Lauri Markkanen - 13 pistettä All Stars -ottelussa

Lauri Markkanen - 13 pistettä All Stars -ottelussa
Photo: Alarmy

Lauri Markkanen nostatti All Stars -matsissa meteliä komeilla donkeillaan

Ensimmäinen Pohjois-Euroopasta All Stars -matsissa


Lauri Markkasesta tuli ensimmäinen pohjoismaalainen, joka on pelannut NBA:n All Stars -matsissa. Markkanen sai loukkaantumisten vuoksi paikan aloituskokoonpanossa, ja teki lopulta matsissa 26 minuutissa 13 pistettä. Yhteensä 13 kudista Markkanen sai kuusi sisään, kolmosen kaaren takaa yksi kuudesta osui sisään. Levypalloja Markkanen otti hyökkäyspäässä kaksi ja puolustuksessa viisi. +/- -tilastossa Markkasen saldo oli kaksi plussalla, kun hänen joukkueensa Team Giannis voitti matsin 184 – 175. Ottelun MVP-pelaajaksi valittiin Team Gianniksen Jayson Tatum, joka teki 55 pistettä.ESPN-urheilusivusta antoi Markkaselle matsista arvosanaksi B:n. ESPN nosti ”The Finnisherin” pelistä esille muutaman komean donkin. Matsin alussa Markkanen alley-ooppasi Jayson Tatumin syötön sisään. Tämän jälkeen Markkanen vielä laittoi pari komeaa donkkia.
All Stars -matsissa on poikkeuksellinen viimeinen neljännes. Pelikelloa ei ole, vaan matsi loppuu, kun toinen joukkue tekee pisterajan pisteet. Raja on kolmannen neljänneksen jälkeinen johtavan joukkueen lopputulos plus 24 pistettä.
Lauri Markkaselle oli nyt ottelussa mahdollisuus lopettaa matsi, mutta hänen kolmosensa meni ohi. Damian Lillard kävi ottamassa hyökkäyslevyrin ja laittoi oman kutinsa kaaren takaa sisään.Kunujaon viimeinen


All Stars -ottelun joukkueet jaetaan koulun pihoilta tutulla kunujaolla. Kapteenit valitsevat joukkueidensa pelaajat vuorotellen. NBA:n All Stars -matsissa otetaan ensin vaihtopelaajat ja lopuksi avauskokoonpanon pelaajat. Markkasen kohdalla oli nyt hieman draamaa. Denver Nuggetsin sentteri Nikola Jokic lähti kävelemään LeBron Jamesia kohti, kun vielä hän ja Markkanen olivat jäljellä. James ei ehtinyt tehdä valintaansa, ja Jokic oli jälkeenpäin nolona. Hän sanoi, että huomannut Markkasen olevan vielä jäljellä.
Lauri Markkanen oli siis kunujaon viimeinen, mutta se ei mitään haittaa.Markkanen oli matsin jälkeen otteluun tyytyväinen.
”On hauskaa mennä kentällä donkkailemaan ja tekemään kaikenlaista. Mutta me olemme kaikki kilpailuhenkisiä. Kaikki varmasti tykkäisivät myös siitä, että ottelusta tulisi tiukka ja pelaisimme kunnolla. Nyt ei tullut tiukka matsi, emmekä päässeet siihen pisteeseen”, hän sanoi.

Markkanen kertoi YLE:n haastattelussa, että All Stars -peli oli hänen uransa kohokohta.
” Tämä oli tosi siisti kokemus. Tämä oli aika lailla sitä, mitä odotin. Olo on kuitenkin todella kiitollinen. En malta odottaa, että pääsen tänne uudestaan.”

Ottelun jälkeen pelaajat luonnollisesti jakelivat kohteliaisuuksia. Ex-Utah Jazz -pelaaja Donovan Mitchell ylisti ottelun jälkeen Lauri Markkasta.
”Hän on hemmetin kova pelaaja. Olen onnellinen hänen puolestaan. Hän on menestys hyvin. All Stars -matsin aloituksessa, se on ollut hieno nähdä”, Mitchell sanoi.