Leijonien välitodistus - MM-lätkän onnistujat ja flopit!

Leijonien välitodistus - MM-lätkän onnistujat ja flopit!
Suomi on pelannut vuoden 2023 MM-turnauksessa nyt neljä matsia. Alku on ollut mollivoittoinen, mutta ketkä leijonapelanneet ovat onnistuneet ja ketkä ovat pettäneet? Lue lisää artikkelistamme.

Vaikea alku kotikisoihin


Suomi lähti jääkiekon 2023 MM-kisoihin turnauksen ykkössuosikkina, mutta startti on ollut kaikkea muuta kuin vakuuttava. Nihkeät voitot Saksasta ja Ranskasta, niukka tappio Ruotsille sekä selkäsauna USA:lta kisa-avauksessa ovat jättäneet Leijonista tähän asti varsin valjun kuvan.

MM-kisojen antoisa otteluohjelma merkitsee toki tänäkin vuonna sitä, että ensimmäinen todella merkityksellinen matsi pelataan jälleen vasta puolivälierissä. Vedonlyöntikertoimissa Suomi lasketaan edelleen turnauksen suurimmaksi voittajasuosikiksi, joten ainakin vedonlyöntisivustojen usko Leijoniin ei ole juurikaan horjunut.

VL.com on seurannut kisoja tuttuun tapaan tarkalla silmällä ja neljän ottelun jälkeen onkin ensimmäisen välitodistuksen aika. Kokonaisuus ei ole vakuuttanut, mutta mukaan on silti mahtunut myös onnistujia. Katso alta Suomen "leijonat ja lampaat" tähän asti.

Leijonat paikallaan


Sakari Manninen (3+2=5, +1)

Ykkössentteri on ollut Suomen paras hyökkääjä. Ykkösvitjan kemia ei missään vaiheessa ole oikein löytynyt, mutta luottosonni Mannisesta se ei ole jäänyt kiinni. Monipuolinen keskushyökkääjä on tehnyt pisteitä, mutta myös paljon muita voittavia pieniä asioita otteluiden sisällä. Ehdoton onnistuja tähän asti.

Kasperi Kapanen (0+2, +3)

Mielipiteitä jakava Kapanen on toinen valintamme kisojen onnistujaksi. NHL-vahvistus ei ole säkenöinyt ja roolikin on jäänyt odotettua pienemmäksi, mutta vahvasta työnteosta täytyy antaa posia. Hurja luisteluvoima ja valmius myös likaiseen työhön tekevät Kapasesta plusmerkkisen pelaajan, vaikka verkot eivät heiluisikaan. Varaa vielä parempaan.


Ahti Oksanen (1+0, 0)

Nelosketjun laituri Oksanen on ollut melko pienessä roolissa, mutta piristävä tapaus silti. Yhdessä sentteri Hannes Björnisen kanssa Oksanen on repinyt, raastanut ja pelannut laadukasta alivoimaa. Hyökkäyssuuntaan kohokohdat ovat olleet rankkarimaali Ruotsin verkkoon, sekä uran ensimmäinen varsinainen kisamaali Ranskaa vastaan.

Olli Määttä (0+2, -2)

Määtän tilastot eivät päätä huimaa, mutta mielestämme Leijonien peliaikakuningas on silti pakko laskea onnistujaksi. Ranska-matsi oli vaikea, mutta tekee pääosin oikeita asioita niin kiekollisena kuin kiekottomanakin. Suomen alakerta on ollut kisoissa pahasti purjeissa, mutta Määtän ollessa kentällä kotikatsomossakin tuntuu suhteellisen turvalliselta.


Floppiosastoa


Mikko Rantanen (0+4, -2)

Nostetaan kärkeen kissa pöydälle. Rantanen on kaapinut neljä syöttöpinnaa ja ollut paikoin ihan hyvä. Yhdeltä maailman parhaista pelaajista on silti syytä odottaa paljon enemmän. Kiekko polttelee ja ykkösvitjan kemia on kaukana siitä, mitä Markus Granlundin aikana. "Hirven" olisi syytä herätä pikimmiten, muuten Suomen turnaus loppuu ennen aikojaan.

Kaapo Kakko (0+1, -3)

Leijonien toinen tähtiluokan pelaaja Kakko ansaitsee samat "kehut". Yksi syöttö ja tehotilasto rumasti pakkasella, siinäpä ne tärkeimmät. Näyttäviä väläytyksiä, mutta ripaus suoraviivaisuutta tekisi terää. Myös KK-10 on pakko saada mukaan talkoisiin, mikäli mitaleista mielitään tänä keväänä pelata.


Marko Anttila (1+1, 0)

Onhan se "Mörkökin" tähän listaan otettava. Jalosen iso kisamaskotti nosti osakkeitaan Ranska-matsissa, mutta pääosin Lempäälän jätti on silti ollut pulassa. Putki ei oikein kulje, vaikka omaa kaistaansa painaakin pyyteettömästi. Myös kiekko polttelee pahasti. Parempia joukkueita vastaan Anttila on tällä hetkellä rasite.

Emil Larmi (1 voitto, 2 tappiota)

Ykkösmaalivahdiksi leirityksen aikana noussut Larmi pelasi hyvän Ruotsi-matsin, mutta toisaalta USA ja Ranska saivat debytantin näyttämään heikolta. Virtaa piisaa, mutta toisaalta rauhallisuutta kaipaisi paljon lisää. Leijonien ykkösvahdin paikalla odotukset ovat katossa, eikä Larmi herätä luottamusta. Onko Suomella pitkästä aikaa maalivahtiongelma arvokisoissa?