Xavi on selvä suosikki Barcelonan seuraavaksi manageriksi

Xavi on selvä suosikki Barcelonan seuraavaksi manageriksi
Ronald Koeman FC Barcelona - Valencia -ottelussa, Camp Nou 17/10, 2021 Kuvalähde:GettyImages

Koeman sai potkut Barcelonasta. Seuralegenda Xavi on vetomarkkinoiden ylivoimainen suosikki uudeksi Nou Campin päävalmentajaksi.
Vetomarkkina on vahvasti sitä mieltä, että nyt on Xavin oikea aika tulla Barcelonan manageriksi.
Barcelona hävisi keskiviikkona La Ligassa kehnolle Rayo Vallecanolle 0-1. Ottelun jälkeen Barcelonan virallinen lausunto totesi: ”FC Barcelona on vapauttanut Ronald Koemanin ykkösjoukkueen valmentajan velvollisuuksista. FC Barcelona haluaa kiittää häntä palveluksistaa seuralle ja toivoo hänelle kaikkea hyvää ammattiurallaan.”
58-vuotias Koeman oli tiukassa paikassa jo viikonlopun Real Madrid -tappion jälkeen. Koeman palkattiin Barcaan viime vuoden elokuussa. Nyt hän torstaina joutuu jättämään hyvästit joukkueelle.

Barcan B-joukkueen valmentaja Sergi Barjuan hoitaa ykkösjoukkueen päävalmentajan hommaa väliaikaisesti.

Tuleeko Xavi nyt vai myöhemmin?


Xavi on vetomarkkinoiden mukaan oikeastaan ainoa vaihtoehto Barcelonan hommaan. Entinen seuralegenda Xavi on tällä hetkellä qatarilaisen Al Sadd -joukkueen päävalmentaja, jossa joukkueen muun muassa viime kaudella oli liigamestari.
Xavi on nyt 41-vuotias. Leo Messi on jo sanonut olevansa varma, että joskus Xavi palaa Barcelonaan valmentajana. Messi myös totesi, että Xavista tulee erinomainen manageri.
Xavi on Barcelonan La Masia -akatemian kasvatteja, ja hän tuntee seuran läpikotaisin.
Se ei ole salaisuus, että jonain päivänä Xavi on Barcan päävalmentaja. Ainoa kysymys on se, että onko tämän aika nyt, kun seura on sekaisin?Yllättävämpi nimi Barcelonan hommaan voiti olla argentiinalainen Marcelo Gallardo. Eurooppalaisille futisfaneille Gallardo on tuntemattomamspi nimi, mutta Argentiinan River Plate -joukkueessa hän on saanut menestystä jo pitkään. Gallardo aloitti River Platessa jo vuonna 2014, ja on ollut siitä lähtien joukkueen päävalmentaja. Plakkarissa on muun muassa kolme Copa Americaa ja kaksi Copa Libertadoresia, sekä paljon muita pystejä.
Etelä-Amerikassa Gallardolla ei ole oikein enää mitään voitettavaa, ja hän on varmasti hyvä hommassaan.
Barca on aiemminkin palkannut managerin Etelä-Ameriasta, kun Gerardo Martino tuli seuraan vuonna 2013. Gallardon sopimus kestää River Platen kanssa joulukuuhun.

Joskus ten Hag hyppää isompaan liigaan


Ajaxin päävalmentajaa Erik ten Hagia ollaan viemässä milloin minnekin, välillä Barcelonaan ja välillä Manchester Unitediin. Se kertonee siitä, että miehen taitoja arvostetaan ja siirtyminen Hollannista isompiin ympyröihin on tuloillaan.
Ten Hag aloitti Ajaxissa joulukuussa 2017, ja hän on nostanut joukkueen profiilia ja tuonut menestystä. Ajax on voittanut Hollannin mestaruuden ten Hagin kanssa kahdesti, ja paikka Mestareiden liigan finaaliin Liverpoolin kanssa vuonna 2019 oli sekunneista kiinni.Jostain syystä italialaisen Andrea Pirlon nimi on ollut esillä, kun Barcan seuraavaa manageri arvuutellaan. Pirlon kausi Juventuksen päävalmentajana ei ollut miehelle meriitti. Aikaisemmin Juve oli dominoinut Serie A:ta, mutta Pirlon kanssa joukkue romahti neloseksi. Yksi syy Pirlon mainintaan voisi olla se, että hän suosii lyhytsyöttöpeliä ja sitä, että palloa ei anneta pois. Tällä tavallahan Barcelona on pelannut jo iät ja ajat.

Martinez on Cruyffin kaveri


Belgian maajoukkueen päävalmentaja Roberto Martinez on silloin tällöin noussut esille, kun on puhuttu Barcan seuraavasta päävalmentajasta. Martinez ei viimeisimpien uutisten mukaan ole Barcan johtokunnan suosiossa, mutta hän on Barcan varaurheilujohtajan Jordi Cruyffin hyvä kaveri, jos sillä nyt on tämän asian kanssa tekemistä.
Martinez valmensi pitkää Evertonia, ja se sujui ok, mutta Belgian maajoukkueen kanssa hän on päässyt pitemmälle. Belgia oli parhaimmillaan FIFA:n rankingin ykkönen, vaikka mestaruuksia joukkue ei olekaan voittanut. Nyt vaikuttaa hieman siltä, että Martinezin urahuippu Belgian kanssa on jo ohitettu. Martinez varmasti olisi kiinnostunut Barcelonan hommasta, mutta seura tuskin on Martinezista.
Martinez on ollut myös esillä Newcastlen uudeksi manageriksi.

Jurgen Klopp on myös Barcelonan listalla. Ja miksipä ei olisi. Klopp on tehnyt Liverpoolista yhden maailman parhaista ja viihdyttävistä joukkueista, ja menestyspuolella on Mestarien liigan ja Valioliigan joukkue. Kloppin sopimus Anfieldilla päättyy kolmen vuoden päästä. Hän on sanonut, ja myöhemmin, vahvistanut, että kun hänellä ei ole enää voimia hommaan, niin hän lähtee ja pitää sapattivuoden. Barcelonassa ollaan ilmeisesti sitä mieltä, että tämä olisi osittainen vihreä valo heidän tarjouksilleen.

Sergi Barjuan on ainakin hetken Barcelonan ykkösmies, ja jos seura haluaa mennä talous edellä, niin sitten olisi fiksua antaa Barjuanin jatkaa. Barcan joukkue ei nyt ole järin häävi, eikä uusi manageri tammikuun siirtoikkunassa saa mitään aikaiseksi, varsinkin kun Barca on kainaloitaan myöden veloissa. Jos Barcelonan talouspuoli saisi päättää, niin fiksuinta olisi tehdä kauden loppuun sopimus Barjuanin kanssa, ja katsoa sitten uudestaan. Voisihan se olla, että Barjuan olisikin varsinainen mestari, aivan kuten Markku Kanerva yllättäen oli Suomen maajoukkueen kanssa.