomi on aseteltu tähän suosikiksi ja ihan syystä onkin. Puolustus on varsin rautainen muun muassa Olli Määtän pitäessä jöötä takalinjoilla. Maalivahteihin Suomi ei ole juuri koskaan kaatunut eikä kaatune nytkään, siitä huolen pitävät Larmi, Heljanko ja viime vuoden ennätysveskari Olkinuora.

Viime vuonna Suomi päästi alkusarjassa vaivaiset viisi maalia seitsemässä ottelussa, millä jaetaan ennätystä Venäjän kanssa vuodelta 2010. Ei Suomi toki aina vähiten maaleja ole päästänyt, mutta lähes aina se on kärkikahinoissa samassa tilastossa. Muun muassa 2016 maaleja lurahti selän taakse niin ikään vain kuusi.

Sitä paitsi nykyään Suomi on suurempi ennakkosuosikki kuin aiemmin, eikä ainakaan viime kisoissa niin kotipaineet kuin suosikin viittakaan juuri painanut harteilla. Venäjäkään ei ole kisoissa taituroimassa ja pakkaa sekoittamassa. Venäjä on (Kanadan ohella, joka ei Suomen lohkossa pelaa) ollut aiemmin ehkä se suurin pelote rökäletappion kannalta. Ruotsia ja USAa vastaan pelit ovat tiukkoja, eikä sinne kovin montaa maalia tyypillisesti uppoa, vaikka tulisi tappiokin.

Kolmosen kerroin tuntuu pelikelpoiselta tähän kohteeseen. Eiköhän Leijonat ota nämäkin kisat jälleen todella tosissaan omiensa edessä, ja Jalosen pelikirja toimii kuin rasvattu omaan päähän.

Kanada on yhä Kanada


Kohdetarjonnan uumenista löytyy myös päinvastainen kohde, eniten maaleja tekevä joukkue lohkovaiheessa.Katseemme kääntyvät Pohjois-Amerikan suuntaan. Näillä joukkueilla on perinteisesti ollut ehkä joitakin motivaatio-ongelmia varsinkin lohkovaiheessa, mutta toisaalta tarvittava taito ja mentaliteetti löytyy tekemään vaikka kymmenen maalia pelissä, jos sille päälle satutaan. Tähän ei usein törmää vaikkapa Suomen kohdalla. Tässäkin auttaa, että Venäjä ei ole mukana.

Tänä vuonna edes Kanadalla ei riitä suosikkiasemaan kisoissa, sillä nippu on hieman tavallista "heikompi". Silti tiimi koostuu yksinomaan Änäri-äijistä, ja kyllä tälle voi jonkun verran painoarvoa antaa. Lähdemme veikkaamaan eniten maaleja paukuttavaksi ryhmäksi Vaahterapaitoja, jotka viime vuonna myös jakoivat eniten maaleja tehneen joukkueen tittelin Sveitsin kanssa ja ovat useissa kisoissa löytyneet kärkisijoilta. 2015 oli kaiken huippu, kun joukkue iski peräti 49 täysosumaa.

Kerroinasettelua emme täysin ymmärrä, kun Kanadalle annetaan 3,50 ja Suomelle 2,75 – vaikka Suomi ei vain ole sen tyylinen joukkue, joka yleensä tekisi eniten maaleja. Suomen "murskavoitto" on sellainen mukava 5-0-voitto, ei osastoa 10-2. Leijonat ei ole tainnut koskaan tehdä eniten maaleja alkulohkossa, joten sivuutetaan tämä mahdollisuus tälläkin kertaa, vaikkakin voimasuhteet ovatkin kääntyneet hieman sinivalkoiseen suuntaan.

Entä Yhdysvallat? Euroopan MM-kisat on sille perinteisesti hupihöntsää, ja yökerhokohuja sun muita on tullut harva se vuosi. Tältäkin joukkueelta kyllä löytynee mahdollisuudet rökittää muutama maa jäänrakoon niin pahasti, että piikkipaikkaa ollaan lähellä. Muun muassa 2018 kisoissa USA iski 39 pönttöä, jolla päästiin kärkeen tehdyissä maaleissa. Joten otetaan tätäkin pienellä panoksella testiin. Maalintekijän viittaa kantavat ainakin Alex Tuch, joka paukutti Änärissä tällä kaudella mukavat 39 maalia sekä Nick Bonino, joka alkaa jo kuulua ikämiessarjaan, mutta osaa yhä maalinteon jalon taidon.

Pelivalintamme:

Suomi päästää vähiten maaleja alkusarjassa @3.00

Mr Green - Lue arvostelu

3.00

Uudelle pelaajalle kierrätysvapaa ilmaisveto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

3.00

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Zulabet - Lue arvostelu

3.00

Uusi Zulabet tarjoaa 220€ bonuksen sekä 20€ ilmaisvedon!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Betinia - Lue arvostelu

3.00

Betinia - Lunasta 220€ pelirahaa + 20€ ilmaisveto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan