Nadalin vetäytyminen avaa Djokovicille väylää uusiin suurtekoihin

Nadalin vetäytyminen avaa Djokovicille väylää uusiin suurtekoihin
Rafael Nadal ilmoitti vetäytyvänsä Wimbledonin Grand Slam -turnauksesta ja Tokion olympialaisista.
Tulevat sukupolvet tulevat nostamaan Grand Slam -turnausvoitot ensimmäisenä esiin, kun he pohtivat kaikkien aikojen tennispelaajan titteliä. Torstai tarjosi tähänkin asiaan liittyvän uutisen, vaikka parhaillaan eletäänkin Ranskan avointen ja Wimbledonin välisiä viikkoja.

Rafael Nadal ilmoitti Twitter-tilillään, ettei hän osallistu Wimbledoniin eikä Tokion olympialaisiin. Yhdeksi syyksi hän määritteli sen, että kahden Grand Slam -turnauksen välissä on vain kaksi viikkoa.Tilaisuudet Grand Slam -voittoihin alkavat siis 35-vuotiaalla espanjalaisella käydä vähiin. Hän joutui taipumaan viime perjantaina ”olohuoneessaan” eli Ranskan avointen pääkentällä välierätappioon Novak Djokovicia vastaan.

Wimbledonin jälkeen ollaan tilanteessa 20-20-20?


Nadalilla ja elokuussa 40 vuotta täyttävällä Roger Federerillä on 20 kaksinpelin Grand Slam -titteliä. Djokovic nousi Ranskan avointen voitolla 19:ään.

On hyvinkin mahdollista, että tämän vuoden Wimbledonin jälkeen ollaan kolmen pelaajan tasatilanteessa. Djokovic on turnauksen ehdottomasti suurin voittajasuosikki, ja Nadalin vetäytyminen avaa hänelle väylää entisestään. Samalla mahdollisuudet nousevat entisestään siihen, että serbi vie kaikki kalenterivuoden neljä suurinta turnausta nimiinsä.

Tietysti omat mahdollisuutensa on Federerilläkin, joka vielä kaksi vuotta sitten oli äärimmäisen lähellä mestaruutta juuri Lontoossa. Toisaalta valtavan pitkät pelitauot vakavien loukkaantumisten jälkeen eivät voi olla näkymättä hänen otteissaan, ja keskiviikkona sveitsiläinen hävisikin Hallessa Felix Auger-Aliassimelle.

Toki Nadal ei ole ollut parhaimmillaan Wimbledonin nurmilla. Silti hän on sielläkin yltänyt seitsemän kertaa vähintään semifinaalivaiheeseen; kaksi kertaa tuloksena on ollut mestaruus ja lisäksi kolme muuta finaalipaikkaa.Olympialaiset nauttivat vaihtelevaa arvostusta tennispelaajien keskuudessa. Nadal lukeutuu heihin varsin harvoihin pelaajiin, jotka voivat tituleerata itseään olympiavoittajiksi. Hän voitti tittelin Pekingissä 2008 – samana supervuonnaan hän oli ykkönen myös Wimbledonissa ja lähes itsestään selvästi myös Ranskan avoimissa.

Tokiossa pelataan kovilla kentillä. Silloinkaan Nadal ei siis olisi ollut aivan ykkössuosikki, mutta yksi haastajista luonnollisesti.

Uutisen kuva: Tim Clayton/Corbis/Getty Images