Vakio

Vakioveikkaus on yksi suosituimmista vedonlyöntipeleistä. Ensimmäisen kerran vakiota pelattiin vuonna 1940, kun juoksijalegenda Paavo Nurmi täytti historian ensimmäisen vakiorivin. Nykyisen Vakioveikkaus-nimensä peli sai lopullisesti vuonna 1951.

Miten pelata vakiota?


Vakiossa pelataan jokaisena lauantaina Vakio 1-kierros. Perinteisesti kierros koostuu jalkapallosta tai jääkiekosta. 13 kohteen vakiossa on tarkoitus hakea mahdollisimman monta osumaa veikaten jokaiseen otteluun kotivoitto, tasapeli tai vierasvoitto. Kohteet voi pelata myös järjestelmällä tai haravalla, jolloin osumien todennäköisyys kasvaa.

Vakio Veikkaus on taitolaji, missä myös pelatut prosentit vaikuttavat paljon pelaajan valintaan. Voit valita yhteen otteluun useamman lopputulosvaihtoehdon, jolloin rivimääräsi kasvaa ja näin ollen myös pelin kokonaispanos. Vakio 1 rivihinta on 0,25€.

Esimerkki vakioveikkaus


Vakio

Vakio 1 on vakioiden kuningas. Useimmiten lauantaisin pelattava kierros sisältää eurooppalaisen jalkapallokauden aikana eurofutista, pääosin englantilaista sellaista. Tarkista peliprosentit ja ruksi rivit sisään!

Vihjeet vakioveikkaukseen


Kannattaa katsoa myös jokaisen viikon vakiovihjeet Veikkauksen suosittuun peliin. Löydät sivustoltamme jokaisen viikon vakiovihjeet viikon päävakioon (Vakio 1). Löydät myös vakioveikkaus vihjeet uuteen isoon Grand Prix -vakioon.

Vakio pelimuodot


Vakio veikkausta on tarjolla monenlaista. Perinteinen lauantaivakio koostuu 13 kohteesta. Tämä on vakioista kaikista suosituin. Vakio 1 lisäksi lauantaisin voit pelata myös minivakiota. Minivakio koostuu seitsemästä kohteesta, jotka on samoja kuin vakio 1 pelissä. Minivakiossa on oma voitonjako ja se on täysin erillinen 13 kohteen vakio 1 verrattuna.

Arkena voit pelata vakiota, missä on tarjolla eri lajeja ja eri määrä kohteita. Voit pelata esimerkiksi Formulavakiota tai jääkiekkovakiota. Kohteita on perinteisesti 8-12.

Vakio voitonjako


Vakioveikkaus sisältää erilaisia pelimuotoja, joista yleisin on 13 kohteen vakioveikkaus. Voitonjako ja voittosummat riippuvat usein minkälaiset ovat itse vakioveikkaus tulokset. Normaalissa 13-kohteen vakioveikkauksessa voitonjako menee seuraavasti:

  • 13 kohdetta oikein 26 %
  • 12 kohdetta oikein 13 %
  • 11 kohdetta oikein 9 %
  • 10 kohdetta oikein 15 %.

Lisäksi jokaisella kierroksella vakioveikkauksen liikevaihdosta 2 prosenttia siirtyy maksettavaksi voittoina vakion myöhemmillä kierroksilla. Siirtyvistä voitoista kuitenkin määrää veikkaus yhtiön itse määrittämällä tavalla.

Jos kuitenkaan 13-kohteen vakioveikkauksessa ei löydy voittoon oikeuttavaa tulosta, siirtyy 15% kierroksen kokonaisliikevaihdosta myöhemmille kierroksille. Tällöin vakio voitonjako muuttuu hieman.

  • 12 kohdetta oikein 27 %
  • 11 kohdetta oikein 14 %
  • 10 kohdetta oikein 9 %.

Grand Prix Vakio


Veikkaus lanseerasi vuoden 2016 alussa uuden ja laajemman vakiopelin, Grand Prix Vakion. Tässä pelimuodossa on jopa 18 kohdetta ja alkuun pelkkää jalkapalloa. Grand Prix vakiokierros pelataan joka sunnuntai ja peliaika kierrokselle alkaa tiistaina.

Usein kysytyt kysymykset / FAQ


+1. Mistä löydän vakiovihjeet?

Pelivihjeitä vakioveikkaukseen on nykyisin tarjolla monissa paikoissa. Vakio on yksi suosituimmista peleistä ja siksi useat mediat tarjoavat myös vakiovihjeitä. Vedonlyonti.com nettisivultamme löydät viikottain asintuntevat ja perustellut vakiovihjeet täysin ilmaiseksi!

+2. Miten pelata vakiota?

Vakiossa veikataan useimmiten jalkapallon tai jääkiekon kohteita. Tarkoitus on saada mahdollisimman monta kohdetta oikein veikaten jokaiseen otteluun kotivoitto, tasapeli tai vierasvoitto.

+3. Paljonko vakiosta voi voittaa?

Vakiovoitot nousevat suurimmillaan satoihin tuhansiin euroihin. Rivin vaikeusaste vaikuttaa suoraan oikein rivien määrään ja tätä kautta myös oikein veikanneiden voiton suuruuteen.Sivu päivitetty: Kesäkuu 2023