Zidane Brasilian maajoukkueen uusi pomo? Onko Southgate edelleen vahvoilla Englannissa?

Zidane Brasilian maajoukkueen uusi pomo? Onko Southgate edelleen vahvoilla Englannissa?
Kuva: Alarmy

MM-kisoissa epäonnistuneet maat laittavat päävalmentajan ulos. Kuka saa halutun ja pelätyn homman?

Zizou nostamaan Brasilian taas mestariksi?


Brasilian MM-turnaus Qatarissa päättyi taas yhteen pettymykseen, kun Kroatia oli parempi rankkarikisassa. Päävalmentaja Tite lopetti hommat, ja nyt etsitään uutta päävalmentajaa La Selecaolle. Vahvana ehdokkaana on esille noussut yllättäen Zinedine Zidane.
Brasilian on uutisoitu hakevan päävalmentajaksi kokenutta kärkiluokan manageria. Muut nimet, jotka on mainittu, ovat ainakin Carlo Ancelotti, Jose Mourinho sekä Rafael Benitez.

Ancelotti ei ainakaan ole tulossa. Hän on jo ilmaissut haluavansa olla Real Madridin hommissa sopimuksensa loppuun vuoteen 2024 saakka.
Jose Mourinho on ollut niin Brasilian kuin Portugalin kiikarissa, mutta hänkin haluaa ilmeisesti jäädä seurajoukkueen mukaan AS Roman managerina.
Zidane olisi siksi sopiva, että hän on ollut ilman työtä jo yli vuoden. Zidane on aikaisemmin liitetty Ranskan maajoukkueeseen, jossa hän voisi olla Didier Deschampsin seuraaja. Viime kesänä Zizou kieltäytyi PSG:n managerin hommasta saadakseen maajoukkuehomman, mutta nyt viimeisten uutisten mukaan Deschamps ei ole jättämässä työtään.
Tällä hetkellä Zidanen vaihtoehdot taitavat olla Brasilia tai sitten Juventus, joka on ajatellut, että Zizou voisi olla joukkueen seuraava manageri.Mikä on Southgaten tilanne?


Englannissakin on jatkuvasti käynnissä spekulaatio maajoukkueen managerin paikasta. Gareth Southgate oli pitkään hyvin suosittu päävalmentaja, mutta kun se futis ei vieläkään ole tullut kotiin, niin kritiikkiäkin on jo alkanut nousta. Southgaten on sanottu olevan muun muassa liian konservatiivisen managerin, eikä hänen peluuttamisellaan Englannin nuoret ja taitavat lahjakkuudet pääse pelaamaan vahvuuksillaan.

Jos Englannin liitto FA päättää laittaa Southgaten sivuun, niin suuri kysymys maassa on se, että pitääkö maajoukkueen managerin olla englantilainen vai ei.

Aikaisemmin Englannin luotsaajana on kaksi kertaa ollut ulkolainen huippuvalmentaja. Fabio Capello oli hommissa 2008-2012 ja Sven Göran Eriksen 2001-2006. Nyt vetomarkkinoiden kärjessä on kaksi ulkolaista, saksalainen Thomas Tuchel sekä argentiinalainen Mauricio Pochettino. Kummallakin on kokemusta englantilaisesta futiksesta. Kerroinlistan ykkönen englantilaisista valmentajista on Leicesteriä nyt manageroiva Brendan Rodgers, seuraavina Steven Gerrard, Eddie Howe sekä Graham Potter.Belgialle uusi pomo


MM-kisoihin päättyi useamman muunkin managerin työ. Belgia epäonnistui pahasti jääden alkulohkoon, ja päävalmentaja Roberto Martinez jätti maajoukkueen. Belgian seuraavaksi päävalmentajaksi on ehdotettu ainakin viittä nimeä: AS Monacon päävalmentaja Philippe Clement, Burnleyn manageri Vincent Kompany, Belgian apuvalmentajana ollut Thierry Henry, maalivahtilegenda Michel Preud’homme sekä Belgian nuorisomaajoukkueita valmentanut Wesley Sonck.
Arsenalin ja Ranskan maajoukkueen entinen hyökkääjätähti on vetomarkkinoiden mukaan ykkösehdokas Belgian hommaan.

Portugali putosi MM-peleissä yllättäjä Marokolle, ja se tarkoitti sitä, että pitkäaikainen päävalmentaja Fernando Santos jätti joukkueen.
Jose Mourinho olisi hyvä ehdokas, mutta tuskin hän jättää AS Romaa Portugalinkaan vuoksi. Muut nimet, joita Portugalin päävalmentajaksi on ehdotettu ovat ainakin FC Porton manageri Sergio Conceicao, Sporting Lissabonin päävalmentaja Ruben Amorim, nyt Dubaissa valmentava Leonardo Jardim sekä Etelä-Korean maajoukkueen valmentamisen hiljattain lopettanut Paulo Bento.

Flick saa vielä jatkaa


Muissakin maissa varmasti mietitään, että josko managerin vaihdos saisi aikaan jotain positiivista. Saksa on nyt jäänyt kaksissa viime MM-kisoissa alkulohkoon, ja saattaa päävalmentaja Hansi Flickin paikka olla vaarassa. Ainakin vielä Flick jatkaa. Saksan jalkapalloliitto piti MM-kisojen jälkeen kriisikokouksen, ja Flickille annettiin jatkoaikaa. Edellisen MM-katastrofin jälkeen päävalmentaja Joachim Löw sai myös jatkaa, eli Saksassa ollaan pitkämielisiä.