MTV:lle iso potti urheilun TV-oikeuksia: Valioliigaa ja Änäriä taas ilmaiskanavalta

MTV:lle iso potti urheilun TV-oikeuksia: Valioliigaa ja Änäriä taas ilmaiskanavalta
MTV teki Viaplayn kanssa ison diilin TV-oikeuksista. Lue, mikä kaikki urheilun televisioinnissa muuttuu! Kuvat: Alamy
MTV teki Viaplayn kanssa isot TV-oikeussopimukset ja tiedotti tänään uusista oikeuksista, joilla on merkittävät vaikutukset suomalaiselle penkkiurheilijalle – varsinkin niille, joita eivät kalliit suoratoistopalvelut nappaa.

MTV alkaa näyttää Valioliigaa ja NHL:ää viikoittain yhden ilmaisen ottelun! Valioliigaa ei ole näkynyt ilmaiseksi TV:stä sitten vuoden 1998, jolloin katkesi pitkä lauantaisin lähetettävien ilmaisotteluiden putki. Tämä perinne herää henkiin, sillä myös MTV alkaa näyttää nimenomaan lauantain päiväotteluita.

Änäriä puolestaan Yle on näyttänyt viime ja tällä kaudella, mutta vähemmän kuin MTV tulevaisuudessa. Valioliiga-otteluiden näyttäminen ilmaiskanavalla alkaa jo nyt vuodenvaihteessa, NHL-otteluiden näyttäminen ensi syksynä. Siihen asti Yle jatkaa otteluiden lähettämistä.

Lisäksi firma jatkoi jääkiekon MM-kisojen oikeuksia Leijonien pelien osalta vuosille 2024-28. Oikeudet ovat olleet nyt viimeksi C Morella, jossa ne ovat myös vielä ensi kevään kisat, ja koska MTV on sen kanssa saman Telia Companyn omistama, on yhteistyö ollut kätevää maksullisen ja ilmaisen puolen välillä. Viaplay hommasi oikeudet kuitenkin kisoihin 2024-28. Tiedossa oli, että Viaplay tarvitsee kumppanin, koska sillä ei ole ilmaiskanavia, ja Leijonien pelit tulee lain mukaan näyttää ilmaiskanavilla. Näinpä luonteva kumppani olikin MTV. Ilmaislähetyksiä katsovan seuraajan silmin moni asia ei siis muutu.

Voit katsoa kaikki jääkiekon MM-pelit puoli-ilmaiseksi tulevissa kisoissa ja todennäköisesti myöhemminkin käyttämällä VPN:ää. Katso ohjeet tästä!