Fury vs Chisora joulukuussa - Trilogia täydentyy!

Fury vs Chisora joulukuussa - Trilogia täydentyy!
Tyson Fury ja Derek Chisora iskevät yhteen nyrkkeilyn raskaansarjan huippumatsissa Lontoossa joulukuun alussa. Kohtaaminen on jo kaksikon kolmas, nyt panoksena on Furyn WBC-liiton mestaruusvyö. (Kuva: PA Images / Alamy Stock Photo)

Fury vs Chisora III - Kolmas kerta toden sanoo?


Lontoossa käydään joulukuun alussa kova raskaansarjan koitos, kun englantilaiset Tyson Fury ja Derek Chisora iskevät yhteen Tottenham Hotspur Stadiumilla myöhään lauantaina 3. joulukuuta. Fury on WBC-liiton raskaansarjan mestari, Chisora puolestaan WBA-liiton kansainvälinen raskaansarjan mestari. Kerta kehässä on jo peräti kolmas kaksikon välillä.

Moneen kertaan syksyn mittaan "eläköitymisensä" kanssa soutanut ja huovannut Fury "palaa" näin ollen kehään ainakin kertaalleen. Yksi paluun syistä on miehen itsensä mukaan juuri mahdollisuus toteuttaa toinen "trilogia" urallaan. Ensimmäinen oli vuosina 2018-2021 käyty kolmen matsin sarja Deontay Wilderia vastaan, joista kaksi viimeistä päättyi "The Gypsy Kingin" tyrmäysvoittoon.

Chisoraa vastaan historia on varsin erilainen. Fury ja Chisora kohtasivat ensimmäisen kerran jo vuonna 2011 Wembleyllä ja Fury vei tuolloin siihen asti tappiottomien ottelijoiden matsin tuomaripistein. Toinen kerta oli 2014, jolloin lopulta kymmenennessä erässä pyyhe lensi kehään Chisoran kulmauksesta. Nyt yli kymmenen vuotta ensikohtaamisesta on siis trilogian sulkeutumisen aika.


Fury vs Chisora - Vedonlyönti


Ottelun lähestyessä nyrkkeilyvedonlyönti kuumenee tälläkin kertaa. Matsin alla Fury on vedonlyöntikertoimien perusteella jättimäinen suosikki ja ottaisi näin myös kolmannen voiton yhtä monessa matsissa Chisoraa vastaan. Onko The Gypsy King tosiaan näin suuri suosikki, vai voisiko Chisoralla olla vielä riittävästi jäljellä tankissa?

Erien lukumäärä-vedossa raja on matsin lähestyessä asettunut seitsemään ja puoleen. Vedonlyöntimarkkinat pitävät tällä hetkellä hieman todennäköisempänä sitä, että ottelu kestää korkeintaan seitsemän erää.

Todellinen huippumatsi vai bisnesratkaisu?


Tämän ottelun vahvistuttua kuului poikkeuksellisen paljon kritiikkiä myös Furyn leirin valinnasta vastustajan suhteen. Lähes 39-vuotias Chisora oli parhaimmillaan erinomainen raskaansarjan iskijä, mutta aika on väistämättä tehnyt tehtävänsä. Chisora on edelleen yleisesti rankattu maailman top-10 raskassarjalaisten joukkoon, mutta onko hän kuitenkaan enää näin ison ottelun arvoinen?

Ottelun arvostelijat ovat myös purnanneet siitä, että Fury haluaa ainoastaan antaa vanhalle kaverilleen vielä yhden ison tilipäivän. Kommentit vähättelevät Chisoraa, mutta jotain perää niissä luonnollisesti on. Vaihtoehdot tähän otteluun olivat kuitenkin kovin vähissä, joten näillä mennään.

Toisaalta myös Furyn leirin perustelut kestävät vettä. Ukrainan Oleksandr Usyk, joka voitti selkeästi Anthony Joshuan, ei ottanut haastetta vastaan näin nopealla aikataululla. Chisora puolestaan piti Usykia todella tiukoilla kaksikon kohdatessa pari vuotta siten. Tästä perustelusta toki uupuu Chisoran sittemmin kärsimät kaksi tappiota Joseph Parkeria vastaan.

Niin tai näin, kyllähän tässä todella kovasta matsista puhutaan. Raskaansarjan nyrkkeilyssä kaikki on mahdollista ja kun vielä muistetaan, että matsi käydään joulukuussa ulkona, niin eiköhän raskaansarjan huippuviihdettä ole jälleen luvassa koko rahan edestä.

Voit katsoa Furyn ja Chisoran edellisen ottelun huippuhetket alla olevalta videolta.