Suomi uskoo Italiaan – kääntyikö Englannin EM-välierävoitto perinteitä vastaan?

Suomi uskoo Italiaan – kääntyikö Englannin EM-välierävoitto perinteitä vastaan?
Englanti on kertoimien mukaan ottelun ennakkosuosikki, mutta Suomessa uskotaan Italiaan. Ansaitseeko Englanti Brexitin myötä edes voittaa?
Suomessa on englantilaisen jalkapallon seuraamisessa useiden vuosikymmenten mittaiset tiiviit perinteet, mutta luotto Englannin voittoon sunnuntain EM-finaalissa ei yllättäen heijastele tätä nostalgiaa.Englanti nousi suomalaisten vedonlyöjien suosikiksi Euroopan mestariksi jo puolivälierien alla ja asema vain vahvistui ennen välieriä. Nyt finaalin kynnyksellä asetelmat ovat kuitenkin muuttuneet ja Italia on noussut Englannin ohi suosikiksi.

Wembley, kotiyleisön hurja tuki ja valtava halu karistaa harteilta 55 vuoden putki ilman mestaruuksia puhuvat sunnuntain finaalissa vahvasti Englannin puolesta. Toisessa vaakakupissa sitten painaa Italian voittamisen kulttuuri ja ”Azzurrin” äärimmäisyyksiin saakka viety joukkuepelaaminen, mikä tekee italialaisista äärettömän vaikeasti voitettavan joukkueen.

Englanti on kuitenkin NordicBetin kerroinanalyytikoiden mukaan selkeä, joskin niukka suosikki Euroopan mestariksi, mutta Suomessa vedonlyöntikäyttäytyminen on ainakin tähän saakka kulkenut vastavirtaan ja panoksia on sijoitettu runsaasti Italialle. Onko tässä sitten mukana ”oikeudenmukaisuuskerrointa” Englannin finaalipaikan ratkaisseen varsin kiistanalaisen rangaistuspotkun takia, vaiko puhtaasti luottamusta Italian paremmuuteen?

Ratkaisun avaimia voi arvuutella loputtomiin. Englanti päästi ensimmäisen maalin EM-lopputurnauksessa vasta välierässä Tanskaa vastaan. Toisaalta Italian puolustus kaiken kokeneen toppariparin Giorgio Chiellini – Leonardo Bonucci johdolla viimeisenä lukkonaan huippumaalivahti Gianluigi Donnarumma on maailmanluokkaa, jos mikä. Ratkaiseeko puolustus, ratkaiseeko hyökkäys vai ratkeaako EM-finaali yhteen erikoistilanteeseen? Sähköä Wembleyllä on varmasti ilmassa sunnuntai-iltana.

Lähde: Betsson Group