Julkaisijamainostajan tiedonanto Tämä sivusto sisältää viittauksia yhden tai useamman mainostajamme tai kumppanimme palveluihin tai tuotteisiin. Voimme saada korvauksia, kun katsot mainoksia tai siirryt sivun linkeistä näihin palveluihin tai tuotteisiin.

Paras Pohjoismaa – Euroviisut

Thor
Kirjoittanut:
Thor
Tapahtuma päättynyt: Su 12.05 klo 0.00
Peli ohi
Paras Pohjoismaa: Suomi
6200% bonus 200€ asti Lue arvostelu Pelaa
5100% bonus 100€ asti Lue arvostelu Pelaa

Euroviisu vedonlyönti 2024 etenee höyryjunan lailla. Ensimmäinen semifinaali kisattiin tiistaina, eikä siinä yllätyksiä nähty. Jatkoonmenijät olivat vedonlyöntiyhtiöillä hyvin etukäteen tiedossa, ja vielä varmemmin ne vaikuttavat olevan kartalla torstain toisen semin osalta.

Yksi vähemmän yllättävistä finaaliin etenijöistä oli tiistaina Suomen Windows95man, jolta nähtiin hyvä, viihdyttävä lavashow. Kovin paljon se ei ole muuttunut aiemmasta, mikä on aivan hyvä juttu. Selvästi lisää show-elementtiä vetoon toi "farkkumunan" valaisu.

Suomen edustajavalinta (joka tuli helmikuun UMK-finaalissa myös Suomen kansalle ja vedonlyöntimarkkinalle täytenä yllätyksenä) on nähtävä kevyenä protestina koko Euroviisujen suuntaan sen jälkeen, kun viime vuonna Euroviisuista jäi Käärijälle käteen kakkossija. Moni eurooppalainen Viisujen ystävä pitää sitä edelleen ryöstönä, suomalaisista nyt puhumattakaan. Yleisö kirjaimellisesti huusi Käärijän nimeä, kun Loreenin voitto oli varmistunut.

Se siitä vuodesta 2023. Edellä mainitulla voi kuitenkin olla mielestämme vaikutusta myös tähän vuoteen. No Rules nähdään viime vuoden jälkeen hieman eri kontekstissa, kun homma on vedetty vielä enemmän överiksi: viime vuonna Käärijän osittain paljas yläpelti aiheutti hieman pahennusta konservatiivisimmissa katsojissa ja juryissa, niin entäs nyt sitten, kun esiintyjällä ei ole edes housuja?

No, onhan hänellä, mutta ne ovat ihonväriset, ja kameran eteen tulee aina ikään kuin joku este, joka piilottaa hahmon sukukalleudet. Siinä on esityksen varsin onnistunut huumorikulma! Ainakin semissä kameramies oli erinomaisesti mukana tämän twistin osalta ja onnistui kriittisessä tehtävässään. Puolestaan aisapari Henri Piispanen tuo esitykseen sen kipeästi tarvitseman musiikillisen puolen, nimittäin aidosti hyvän lauluäänen.

Silti, onhan tämä koomisella tavalla 100-prosenttisesti erilainen edustaja kuin mitä UMK:n selvä ennakkosuosikki Sara Siipola olisi ollut. Tällä hetkellä tätä valintaa tekee silti mieli pitää oikeana kaikessa outoudessaan. Hyvä, Suomen kansa!

Euroviisujen kärkisijat lähes lukkoon lyöty

Euroviisuissa on tänä vuonna aika tasainen kärki ja useampi realistinen voittajakandidaatti. Suosikkina viime viikot olleen Kroatian Rim Tim Tagi Dim -esitys onnistui semissä niin hyvin, että sen suosikkiasema vahvistui entisestään, ja kerroin on enää kahden luokkaa.

Kroatian biisi on aivan erilainen tapaus kuin aiemmin suosikkina ollut Sveitsin Nemon The Code, jonka semifinaaliveto puolestaan on vasta edessä torstaina. Kyseessä on vähän samankaltainen tilanne kuin useina vuosina, ja myös viime vuonna Suomen ja Ruotsin välillä: kisan voitosta vääntävät kaksi esitystä, joista toinen on hauska yleisöön uppoava ja jalan alla menevä ralli, toinen ammattimaisesti toteutettu musiikillisesti ansioituneempi biisi, joka tulee vetoamaan tuomaristoihin. Muita kärkisijoille povattuja maita ovat Italia ja Ukraina, jossain määrin myös Alankomaat.

Euroviisu-kertoimet pitävät yleensä varsin hyvin kutinsa, joten 4-5 maata on lähestulkoon sementoitu hyville sijoituksille Euroviisu-finaaleissa, mutta sen jälkeen on taas tilaa yllätyksille! Ja voidaanhan toki kärkipäässäkin yllätyksiä nähdä.

Windows95manilla ainekset häntäpäätä korkeammalle!

Vaihtoehoja Euroviisu-vedonlyönti tarjoaa nykyään erittäin paljon, ja niistä voi jokainen etsiä omansa, oli kyseessä sitten voittajaveto, sijoitusveto, H2H tai joku muu. Oletko suoranainen fanaatikko, joka painaa läjäpäin vetoja lauantaille ja jo torstain semiin, vai riittääkö yksi pikkiriikkinen jännitysveto kisakatsomoa piristämään?

Loogisinta on lähteä toki hakemaan vetoa Suomen osalta, vaikka tänä vuonna ei voittokahinoissa ollakaan. VL.comin toimituksen mielestä Suomella on mahdollisuus jälleen yllättää positiivisesti, aivan samaan tapaan kuin Windows95man teki helmikuussa UMK:ssa! Tässä "hölmössä" hahmossa on jotain sellaista, mitä ei tee ainakaan mieli vihata. Esitys on selvästi keskimääräistä hauskempi, ja valaistu farkkumuna tuo vaadittua näyttävyyttä show'hun.

Biisi ei ole musiikillisesti mitenkään aivan erityinen, mutta sen sanoma sopii Viisuihin hyvin. Mielestämme tänä vuonna, tässä maailmantilanteessa, menestyvät iloiset hällä väliä -asennetta hyödyntävät biisit erilaisten slovarien ja nyyhkybiisien sijaan. Varmasti myös Suomen asema Euroviisu-yhteisössä on tällä hetkellä hyvä, ja maamme edustajasta on helppo pitää. Haistatteluasenne taatusti tunnistetaan, ainakin tiiviimmässä Euroviisu-yhteisössä, jonka muistissa viime vuoden tapahtumat ovat hyvin.

Edellä mainittuun rakoon iskemme myös pelivalintamme ja kallistumme veikkaamaan Suomen menestystä Ruotsin ja Norjan kustannuksella! Kyllä, luit oikein. Kestomenestyjä Ruotsin ei tänä vuonna kotikisoissaan pitäisi kovin hyvin pärjätä. Edustaja-duo Marcus & Martinus on nimekäs, mutta biisi suorastaan onneton – ja kaiken lisäksi kundit ovat norjalaisia! Kun tähän yhdistetään viime vuoden "vääryydellä" tullut voitto, ainekset on totaaliseen floppiin. Sori vaan, pojat.

Tänä vuonnahan Melodifestivalenissa oli lähellä, että joku muu kuin englanninkielinen biisi olisi vienyt voiton, mikä olisi Ruotsin tapauksessa ennnekuulumatonta – me toivomme, että se tapahtuisi lähivuosina. Ruotsilta lähtee aina Viisu-lavoille "täydellinen" edustaja, ja tätä insituutiota voisi jo ravistella.

Ruotsin edustajan ei luonnollisesti tarvitse semifinaaleissa kisata varmistettuaan finaalipaikan viime vuoden voitolla, mutta tänä vuonna voimaan tulleen uudistuksen myötä he kuitenkin esiintyivät ensimmäisessä semissä. Tämä siksi, ettei olisi epäreilua, että joidenkin esitykset on jo kerran nähty semeissä ja joidenkin ei.

Norja puolestaan kisaa vasta kakkossemissä, mutta jatkoon eteneminen on liki varmaa. Norjan edustaja on "elektronista kansanmusiikkia" soittava yhtye Gåte kappaleellaan Ulveham. Alun perin jo 90-luvulla perustettu bändi on mukana sitten taas aivan totaalisen erilaisella kappaleella. Tämänkin vedonlyöntiyhtiöt laittavat selvästi Suomen edellä, mutta Ruotsin vanaveteen.

Mielestämme tämä biisi on kiinnostava ja omalla laillaan ihan hieno tekele niin visuaalisesti kuin musiikillisesti. Euroviisu-fiilistä ei vaan löydy sitten kirveelläkään, ja kuten sanottu, niin tänä vuonna on mielestämme jonkun aivan muun tyylisen kappaleen aika! Tämäkin on nähdäksemme turhan korkealle rankattu, ja sijoitus voi hyvinkin lasketella toisen semin jälkeen.

Vetofirmat sijoittavat siis Pohjoismaista Ruotsin ylimmäksi, Norjan toiseksi ja Suomen kolmanneksi, kun taas Islanti ei edes finaaliin selvinnyt ja Tanska voidaan jättää omaan arvoonsa – sille ei anneta mitään mahdollisuuksia!

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että Ruotsi ja Norja olisivat oikeastaan yhtään sen enempää suosikkeja koko kisan voittoon kuin Suomi: koko joukolla ne ovat prosentin luokkaa eli käytännössä olemattomat. Top-10:kin on jokaisen kohdalla kaikkea muuta kuin varma, mikä on Ruotsin kohdalla suorastaan harvinaista. Sijoituksista tässä siis lähinnä käydään kisaa.

Eurovision Worldin Odds-taulukon mukaan, joka kokoaa kansainvälisiltä pelisivuilta kertoimia, Suomi on niissä tämän vihjeen kirjoitushetkellä kymmenentenä - sekä Ruotsin että Norjan edellä! Tämä huomioon ottaen vedonlyöntisivut tarjoavat aivan pöljiä kertoimia Suomen menestyksestä Pohjoismaiden joukossa. Vaikka "edellä" on kaksi erilaista, suht kovaa kisaajaa, niin kerroin tuntuu todella ylimitoitetulta. Ei missään nimessä varma pelikohde, mutta pienellä jännäripanoksella erittäin mieluisa vaihtoehto kokeilla Suomea parhaaksi Pohjoismaaksi jopa kuuden kertoimella!

Paras Pohjoismaa: Suomi
6200% bonus 200€ asti Lue arvostelu Pelaa
5100% bonus 100€ asti Lue arvostelu Pelaa
4.9100% bonus 100€ asti Lue arvostelu Pelaa
4.9100% bonus 100€ asti Lue arvostelu Pelaa

Tuoreimmat vihjeet

ranskan avoimet
Kohteen alkamisajankohta: 27.5.2024 klo 12.00
Ranskan avoimet eli Roland Garros kisataan omalla paikallaan touko-kesäkuun vaihteessa
Kohteen alkamisajankohta: 27.5.2024 klo 12.00
nba
Kohteen alkamisajankohta: 27.5.2024 klo 3.00
#
Peliyhtiö
Tervetulobonus
Arvostelu
1
100% bonus 200€ asti
2
Uusi
100% bonus 100€ asti
3
100% bonus 200€ asti
4
100% bonus 100€ asti
5
Pop
100% bonus 250€ asti
6
Uusi
100% bonus 100€ asti
7
Kolme vaihtoehtoa
8
100% bonus 100€ asti
9
2x10€ ilmaisveto
Thor
Kirjoittanut: Thor
Sports Expert
Voitettu euro on kaksin verroin niin makia kuin tienattu euro. Niitä on tavoiteltu jo 18-vuotissyntymäpäivästä asti, tai vähän aiemmastakin jos ihan rehellisiä ollaan. Lajeista lähimpänä sydäntä ovat vähemmän persoonalliset jääkiekko ja jalkapallo, mutta välillä tulee kokeiltua milloin mitäkin. Esimekiksi sulkapalloa, jossa otan haasteita vastaan myös kentän puolella.