Lyö vetoa Vihreiden (Miljöpartiet) seuraavasta puheenjohtajasta!

Lyö vetoa Vihreiden (Miljöpartiet) seuraavasta puheenjohtajasta!
Ruotsin Ympäristöpuolue Vihreiden naispuheenjohtaja Isabella Lövin jättää tehtävänsä, kisa uudesta puheenjohtajasta on käynnissä. Betsaa!
Suomalaiset vedonlyöjät innostuivat ennennäkemättömällä tavalla Yhdysvaltain vuoden 2020 presidentinvaaleista. Seuraavat pressanvaalit pidetään jenkeissä vasta vuonna 2024 mutta tähän väliin mahtuu paljon seuraamisen arvoisia uusia vaaleja sekä poliittista päätöksentekoa koskevia valintoja. Seuraava mielenkiintoinen poliittisen paikan johtotaistelu käydään länsinaapurissamme Ruotsissa, missä Ruotsin ympäristöpuolue vihreille (Miljöpartiet de grönä) valitaan uusi naispuheenjohtaja tammikuun 2021 loppuun mennessä.


Vihreiden kannatus romahtanut


Ruotsin ympäristöpuolueen kannatus on laskenut roimasti vuonna 2020 muun muassa koronakriisin vuoksi. Puolueen nykyinen naispuheenjohtaja sekä maan varapääministeri Isabella Lövin on vetänyt tästä omat johtopäätöksensä ja päättänyt astua pois puolueenjohdosta sekä vetäytyä lopulta kokonaan pois politiikasta.

Isabella Lövin on ollut Ruotsin vihreiden johdossa Gustav Fridolin kanssa vuodesta 2016 alkaen. Puolueella on aina kaksi yhtäaikaista puheenjohtajaa tai omien sanojen mukaan ”puheentorvea”. Toinen puolueenjohtajista on aina nainen ja toinen mies. Puoleen seuraava sääntömäärinen puoluekokous on määrä pitää vasta syyskuussa 2022 joka on vain noin kuukautta ennen Ruotsin vuoden 2022 valtiopäivävaaleja. Lövin päättikin, että muutoksen on tapahduttava nyt, hyvissä ajoin ennen vaaleja että se ehtii purra kannattajiin.

Tuoreissa kannatusmittauksissa ympäristöpuolueen kannatus on sahannut kolmen ja neljän prosentin välillä, kun eduskuntaan pääsemiseksi puolueen täytyy saada vähintään neljä prosenttia annetuista äänistä. Edellisissä vuoden 2018 vaaleissa vihreiden kannatus laski 6,9 prosentista 4,4 prosenttiin. Kenen johdolla puolue sitten lähtee uuteen nousuun ja nostaman pohjamudissa olevaa kannatustaan?

Lyö vetoa seuraavasta naispuheenjohtajasta Isabella Lövinin jälkeen!


Vedonlyöntisivusto Unibet on avannut vedonlyöntikohteen, jossa voi veikata Ruotsin vihreiden uutta naispuheenjohtajaa. Puheenjohtaja vaihdoksen on määrä tapahtua tammikuun 2021 aikana ja vedonlyöntikohde sulkeutuu 4. tammikuuta.

Eva Maria Rebecka Le Moine


Kisan ennakkosuosikki on tällä hetkellä Eva Maria Rebecka Le Moine. 30-vuotias ensimmäisen kauden kansanedustaja oli syyskuussa ensimmäinen julkisesti kisaan lähtenyt ehdokas.


Karolina Skog


Moinen yhdeksi suurimmaksi haastajaksi on nostettu Karolina Skog. 44-vuotias Skog on maan entinen ympäristöministeri vuosilta 2016 – 2019. Skög toimi ministerinvirassa juuri ennen Isabella Löviniä. Skog ilmoittautui kisaan mukaan lokakuun alussa.


Aida Badeli


Mielenkiintoisen ja todella nuoren vaihtoehdon taas tarjoa vihreiden nuoriso-osaston nouseva tähti Aida Badeli. Badeli on tällä hetkellä puolueen nuorisosiiven puheenjohtaja yhdessä David Lingin kanssa. Badali olisi rohkea valinta mutta hänellä olisi mahdollisuudet kosiskella nuoria ja maahanmuuttotaustaisia äänestäjiä. 24-vuotias vihreä on kampanjoinut muun muassa viharikollisuuden yksikön perustamisen puolesta.Vedonlyöntikertoimet puheenjohtajakisaan kokonaisuudessaan

Klikkaa ehdokkaan nimeä tai "Lyö veto" painiketta siirtyäksesi pelaamaan kohdetta.