NBA:ssa supertähtien siirtoja, lännessä nyt uusi suosikki

NBA:ssa supertähtien siirtoja, lännessä nyt uusi suosikki
Tribune Content Agency LLC / Alamy Stock Photo

Kevin Durant lähti itärannikon Brooklynistä Arizonan aavikoille, ja Sunsista tuli samalla Läntisen konferenssi suurin suosikki
NBA:n siirtoraja umpeutui eilen. Nähtiin superstarojen jättisiirtoja ja liigan voimasuhteet heilahtivat kerralla. Phoenix Suns pomppasi yhtäkkiä Läntisen konferenssin ykkössuosikiksi, eikä Utah Jazzista puhu enää kukaan.
Betinia

Durant, Irving ja miten käy Utah Jazzin?


KD Phoenixiin


Kevin Durant jätti hajoavan Brooklyn Netsin ja lähti länteen kuumalle Arizonan aavikolle Phoenixiin. Tämä oli Sunsilta todellinen nyt tai ei koskaan kauppa. Joukkue sai supertähden korjaamaan vaisuhkosti sujuneen kauden. Durant yhdessä Chris Paulin ja Devin Bookerin kanssa on ainakin hyökkäyspäässä sellainen kolmikko, että miksipä Suns ei voisi pelata itsensä aina finaaleihin asti.
Phoenix antoi kaupassa Brooklyniin laiturit Jae Crowderin, Mikal Bridgesin ja Cameron Johnsonin sekä peräti neljä ykköskierroksen varausta. Brooklynistä tuli samalla joukkue, joka rakentaa ryhmän uudestaan.Kyrie Irving Luka Doncicin kakkosmieheksi


Brooklyn Netsin hajoaminen alkoi siitä, kun Kyrie Irving yllättäen pyysi siirtoa. Hänet kaupattiin sitten Dallasiin yhdessä Markieff Morrisin kanssa.
Dallas lähettin Brooklyniin Spencer Dinwiddien ja Dorian Finney-Smithin sekä varausvuoroja.
Dallas ilmeisesti tarvitsi kunnon kakkosmiestä Luka Doncicin rinnalle. Joukkueesta oli tullut Jalen Brunsonin menettämisen jälkeen kovin riippuvainen Doncicista. Dinwiddie oli ok pelaaja, mutta ei sitten kuitenkaan sen verran hyvä, että se olisi riittänyt mestaruuspeleihin.
Tilastojen mukaan Dallasin suurin ongelma on kuitenkin ollut puolustus, ja tässä Irving-kaupat heikensivät Dallasia. Ja toisaalta, Irving on pelaaja, jota draama on viime kausina seurannut, eikä Dallas varmasti sellaista kaipaa.Lauri Markkasta ei nähdä play offseissa


Utah Jazz heitti pyyhkeen kehään. Se lähetti Mike Conleyn Minnesotaan ja Malik Beasleyn sekä Jarred Vanderbiltin Los Angeles Lakersiin. Itselleen Jazz sai vain yhden ykköskierroksen varauksen vuodelle 2027, pari heikompaa pelaajaa sekä Russell Westbrookin, jonka sopimus tullaan ilmeisesti vain ostamaan ulos.
Utah-fanit ovat pitäneet kauppaa järjettömänä, mutta NBA-kirjoittajien mielestä se oli fiksu ja johdonmukainen liike GM Danny Aingelta. Fanit tietenkin haluaisivat nähdä alkukaudesta hyvin pelanneen joukkueen pudotuspeleissä, ja vielä samalla vireellä kuin loka-marraskuussa. Ainge taitaa olla enemmän realisti ja rakentaa sitä joukkuetta, joka voisi olla mestari muutaman vuoden päästä. Joka tapauksessa, Lauri Markkanen on Utahin mies vielä pitkään. Hänestä ei päästetä irti.Lakers, Bucks, Rockets ...


Los Angeles Lakers yrittää saada loppukiriä aikaiseksi, ja vielä pelastaa kauden. Se hankki Orlandosta sentteri Mo Bamban, ja antoi pois takamies Patrick Beverleyn, varausvuoron ja vielä rahaa päälle. Alkaa olla LeBron Jamesin viimeiset mahdollisuudet vielä voittaa mestaruus. Ihmehän se olisi, jos Lakers tästä vielä nousisi, mutta seura kuitenkin yrittää.

Brooklyn Nets lähetti Durant-kaupoissa saamansa Jae Crowderin Milwaukee Bucksiin ja sai itse muutaman tulevaisuuden varausvuoron. Bucks on hamunnut Crowderia jo pitempään, ja nyt seura hänet sai.
Kaupoissa oli mukana vielä Indiana Pacers, joka sai paljon. Indianaan menivät George Hill, Jordan Nwora sekä Serge Ibaka, ja vielä nippu kakkoskierroksen varauksia.Los Angeles Clipperskin teki useamman kaupan vielä siirtokauden loppumetreillä. Se sai takamies Eric Gordonin sekä sentteri Mason Plumpeen. Näistä seuran piti antaa pois Luke Kennard, Reggie Jackson sekä muutaman kakkoskierroksen varaus. Eivät nämä Clippersiltä aivan nappiin menneet, kirjoittavat NBA-analyytikot. Gordon ei ole enää se sama tehokas korintekijä, mitä hän ennen oli, mutta Plumlee on hyvä lisä joukkueen sentterirotaatioon.

Houston Rockets taisi näissä Clippersin diilailuissa saada parhaimmat kaupat. Se sai takamiehet Danny Greenin sekä John Wallin. Nämä kaksi tuskin kauan Houstonissa pysyvät, mutta jotenkin monimutkaisen päättelyn kautta analyytikot ovat sitä mieltä, että tämä diili parantaa Houstonin mahdollisuuksia seuraavassa draft-tilaisuudessa. Houston, jos mikä, on jälleenrakennusjoukkue, ja jos se saa nyt jo nuoreen ja lupaavaan ryhmään Victor Wembanyaman, niin se voisi olla tulevaisuudessa mestaruuskaliiberin joukkue.