Spursin pelaajalegendat Wembanyaman avuksi

Spursin pelaajalegendat Wembanyaman avuksi
kuva: Alamy

Tuleva NBA:n ykkösvaraus Victor Wembanyama saa tukea Tim Duncanilta, Manu Ginobililtä ja Tony Parkerilta.

Spurs panostaa Wembanyamaan


San Antonio Spurs on palkannut takavuosien pelaajalegendan Tim Duncanin sekä muita entisiä tähtipelaajiaan tukemaan tulevan ykkösvarauksen Victor Wembanyaman kehitystä ja sopeutumista NBA-liigaan.
Spurs sai NBA:n draft-arvonnan kautta ykkösvarauksen paikan itselleen. Tänä kesänä ykköspaikka oli halutumpi kuin aikoihin. Ranskalainen Wembanyama on todellinen suurlupaus. NBA-kirjoittajat ovat todenneet, että draftissa ei ole ollut Wembyn tasoista lupausta sitten LeBron Jamesin. Ainoa asia, mikä voisi estää Wembanyaman nousu NBA:n supertähtien joukkoon on laji-ihmisten mukaan vain loukkaantuminen.Wembanyama on nyt 19-vuotias. Pituutta on 219 cm ja hoikassa varressa painoa noin 104 kiloa. Wembyn syliväli on kahdeksan jalkaa, eli hän on varsinainen hämähäkkimies. Pituudella ja pitkillä käsillä hän on kova uhka puolustuspäässä. Wemby liikkuu kentällä ja käsittelee palloa kuin laituri. Hyppyheitto hänellä on tehokas eikä niin korkealta lähtevää kutia oikein voi edes puolustaa.

Jokunen NBA-analyytikko on kirjoittanut, että Wembanyaman pitää hankkia lisää lihasta. NBA.peli on fyysistä ja vastassa on vahvoja ja pitkiä pelaajia. Laihaa vartta on myös pidetty loukkaantumisriskinä. Lihasten keräämisen kanssa voisi muistaa Lauri Markkasen NBA-uran alkua, kun Chicago Bullsin valmennusjohto laittoi Markkasen punttikuurille. Tulos oli surkea.

Robinsonin ja Duncanin jalanjäljissä


San Antoniossa Wembanyama on mitä parhaimmissa käsissä. Joukkueen valmentajalegenda Greg ”Pop” Popovich osaa tuoda nuoret lupaukset liigaan ja saada heidät saavuttamaan potentiaalinsa. Spurs voitti aikaisemmin mestaruuksia vuoden 1987 ykkösvarauksen, 216 cm pitkän David Robinsonin sekä vuoden 1997 ykkösvarauksen, 211 cm pitkän Tim Duncanin kanssa.

Tim Duncanin lisäksi Spurs on ottanut valmennusryhmäänsä Wembanyaman vuoksi Duncanin joukkuekaverit Manu Ginobilin sekä Tony Parkerin, NBA Insiderin Marc Stein kertoo.
”Ajatuksena on, että Duncan on mukana joukkueen harjoituskentällä tekemässä töitä Wembanyaman kanssa aina kun Spurs on kotona”, Stein kirjoitti.
Ja kun tähän vielä lisätään Ginobili ja Parker mentoreina, niin parempia olosuhteita Wembyllä ei voisi olla.Duncanin ei ole tarkoitus liittyä Spursin valmennusryhmään virallisesti. Kaudella 2019-2020 hän oli joukkueen virallinen apuvalmentaja, mutta tämä ei ollut menestys. Pop Popovich kertoi yrittäneensä tehdä Duncanista valmentajan, mutta siitä ei tullut mitään, ja Pop luovutti.