Nuoret Leijonat tositoimiin - leiriryhmä Vierumäellä

Nuoret Leijonat tositoimiin - leiriryhmä Vierumäellä
Suomen alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkue aloittaa uuden kauden viikonloppuna Vierumäen leirillä. Leirin jälkeen vuorossa on Summer Showcase-turnaus Yhdysvalloissa. (Kuva: Alamy)

Mikkolan aika käyntiin Vierumäellä


Nuoret Leijonat kokoontuu torstaina Vierumäelle uudessa komennossa. Alkukesästä U20-maajoukkueen peräsimeen nimetty Lauri Mikkola aloittaa urakkansa 22 pelaajan rosterilla, jolla kohdataan kuuden päivän leirin aikana harjoitusotteluissa Sveitsi ja Tshekki.

Vierumäen leirin jälkeen edessä on vielä kovempi haaste, kun Nuoret Leijonat matkaa rapakon taaksen vuosittaiseen Summer Showcase-tapahtumaan. Lopullinen joukkue heinä-elokuun vaihteessa pelattavaan turnaukseen valitaan Vierumäen leiriryhmästä sekä samaan aikaan samassa paikassa leireilevästä haastajaryhmästä.

Vuoden 2023 World Junior Summer Showcase pelataan Michiganin Plymouthissa, Yhdysvalloissa. Mukana on paljon maailman juniorikiekkoilun ehdotonta eliittiä Yhdysvalloista, Ruotsista ja Suomesta. Nuoret Leijonat pelaa turnauksessa neljä ottelua kohdaten USA White:n kahdesti ja muut joukkueet kerran. Tarkemman aikataulun löydät alta, otteluiden alkamisajat ovat Suomen aikoja.

29. heinäkuuta klo 23:00 USA White - Suomi
31. heinäkuuta klo 23:00 USA Blue - Suomi
2. elokuuta klo 20:00 Ruotsi - Suomi
4. elokuuta klo 23:00 USA White - Suomi


Nimekkäällä nipulla liikkeelle


Mikkolan tilanne U20-maajoukkueen peräsimessä on ainakin kokoonpanon suhteen mainio. Heti ensimmäinen leiriryhmä on varsin nimekäs ja myös haastajajoukkueessa on paljon raakaa potentiaalia. Kauden päätavoite on luonnollisesti jälleen menestyminen U20 MM-kisoissa, jotka pelataan vuodenvaihteessa Ruotsissa.

"Ykkösjoukkueen" isoin nimi on NHL:n Nashville Predatorsin sopimuspelaaja Joakim Kemell. Mukana on myös paljon kotoisesta Liigasta tuttuja nimiä, kuten Jani Nyman, Lenni Hämeenaho ja Aron Kiviharju. Ykkösmaalivahdin viittaa kantanee ainakin kauden aluksi Kärppien Niklas Kokko.

Nuorten Leijonien leiriryhmä Vierumäelle 20.-25. heinäkuuta:

Maalivahdit

Kokko Niklas, Kärpät Oulu
Leinonen Topias, JYP Jyväskylä

Puolustajat

Grönlund Thomas, Lukko Rauma
Kiviharju Aron, HIFK Helsinki
Kulonummi Kasper, Tappara Tampere
Kärki Arttu, Tappara Tampere
Laakso Elmeri, SaiPa Lappeenranta
Pieniniemi Emil, Kärpät Oulu
Salin Otto, HIFK Helsinki
Väisänen Joona, Kiekko-Espoo


Hyökkääjät

Bau Samu, Ilves Tampere
Halttunen Kasper, HIFK Helsinki
Helenius Konsta, Jukurit Mikkeli
Hämeenaho Lenni, Ässät Pori
Järventie Emil, SaiPa Lappeenranta
Kaskimäki Aleksanteri, HIFK Helsinki
Kemell Joakim, Nashville Predators NHL
Koskipirtti Max, Michigan Tech NCAA
Lassila Jere, JYP Jyväskylä
Nyman Jani, Ilves Tampere
Rönni Topi, Tappara Tampere
Tolppola Venni, Lukko Rauma