Kun loppusuora häämöttää, tähtipelaajat lähtevät Saudi-Arabiaan rahastamaan

Kun loppusuora häämöttää, tähtipelaajat lähtevät Saudi-Arabiaan rahastamaan
Kuva: Alamy

Yli kymmenen todellista tähtipelaajaa on yhdistetty Saudi-liigaan

Messi: Saudit tai Barca


Saudi-Arabian ja maan miljoonat dollarit vetävät puoleensa ehtoopuolella olevia futisstaroja. Tai näin ainakin huhuissa.

Leo Messi on jättänyt PSG:n, mutta ensi kauden seura on vielä arvoitus. Huhujen ja vetomarkkinoiden mukaan Messi joko palaa La Ligaan Barcelonaan tai sitten lähtee Saudi-Arabian. Saattaa olla, että maailmanmestaruuden jälkeen Messin urheilulliset tavoitteet on täytetty, ja valinta tehdään sitten muilla perusteilla.

Vielä muutama päivä sitten Al-Hilal oli ykkösehdokas Messin tulevaksi seuraksi. Raporttien mukaan palkka tulisi olemaan käsittämättömät yli 350 miljoonaa puntaa per vuosi. Vertailukohdaksi voi mainita, että Ronaldo tienaa Al-NAssr -joukkueessa ”vain” 173 miljoonaa puntaa vuodessa. Jos Leo Messi lähtisi Saudi-Arabiaan, niin samalla hänen isänsä ja managerinsa Jorge Messi saisi maailman kaikkien aikojen suurimman managerin palkkion.Messin siirto rahan perässä öljymaahan on viime päivinä alkanut tuntua taas hieman epätodennäköisemmältä. Vetomarkkinoilla Saudi-liiga ja Barca ovat nyt tasoissa. Jorge Messi on käynyt jo tapaamassa Barcelonan seurapresidenttiä Jorge Laportaa. Jorge Messi on puhunut julkisesti siitä, miten hienoa olisi, jos Lionel pelaisi taas Barcelonassa
Tämä kaikki on tietenkin vain puhetta, todelliset neuvottelut käydään jossain aivan muualla kuin median edessä.Benzema meni jo allekirjoittamaan


Real Madridin ja Ranskan maajoukkueen ex-kärki Karim Benzema on jo allekirjoittanut sopimuksen Saudi-Arabiaan.
Benzeman uusi seura on Al-Ittihad. Sopimus on ilmeisesti kahden vuoden mittainen, ja kolmannesta vuodesta on optio. Benzema pääsi lähtemään Madridista ilmaiseksi. Realin manageri Carlo Ancelotti sanoi sunnuntaina, että ”en voi olla tyytyväinen hänen lähdöstään, mutta hänen päätöstään on kunnioitettava”.
Benzeman palkasta Al-Ittihadissa ei ole kirjoitettu.PSG:n espanjalaistoppari Sergio Ramoskin on lähtemässä Saudi-Arabiaan rahastamaan uransa viime vuosilla. Ramos on jo 37-vuotias, ja hänelle on tarjottu Saudi-Arabiasta 30 miljoonaa euroa per vuosi.Kante, Firmino, Modric...?


Futismedia on raportoinut, että saudit kalastelevat toista kymmentä kovan luokan pelaajaa Euroopasta omiin sarjoihinsa. Edellä mainittujen lisäksi ainakin Angel Di Maria, Luka Modric, N'Golo Kante, Jordi Alba, Sergio Busquets, Roberto Firmino sekä Hugo Lloris ovat olleet esillä. Kaikki ovat uransa loppusuoralla, ja entisiä supertähtiä. Aikaisemmin ikääntyvät starat Euroopasta ovat suunnanneet USA:n MLS-liigaan, mutta nyt raha vie Saudi-seuroihin.Virta vie Saudi-Arabiaan, mutta huhut ovat kertoneet Cristiano Ronaldon olleen tyytymätön liigaan. Kaksi viikkoa sitten uutisoitiin hänen haluavan pois. Ronaldon kanssa on aina draamaa. Hiljattain hän kertoi CNN:lle, että hän on onnellinen Saudi-Arabiassa ja haluaa muidenkin (entisten) supertähtien tulevan perässä. Ronaldo siirtyi Saudi-liigaan tammikuussa. Hän teki 16 matsissa 14 maalia, mutta pokaalit jäivät voittamatta.