Pohjois-Amerikan MLS on kesän kovin futissarja

Pohjois-Amerikan MLS on kesän kovin futissarja
Kuva: Alamy

Messi ja Pukki tänä kesänä, viime vuonna muun muassa Insigne ja Bernardeschi. MLS ei ole vain jäähdyttelysarja.

GOAT on nyt Pohjois-Amerikassa


Ensin Leo Messi, ja perässä Teemu Pukki. Pohjois-Amerikan MLS-liigaa on pidetty uransa ehtoopuolella olevien eurooppalaisten jäähdyttelysarjana, mutta kyllä MLS on paljon muutakin. Kesäaikaan MLS on maailman kovin futissarja.MLS:n liigaan on lähdetty Euroopasta vielä silloinkin, kun Euroopan parhaimmat seurat olisivat tarjonneet sopimuksia. Messikin olisi tietenkin otettu avosylin vastaan Barcelonassa.

Italian maajoukkueen avainpelaajat Lorenzo Insigne sekä Federico Bernardeschi lähtivät Italiasta MLS-liigan Torontoon vielä, kun ura oli Serie A:ssakin kovassa vauhdissa. Insigne jätti taakseen Napolin ja Bernardeschi Juventuksen.

Kumpikin oli mukana Italian joukkueessa, kun maa voitti Euroopan mestaruuden Lontoon Wembleyllä kesällä 2021. Insigne oli yksi MLS:n kalleimmista pelaajahankinnoista.
Insigne ja Bernardeschi eivät ole olleet liigassa vielä saaneet aikaan mitään kovin kummoista. Serie A:n starat ovat MLS-liigassa hyviä pelaajia, mutta eivät superstaroja.Insignen ja Bernardeschin lisäksi myös Valioliigan Liverpoolista lähtenyt Sveitsin Xherdan Shaqiri pelaa nyt MLS:n Chicago Firen keskikentällä. Shaqirille olisi varmasti vielä löytynyt peliaikaa Euroopan isommista sarjoista.

Suomalaisia MLS-konkareita


MLS:ssä pelaa tällä kaudella viisi suomalaista. Maajoukkueen luottomies Robin Lod siirtyi jo kesällä 2019 Espanjan Gijonista Minnesotaan. Minnesota on siis saamassa riveihinsä edellisten EM-karsintojen tehokaksikon Lod ja Pukki. Lod on tällä hetkellä vielä loukkaantuneena, mutta kymmenessä matsissa hän ehti jo olla avauksessa. Tilille tuli yksi maalisyöttö ja yhtä minuuttia lukuun ottamatta tydet peliminuutit.Robert Taylor on Messin seurakaveri Inter Miamista. Taylos lähti Miamiin viime vuoden helmikuussa Norjan Brannista. Tämän kauden 15 MLS-matsissa Taylor on tehnyt tehot 2+1. Taylorkin on maajoukkueen miehiä. Kesäkuun San Marino -matsissa hän pelasi puolisen tuntia.

Lassi Lappalainen pelaa toista kauttaan Montrealin joukkueessa. 12 matsissa tällä kaudella Lappalainen on tehnyt yhden maalin. Viisi matsia hän on ollut sairastuvan puolella, ja siinä samassa jaksossa jäivät väliin EM-karsintamatsit Olympiastadionilla.

Alexander Ring on MLS:N konkareita. 32-vuotias Ring lähti New York City FC:n joukkueeseen jo tammikuussa 2017. Viimeiset pari kautta Ring on pelannut Austinissa. Ring on ajoittain ollut kapteenina kummassakin joukkueessa.
Ringiä ei juurikaan ole kiinnostanut maajoukkue. Aikaisemmin hän oli yksi maajoukkueen avainpelaajia, mutta jo syyskuussa 2018 Ring ilmoitti jättävänsä majupelit.
Tällä kaudella Ring on pelannut Austinin joukkueessa 16 matsia. Hän on joukkueen vakioavauksen pelaajia.

25-vuotias toppari Leo Väisänen pelaa Ringin seurakaverina Austinissa. Väisänen lähti Amerikkaan alkuvuodesta Ruotsin Elfsborgista. Väisänen ehti pelata 12 matsia Austinin avauksessa ennen kuin loukkasi polvensa. Samalla jäivät kesäkuun EM-karsintaottelut väliin.