Real Madrid haluaa Mikel Artetan

Real Madrid haluaa Mikel Artetan
Photo: Alarmy

Real Madrid havittelee Arsenalin manageria Mikel Artetan, Lontoon muiden suurseurojen managereiden Potterin ja Conten pallit tutisevat

Artetaa houkutellaan muualle, Potter ja Conte käsketään pian poistumaan


Real Madrid haluaa Mikel Artetan Carlo Ancelottin korvaajaksi. Miten käy Graham Potterin Chelseassa? Antonio Contekin taitaa olla pian muualla kuin Lontoossa?
Valmentajaspekulaatiot jylläävät maaliskuussa, ja kesällä sitten saattaa tapahtua.

Mikel Arteta on ollut vaisusta alusta huolimatta Arsenalissa menestys. Arteta on hyvä esimerkki siitä, että managerille pitää antaa aikaa. Hän tuli Arsenalin manageriksi joulukuussa 2019, ja vasta nyt joukkue alkaa olla valmis.
Arteta on viemässä Arsenalia Valioliigan mestaruuteen ja valoisaan tulevaisuuteen. Hän on onnistunut haalimaan joukkueeseen, tai pitämään kiinni, läjäpäin nuoria tähtipelaajia Bukayo Sakasta Gabriel Martinelliin ja Martin Odegaardiin.

Espanjalainen Remontada Blanca -sivusto on uutisoinut, että Real Madrid haluaisi Artetan Ancelottin tilalle. Ancelotti on ilmeisesti ajautunut riitoihin seuran presidentin Florentino Perezin kanssa. Perez ei ole tyytyväinen Ancelottin peluutukseen.

La Ligassa näyttää siltä, että Real Madrid menettää mahdollisuudet mestaruuteen jo hyvissä ajoin ennen viimeistä kierrosta. Ja jos vielä Mestarien liigassa Real putoaa aikaisin, niin siinä on hyvä syy vaihtaa Ancelotti toiseen manageriin.

Arrogantit dinosaurukset


Espanjan suurseuroilla Real Madridilla ja Barcelonalla on vielä aimo annos ylimielisyyttä ja liian suuria luuloja omasta mahtavuudesta. Joskus takavuosina nämä kaksi olivat maailman seurajalkapallon kirkkaimmat tähdet ja seurat, jonne kaikki halusivat.
La Ligan loistovuodet ovat takana. Valioliiga on kaikilla mittareilla mennyt selvästi La Ligan ohi, ja Real Madrid sekä Barcelona ovat lähinnä kaksi puhisevaa dinosaurusta. Miksi ihmeessä Lontoossa loistavan joukkueen rakentanut Mikel Arteta haluaisi lähteä valmentamaan Real Madridia? Se olisi askel taaksepäin.

Chelsean manageri Graham Potter tarvitsisi varmasti myös aikaa joukkueen rakentamiseksi, mutta tuskin hän sitä saa. Joukkue on voittanut kaksi viimeistä matsia, ja varsinkin Dortmundin pudottaminen Mestarien liigan pudotuspeleissä, pelasti Potterin työpaikan, ainakin hetkeksi.
Tällä hetkellä Potter on enää kolmossuosikki seuraavaksi potkut saavaksi Valioliigan manageriksi.

Nyt näyttää siltä, että Chelsea jää Valioliigan sarjataulukon perusteella ulos kaikista ensi kauden euroturnauksista. Tällä hetkellä se on kymmenentenä, ja viitospaikan Liverpoolkin on kahdeksan pisteen päässä.
Jos Chelsea putoaa UCL-peleistä pikapuolin, niin Potterin työ on taas vaakalaudalla. Chelsean nykyinen omistaja Todd Boehly antoi herkästi potkut erinomaiselle Thomas Tuchelille, kun joukkue oli pelannut vajaan kuukauden kauden alusta lähtien kehnosti.
Tammikuussa Boehlyn Chelsea käytti yli 320 miljoonaa puntaa uusiin pelaajiin. Kauanko Boehly jaksaa odottaa menestystä Potterin kanssa, vai lähdetäänkö pikapuolin hakemaan ykkösketjun manageria? Chelseaa vuosina 2009-2011 valmentanut Ancelotti saattaa olla pian vapaana.Conte taitaa lähteä pikapuolin


Valioliigan potkulistan ykkönen on nyt Tottenhamin Antonio Conte. Uutisten mukaan Conte on vaikea ihminen työkaverina, ja kun joukkueen menestys ei ole kummoista, niin potkut taitavat olla lähellä.
Tottenham putosi hiljattain Mestarien liigasta AC Milania vastaan, eikä seura tälläkään kaudella voita ainuttakaan pokaalia.
Daily Mail on uutisoinut, että henkilökunta Tottenhamissa pitää hankalana sitä, että Conte ilmoittaa treeniajat hyvin lyhyellä varoitusajalla. Muiden asioiden järjestäminen on hankalaa, kun koskaan ei tiedä, milloin harjoitukset ovat käynnissä. Yleensä Valioliigan seuroissa treeniohjelma vahvistetaan viikkoa etukäteen.

Toinen tyytymättömyyttä aiheuttava tekijä Conten hommissa on se, että akatemian pelaajat eivät saa mahdollisuuksia. Aikaisemmat Spursin managerit Villas-Boasista Mourinhoon ja Sherwoodiin antoivat mahdollisuuksia nuorille, mutta Conte ei ole tätä tehnyt. Spursin akatemian henkilökuntaa harmittaa, kun he eivät näe pelaajillaan mitään mahdollisuuksia edetä.