Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan jatkoparit uunista ulos!

Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan jatkoparit uunista ulos!
Jalkapallon Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan kauden 2022-23 parit pudotuspelien jatkoon arvottiin perjantaina 17. maaliskuuta. Kuva: Howard Harrison / Alamy Stock Photo
Jalkapallon Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan pudotuspelien puolivälierä- ja välieräparit arvottiin perjantaina alkaen kello 13.

Puolivälieräparit arvottiin suoraan joukkuekohtaisesti täysin avoimella arvonnalla, eli käytössä ei ole esimerkiksi sääntöjä, joiden mukaan joukkueet saman maan sarjasta eivät voisi kohdata. Samalla kertaa arvottiin välieräparit siten, että esimerkiksi "puolivälierän 1 voittaja" kohtaa "puolivälierän 4 voittajan".

Mestarien liigan puolivälieräparit


Real Madrid - Chelsea
Benfica - Inter
Manchester City - Bayern München
AC Milan - Napoli

Mestarien liigan välieräparit


Benfica/Inter - AC Milan/Napoli
Real Madrid/Chelsea - Man City/Bayern

Eurooppa-liigan puolivälieräparit


Manchester United - Sevilla
Juventus - Sporting
Leverkusen - Union SG
Feyenoord - Roma

Eurooppa-liigan välieräparit


Manchester United/Sevilla - Juventus/Sporting
Leverkusen/Union SG - Feyenoord/RomaMielenkiintoista paria on siis taas tarjolla, vaikka monta kovaakin on jo kisoista pudonnut. Chämppäreiden puolella kutkuttelee tietysti aina niin timanttisen Bayern Münchenin ja Manchester Cityn kohtaaminen. Citylle UCL on ollut kantona kaskessa, eikä tietä helpoksi tehdä tälläkään kertaa. Ottavatko paineet vallan? Viime kaudella pitkäkorvaista nostanut Real Madrid kohtaa Chelsean, jonka kausi on ollut sarjassa heikko, mutta jolla ehkä voi olla sanansa sanottavana vielä tässäkin.

Eurooppa-liigan puolella hätkähdettiin, kun Sporting tiputti loistokautta pelaavan Arsenalin rankkareilla ja siirtyy seuraavaksi Juventuksen kimppuun! Manchester United kohtaa kilpailun kestomenestyjä Sevillan, jolla on Eurooppa-liigasta pyttyjä enemmän kuin yhdelläkään muulla seuralla – kuusi, joista viimeisin tuli kaudella 2019-20. Onko espanjalaisista taas antamaan painetta kovavireiselle ManUlle? Hradeckyn Leverkusen kohtaa Union Saint-Gilloisen, jota vastaan sillä on mainiot mahdollisuudet edetä neljän parhaan joukkoon.