Leijonat Quiz - Testaa tietosi MM-lätkästä!

Leijonat Quiz - Testaa tietosi MM-lätkästä!
Jääkiekon maailmanmestaruuskisojen historia on pitkä ja värikäs. Kuinka hyvin sinä tunnet MM-kisojen historian? Testaa tietosi hauskassa visailussa.

Jääkiekon MM-kisojen lyhyt oppimäärä


Leijonien kolme maailmanmestaruutta kuuluu suomalaiseen yleissivistykseen. Moni osaa myös nimetä Raimo Helmisen kaikkien aikojen eniten A-maaotteluita pelanneeksi ja niissä myös eniten pisteitä tehneeksi Leijonaksi. Mutta koska pelattiin historian ensimmäiset jääkiekon MM-kilpailut? Tai kenestä Leijonat ottivat historian ensimmäisen voiton virallisessa maaottelussa?

No ensimmäiset MM-kisathan pelattiin tietysti Antwerpenin olympialaisten yhteydessä vuonna 1920 ja kultaa huuhtoi lajin kotimaa Kanada. Vaahteranlehtipaidat veivät myös viisi seuraavaa kultaista mitalia, ennenkö siihen asti "ikuinen kakkonen" Yhdysvallat pystyi kampeamaan Kanadan hopealle vuoden 1933 Prahan MM-kisoissa.

Leijonien ensimmäisen maaotteluvoitto puolestaan kirjattiin Virosta vuonna 1937. Ottelu päättyi tiukkojen tapahtumien jälkeen Suomen 2-1 voittoon, joten tiivis viisikkopuolustaminen oli jo tuolloin arvossaan. Ensimmäistä kertaa Leijonat nähtiin MM-kisoissa vuonna 1939, kun Suomi osallistui Sveitsin Zürichissa ja Baselissa järjestettyyn turnaukseen.

Entä montako kertaa Suomi on järjestänyt MM-turnauksen? Oikea vastaus on kahdeksan. Ensimmäisen kerran kisat järjestettiin kotimaan kamaralla vuonna 1965, kun Tampereen legendaarisessa Hakametsässä ratkaistiin maailmanmestaruuden kohtalo. Ajan henkeen sopivasti kultaiset mitalit mukanaan itänaapuriin vei silloinen Neuvostoliitto. Ympyrä tavallaan sulkeutuu keväällä 2022, kun Tampereella pelataan kotikisojen ratkaisuottelut sekä kaikki Leijonien matsit.

Leijonat Quiz - Testaa tietosi!


Lämmittelyt sikseen ja asiaan. Minkälainen Leijona-tietäjä sinä olet? Alkusarjan seitsemässä ensimmäisessä pelissä voi vielä muutaman tappion ottaa, mutta kolme viimeistä peliä ovat tulos tai ulos meininkiä! Kuinka monta saat oikein kymmenestä tiukasta väännöstä? Karahdatko etukäteen helppoihin vastuksiin vai selvitätkö tiesi loppuun saakka kunnialla?

Testaa tietosi ja jaa oma tulos kavereidesi kanssa! Kuka on porukan lätkä-Otila?