Kohti MM-kotikisoja 2023 - Leijonilla kevätkiireitä!

Kohti MM-kotikisoja 2023 - Leijonilla kevätkiireitä!
Suomen jääkiekkomaajoukkue Leijonat aloittaa huhtikuussa valmistautumisensa kohti tämän vuoden MM-turnausta. Katso tarkemmat tiedot ja treenimatsien aikataulut. (Kuva: Alarmy)

Leijonilla kiireinen ohjelma ennen MM-kisoja


Eurooppalaisen kiekkokauden huipennus, jääkiekon MM-kisat 2023 starttaa jälleen Tampereella ja Helsingissä toukokuun puolivälin tienoilla. Suomen maajoukkueen valmistautuminen kotikisoihin alkaa kuitenkin selvästi aikaisemmin. Leijonien kisajoukkueeseen hamuavilla onkin jälleen edessään melkoiset kevätkiireet.

Leijonien leiritys kohti kevään kisoja alkaa 10.4. ja kestää kokonaisuudessaan nelisen viikkoa. Tuohon rypistykseen mahtuu myös kuusi harjoitusottelua, sekä Tshekin EHT-kiertueen osakilpailu. Yhteen Leijonat nähdään siis tositoimissa ennen kisoja peräti yhdeksän kertaa.

Leijonien valmistavat ottelut kevään kotikisoihin:


14. huhtikuuta Norja - Suomi, Nordic Cup (Lillehammer)
15. huhtikuuta Norja - Suomi, Nordic Cup (Lillehammer)

20. huhtikuuta Suomi – Tanska, Nordic Cup (Vaasa)
21. huhtikuuta Suomi – Tanska, Nordic Cup (Pori)

27. huhtikuuta Ruotsi-Suomi, harjoitusottelu (Uumaja)
29. huhtikuuta Ruotsi-Suomi, harjoitusottelu (Uumaja)

4. toukokuuta Tshekki – Suomi, Tshekin EHT
6. toukokuuta Sveitsi – Suomi, Tshekin EHT
7. toukokuuta Suomi – Ruotsi, Tshekin EHT

Pitkän kaavan mukaan


Maajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen on aina halunnut valmistaa joukkueensa kisoihin pitkän kaavan kautta. Tälläkin kertaa kaikki kivet ehditään varmasti kääntämään, sillä leiritys on jälleen lähes kuukauden mittainen.

Kotimaassa Leijonat on mahdollista nähdä vain Nordic Cupin merkeissä Tanskaa vastaan. Muut seitsemän matsia pelataan vieraskaukaloissa. Juuri MM-kisojen alla pelattava Tshekin EHT-turnaus on viimeinen näyttöpaikka ennen varsinaista turnausta.

Tänä vuonna kilpailu pelipaikoista lopulliseen MM-joukkueeseen vaikuttaa aiempaakin hurjemmalta, sillä rapakon takaa on odotettavissa melko reilulla kädellä myös NHL-apuja. Niin tai näin, Jalosen Leijonat lienee jälleen valmis, kun kiekko tipahtaa jäähän Tampereella perjantaina 12. toukokuuta avausottelussa USA:ta vastaan.