Cristiano Ronaldon kuppi nurin – pilasiko täysin perintönsä?

Cristiano Ronaldon kuppi nurin – pilasiko täysin perintönsä?
Cristiano Ronaldon egolla oli asiaa sunnuntaina. Legendaarinen pelaaja teki itselleen todellisen karhunpalveluksen. Kuva: News Images LTD / Alamy Stock Photo
Valioliigan Manchester Unitedia edustava Cristiano Ronaldo ei säästellyt antaessaan Briteissä tunnetulle Piers Morganille haastattelun. Sunnuntai-iltana julkaistulla juttutuokiolla tulee olemaan merkittävät seuraukset kaikille asianosaisille, varsinkin maestrolle itselleen. Yhdellekään osapuolelle se ei tosin tiedä mitään hyvää.

Haastattelussa Ronaldo haukkui kovasanaisesti varsinkin ManUn päävalmentaja Erik ten Hagia. Portugalilainen latasi suoraan, että hän ei kunnioita valmentajaa, koska tämäkään ei kunnioita häntä. Ronaldo sanoi, että Ten Hag ja muutama muu eivät halua häntä joukkueeseen.

Myös seuran olosuhteiden ja toiminnan kehityksestä hänellä oli palautetta. Portugalilainen pelasi Punaisissa paholaisissa aikaisemmin vuosina 2003-09 tehden 196 otteluun 84 maalia.

- Kehitys on ollut nolla sen jälkeen, kun Sir Alex Ferguson lähti. Jopa punttisali on sama – he pysäyttivät ajan, ex-tähti tylytti.

Hän tökki myös joukkueen viime kauden manageria Ralf Rangnickia, jonka aseman hän kyseenalaisti. Osansa sai myös Wayne Rooney, jonka Ronaldo arveli kritisoivan häntä vain siksi, että hänen oma uransa on päättynyt, kun taas portugalilaisen jatkuu vielä. Vai jatkuuko?

Ronaldon legacy koetuksella


Fanit olivat onnesta soikeina, kun Ronaldon paluusta punaisiin kerrottiin heinäkuun lopussa 2021. Toki tuolloin 36-vuotias pelaaja oli jo varsin iäkäs, mutta mieletön pallollinen taito ei ollut kadonnut mihinkään. Fysiikan osalta kyseessä on tietysti myös itselleen armoton pelaaja.

Ronaldo on kuitenkin vahvasti egonsa vanki, niin kentällä kuin myös sen ulkopuolella. Kuten monesti supertähtien kanssa, joukkueen peli meni Rollen kanssa tyystin tukkoon, kun hänelle haettiin paikkaa. Kun palloa pelattiin muille, vaikka se olisi ollut tilanteessa fiksuintakin, kiukuttelu alkoi saman tien. Huonot merkit alkoivat näkyä pian.

Tänä syksynä tilanne kärjistyi, eikä Ten Hagille jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin penkittää hänet. Se näkyi joukkueen pelissä heti positiivisesti. Oli kyseessä kuinka kallis penkinlämmittäjä tahansa, kentälle asennevammaista tähtöstä ei voinut päästää, muuta kuin välillä ehkä vaihdosta sisään kokeilemaan, jos uppoaisi. Huonosti upposi.

ManU pelasi vajaa kuukausi sitten säkenöivän ottelun Tottenhamia vastaan. Ronaldo ei kuitenkaan pahemmin ilakoinut omiensa esityksistä vaan sen sijaan kieltäytyi menemästä kentälle loppuminuuteilla ja marssi koppiin. Hän keräsi tarkoituksellisella tempulla mediahuomion itseensä täysin egoistisin tarkoitusperin, mikä oli lopun alkua.

Sekään ei riittänyt – rökälehaastattelulla hän sinetöi sen, että hänet tullaan muistamaan erittäin ristiriitaisesti Manchesterissa. Jotkut oman joukkueen fanit tulevat jopa vihaamaan häntä, mikä on jo saavutus. Eikä hän todennäköisesti tule pelaamaan siellä enää minuuttiakaan.

Miten käy MM-kisoissa?


CR7 pelaa tulevina viikkoina uransa viimeiset MM-kisat. Viimeistään nyt kaikki tietävät, millainen hän on ihmisenä, mutta ainakin hänellä on vielä mahdollisuus muistuttaa koko maailmaa siitä, millainen hän on pelaajana. Huonot kisat vielä tähän, niin huikea ura meinaa olla matkalla kohti todellista mahalaskua.

Voiko olla niin, että Ronaldo pystyy vielä jotenkin kömpimään kuivalle maalle pelaamalla huippukisat? Vai tajuaako hän matkan varrella, että on tehnyt kamalan, peruuttamattoman virheen?