Qatarin MM-turnauksen lohkot on arvottu

Qatarin MM-turnauksen lohkot on arvottu
Qatarin MM-lopputurnauksen joukkueet on jaettu alkulohkoihin. Tällä kertaa jäi kuoleman lohko arpomatta.
Qatarin MM-lopputurnauksen alkulohkot on arvottu. Tällä kertaa ei tullut niin sanottua kuoleman lohkoa. Yhdessäkään lohkossa ei ole varsinaisesti kolmea kovaa.
Saksa ja Espanja arvottiin E-lohkoon, mutta ei siitäkään tullut kovaa ryhmää, kun kaksi muuta joukkuetta ovat Japani sekä Costa Rica tai Uusi-Seelanti.
Helpoin lohko lienee isäntämaa Qatarin A-lohko. Qatar oltiin sijoitettu kärkijoukkueiden arvontakoriin, vaikka eivät sen meriitit kyllä ole sen arvoiset.

Seuraavassa nopea katsaus jokaiseen lohkoon:

Lohko A: Qatar, Ecuador, Hollanti, Senegal

Hollanti on lohkon selvä ykkössuosikki. Kakkospaikasta pelannevat tuore Afrikan mestari Senegal sekä Etelä-Amerikan karsintalohkossa lopulta neloseksi tullut Ecuador. Hieman vaaka voisi kallistua Senegalin suuntaan. Joukkue on täynnä kovissa eurooppalaisissa suurseuroissa pelaavia tähtiä, kuten Sadio Mane ja Kalidou Koulibaly.
Isäntämaa usein kuitenkin pelaa hyvän turnauksen, joten ehkä Qatarille pitää varata yllätyssauma.

Lohko B: Englanti, Iran, USA, Skotlanti/Wales/Ukraina

Lohkon viimeisen maan tilanne on vielä auki, johtuen siitä, että Ukraina ei ole vielä pystynyt jatkamaan karsintoja. Joka tapauksessa Englanti on lohkon ylivoimainen ykkössuosikki. Jännitettä tuo se, jos Englanti pelaa joko Skotlantia tai Walesia vastaan. Kun skottitennispelaaja Andy Murraylta aikoinaan kysyttiin hänen suosikkiaan MM-turnauksessa, hän vastasi, että ”suosikkini on se, joka pelaa Englantia vastaan.”Lohko C: Argentiina, Saudi-Arabia, Meksiko, Puola

Tässäkin lohkossa on selvä voittajasuosikki, Argentiina. Saudi-Arabia saa statistin osan, ja Meksiko sekä Puola pelaavat toisesta jatkopaikasta. Leo Messi on yrittänyt MM-kultaa jo vuodesta 2006, mutta vielä ei ole osunut. Messikin on jo 34-vuotias. Eiköhän tämä ole hänen viimeinen mahdollisuutensa? Robert Lewandowskillakin taitaa olla nyt edessä viimeinen MM-turnee. Lewandowskikin on jo 33-vuotias.

Lohko D: Ranska, Tanska, Tunisia, Arabiemiraatit/Peru/Australia

Tämän lohkon viimeinen paikka on vielä pelaamatta, siihen vaaditaan konferenssien välinen play offs -kierros. Ranska lähtee tähän lohkoon ykkössuosikkina ja Tanska yhtä selvänä kakkossuosikkina.
Tanskalla on ollut hurmos päällä viime vuoden EM-kisoista lähtien. Silloin se oli jatkoajan päässä finaalista, Englanti voitti 2-1 120 minuutin pelin jälkeen.
Ranska on puolustava maailmanmestari ja tuore Kansojen liigan mestari, ja aika samanlainen ryhmä sillä on nytkin kuin neljä vuotta sitte Venäjällä. Mukana tutut nimet valmentaja Deschamps, Mbappe, Griezmann, Lloris ja muut.Lohko E: Espanja, Saksa, Japani, Costa Rica/Uusi-Seelanti
Jättiyllätys, jos Espanja ja Saksa eivät jatka tästä ryhmästä. Japani ei ole kehno maa, mutta kun vastassa on kaksi tämän vuosituhannen jättijoukkuetta, niin kova on vastus japanilaisilla. Costa Rica tai Uusi-Seelanti ovat varmaan tyytyväisiä, kun saavat olla mukana.
Saksalla on pitkästä aikaa joku muu penkin päässä kuin Joachim Löw. Bayern Munchenissä menestynyt Hansi Flick hoitaa nyt valmennushommat, mutta ei Saksan taso ole mihinkään pudonnut.
Espanjan kultainen sukupolvi, Xavi, Iniesta, Puyol ja muut, on jo unohtunut. Nyt maa tekee uutta nousua, ja uusi kultainen sukupolvi on tulossa, Pedri, Gavi ja Eric Garcia.

Lohko F: Belgia, Kanada, Marokko, Kroatia

Taas kaksi eurooppalaista suosikkia. Kroatia oli viime MM-kisojen finaalin häviäjä. Venäjän MM-turnauksen jälkeen se kävi läpi nuorennusleikkauksen, mutta aivan kaikki ikämiehet eivät vielä lähteneet. Luka Modric on edelleen mukana ja ehdottomasti joukkueen avainpelaajia.
Belgia oli viime MM-turnauksen kolmonen. Siitä jo odotettiin oman kultaisen sukupolvensa kanssa maailman ykköstä, mutta tilaisuus taisi mennä sivu suun. Eden Hazardkin on jo aika lailla uransa ehtoopuolella.

Lohko G: Brasilia, Serbia, Sveitsi, Kamerun

Brasilia on koko Qatarin MM-turnauksen suurin suosikki vetomarkkinoilla. Lohkon kakkospaikan voisi ottaa Sveitsi, ja Sveitsi voisi samalla olla koko turnauksen musta hevonen. Sveitsi voitti karsintalohkonsa ennen Euroopan mestari Italiaa.
Brasilia oli vakuuttava Etelä-Amerikan karsinnoissa. Se on jo varmistanut lohkovoiton, vaikka ottelu Argentiinaa vastaan on vielä rästissä. 17 karsintaottelussa Brasilian saldo oli 14-3-0 ja maaliero 40-5.Lohko H: Portugali, Ghana, Uruguay, Etelä-Korea

Supermies Cristiano Ronaldo on menossa jo viidensiin MM-peleihinsä. Kestää kauan ennen kuin joku tämän ennätyksen rikkoo. Portugali on lohkon ykkössuosikki ennen Uruguayta. Uruguaykin on tilanteessa, jossa takavuosien supertähdet alkavat ikääntyä. Luis Suarez, Edinson Cavani ja Diego Godin taitavat pelata viimeisiä MM-pelejään. Suuri yllätys, jos maailmanmestari tulee tästä lohkosta.