Euroviisut: Voittaja

Euroviisut | la 13.5. 22.00

Kohde sulkeutuu: 13.05.2023 22:00


Viisu-viikko on taas täällä, ja niin on myös Euroviisu-vedonlyönti. Viime vuonna Ukraina toi viisuihin lisää vedonlyönnillistä mielenkiintoa, tänä vuonna jännitetään varsinkin Suomi-Ruotsi-maaottelua: kaksi ylivoimaista suosikkia ovat Ruotsin Loreen ja Suomen Käärijä.

Suomi suosikkina semiin, Ruotsi koko kilpailuun


Vaikka sekä Suomi että Ruotsi kisaavat samassa ensimmäisessä semifinaalissa, silti Suomi on ylivoimainen ennakkosuosikki yhteiseen semiin, kun taas Ruotsi on aseteltu suosikiksi voittamaan koko kisa.

Yllättävää? Ei oikeastaan. Tämä ero johtuu siitä, että välierässä voittaja valitaan puhtaasti yleisöäänten perusteella, kun taas finaaliin mukaan tuodaan kansainvälisten tuomari-juryjen äänet. Tuomariäänten osuuden uskotaan keikauttavan vaaka Loreenin suuntaan.Saa nähdä. Edellä mainitussa kuviossa on logiikkaa, koska Käärijän "it's crazy, it's party" -mentaliteetti näkyy ja kuuluu biisissä, eikä se varmasti ole kaikkien ammattituomarien mieleen. Toisaalta Loreenin biisi on sen rinnalla sanalla sanoen tasapaksu. Toki hyvinkin laadukas pop-kappale, mutta niiden sarjassa se ei suinkaan ole Euroviisujen ainoa. On siis riskinä, että Loreenin ääniä sataa jonkun verran myös muiden artistien laariin. Tätä ongelmaa ei oikein ole Käärijällä, josta joko pitää tai ei pidä.Me uskomme, että ennakko-odotusten mukaisesti Cha Cha Cha tulee räjäyttämään potin semifinaalissa. Täytyy muistaa, että on vielä merkittävä määrä ihmisiä, jotka eivät tiedä Käärijästä tuon taivaallista. He eivät ehkä seuraa Viisuja kaikista intohimoisimmin – niin, eivätkä ole suomalaisia. Täällä ei manialta ole voinut mitenkään välttyä, hyvässä ja pahassa.

Miten Käärijän kerroin elää ennen finaalia?


Euroviisu-kertoimet elävät juuri nyt erittäin paljon. My Eurovision Scoreboard -veikkauksessa, joka on suosittu kovan luokan viisufanien alusta veikkauksille, Käärijä nousi suosikiksi vain pari päivää sitten. Porina aiheen tiimoilta velloo eri alustoilla, muun muassa Redditissä, Jodelissa ja Twitterissä.

Why Käärijä will beat Loreen, La Zarra and Blanca - and why you can't convince me otherwise
by u/Fantastic-Clerk6330 in eurovision


Edellä mainittu ykköseksi nousu fanien kokoontumispaikassa ei hieman yllättäen oikein vaikuttanut kertoimiin. Suomen kerroin on viime viikkoina laskenut pienentäen eroa suosikkina olevaan Ruotsiin, mutta viimeisten muutamien päivien aikana se ei ole ollut laskusuunnassa vaan enemmänkin noussut hieman. Tällä hetkellä kertoimeksi saa Betfairilta lähes neljä, tosin suurimmalla osalla sivustoja kerroin on lähempänä kolmea.

Se on toki huomattavasti vähemmän kuin kuukausi sitten, puhumattakaan ennen tätä. Kun me Vedonlyonti.comilla aloimme nostamaan esiin mahdollisuutta sille, että Käärijä voittaisi kilpailun, kerroin oli vielä yli 20. Helmikuun alussa kerroin oli vielä noin 10, vaikka Suomen edustaja ei ollut edes varmistunut UMK:ssa.

Kyseessä on siis niin sanotusti "putoava puukko". Termi tarkoittaa vedonlyönnissä kerrointa, joka on isossa kuvassa laskusuunnassa. Vedonlyöjät löisivät toki paljon mieluummin mahdollisimman korkeaa kerrointa. Esimerkiksi jos aiot lyödä jalkapallossa kotijoukkueen voiton puolesta, ja kotijoukkue ehtiikin tehdä maalin ennen kuin ehdit lyödä vedon, mieli ei enää tekisi lyödä koko vetoa, vaikka sen osuminen onkin nyt todennäköisempää: psykologisesti tilaisuus tuntuu menetetyltä.

Siitä huolimatta tässä tilanteessa asetumme ehdottomasti Käärijän vankkueihin Euroviisu-finaalia ajatellen! Vaikka kerroin on laskenut huipputasosta, Käärijä on jatkanut hurmaamista Liverpoolissa ja ottanut todellakin yleisön haltuun. Uskomme, että nyt on erityisen hyvä aika lyödä Cha Cha Chan puolesta lappu, jos biisi itseen iskee – sillä semifinaalin jälkeen, mikäli artisti ja biisi ottavat odotusten mukaisesti räjäyttävät, kerroin voi hyvinkin laskea. Mahdollisena on esitetty, että Käärijä on vielä suosikki ennen lauantain finaalia! Tämä kaikki huomioon ottaen, Suomi-lasit toki päässä, kerroin 3,75 on mielestämme erinomainen.

Sitä paitsi, Euroviisu-vedonlyönnissä on kyse hupailusta ja kisakatsomon jännityksen lisäämisestä, ja se on paljon mukavampaa tehdä oman maan puolesta. Pidäthän silti maltin mukana ja lyöt vain itsellesi sopivan kokoisen vedon, sillä Viisuissa mikään ei ole niin varmaa kuin epävarma.

100% talletusbonus 100€ asti


Mobilebet on täällä taas! Hetken Suomen markkinoilta huilia ottanut sivusto on edelleen yksi parhaista ja tarjoaa hyvää bonusta pelien alkuun.
Mobilebet: Lunasta 100% talletusbonus

Pelivalintamme:

Suomi voittaa Euroviisut @3.75

Betfair - Lue arvostelu

3.75

Hyödynnä 100% bonus aina 100€ astiLue arvosteluSiirry pelaamaan
Zulabet - Lue arvostelu

3.25

Uusi Zulabet tarjoaa 220€ bonuksen sekä 20€ ilmaisvedon!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Betinia - Lue arvostelu

3.25

Betinia - Lunasta 220€ pelirahaa + 20€ ilmaisveto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan